Tuesday, April 5, 2011

Tutorial Download Font Photoshop

salam..

Hari ni terasa rajin nk buat Tutorial Cara nak download font utk photoshop...Maybe ramai yg dh tau..tp nk sahre gak kat sini..sharing is caring :D ..Pada sesiapa nk bljr..jom2..tgk caranye..mudah & senang jer.

1.Memula..komputer korang mestilah ada photoshop yer..

2.Masuk ke website ni..Then korang pilihlah corak font korang berkenan...Then klik button download..dh download nnt dia akan kuar dlm File Zip..jd pastikan komputer korang ada winzip yer..

3.Open File & Xtract font td ke Desktop..cth ;

4.stlh itu..pergi ke Local Disk (C:) >>Windows Then cari File Font..then..korang copylah Font yg korang Xtract td di desktop ke file Font td..

5.Ok..dh siap..mudahkan..selamat mencuba.. ;)

ni slh satu cth lily guna kan font yg lily  download..sblm ni just guna tulisan yg sedia ada dlm photoshop soft..tp color tulisan tu lily tambahlah..ada masa nnt lily buat tutorial cara buat corak dlm tulisan tu...

OK...SELAMAT MENCUBA.! ;)

24 comments :

Gieyana said...

nnt boleh download nie..tp mostly website font nie byk yg kena bayar kan..especially yg kreatif2 gitu..

MrS. F!zA said...

terorlah akak ni!!! hikhik.. kita guna yg ada je..tk pnh lak terpk leh dwnload.. leh tryla..tulisan yg ada tu bukan cntik sgt pon..hihi

wahida said...

heheheh...saya sgt buta IT...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tq lily..
wanna try gak r.. =)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Gieyana:

Tp yg ni free jer..blh download byk2 yg mana berkenan dihati.. ;)
Tp x lah secantik yg beli punya.. :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Fiza :

a'ah..yg sediada tu biasa2 jerkan..yg ini byk gaklah yg cantik2..blh tgk kat sana..& yg ptng free.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wahida :

Tkpe..slow..slow.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Leily :

Ye..trylah nnt..senang jer.. ;)

mamalieyna said...

cantik tulisan ni..hee~ tp eina skrg cam takde masa nak godek2..limit sungguh time..n3 pun sume autopublish jer..hu~

Zaidah said...

jangan lupa untuk n3 tutorial berikutnya....

chugie said...

bestnye.. thnx utk info ni lily.. tulisan kat blog ni pun cantik.. sy suka!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

EINA :

oWH..BZ ERK..TAKPE..TAKE UR TIME.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ZAIDAH :

INSYALLAH..ADA MASA NNT LILY BUAT YER.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

CHUGIE :

SAMA2.. YG TULISAN KAT BLOG NI.JUST GUNA YG TEMPLATE NI PUNYA..

fyna said...

waaaaa..tq untuk tutorial..






jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

ieda said...

ermm cantik dikk .. akak sampai skrg x pandai nak guna photoshop huhu

ieda said...

pandai lily guna nie .. akak sampai skrg x pandai guna photoshop uhuhuh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

fyna :

sama2.. ;)

ok dh follow dh blog awk..thx yer sudi polo kita juga.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kak ieda :

lily pon pandai skit2 jer kak..msh bljr lg ttg software ni.. ;)

NzA said...

TQ 4 sharing..akak ni kalu bab2 edit mengedit nie agak malas ckit ttp jeles tgk blog org cantik2....hu...

eB ezrin said...

tq.. sharing is caring :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kak Nza :

Sama2 kak.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kak EB :

Sama2 kak.. ;)

mafsa said...

ada satu lagi website yang selalu sy guna free je font ni http://www.dafont.com/