Saturday, January 22, 2011

Hari Ni Nak Buat Apa Ya..

Salam Sabtu..

& Selamat berhujung minggu..mesti weekend begini..ramai yg kuar jenjalankan...hmmmm...lily blum ada plan nk ke mana2..dh 2 minggu terperuk kat rumah jer...Hubby BZ memanjang..Thaipusam hari tu pon terpaksa keja gak..(training)..Tp smlm sempat kuar berdua jer ngan Qis..hmmm..Skrg ni mmg susah sgt nk kuar berdua ngan Qis..skrg Qis ni punyalah Aktif...Klu berjln X nk dh berpegang tgn..asyik nk berlari jer..lily yg X terkejar...Klu masuk p kedai pakaian..mmg X blh lah..siap dia bawa kita main kejar2..& main sorok2 lg..Tp elok gak lah..itu menandakan yg dia sihat kan.. :)

Hari ni Hubby Cuti..nak p mana yer??..tp esok keja (OT) ...dh 2minggu berturut2 hubby keja tanpa cuti..Rajinkan..Blh jd pekerja cth ni...maklumlah..katanye nk menambah bilangan keluarga kan..kenalah bekerja keras utk mengukuhkan ekonomi dulu..hehehe.. :D

Tapi pg ni Hubby  nk p S'pore Jap..ada hal nk di uruskan..lily tinggal rumah dulu..byk keja umah kena settlekan..Basuh pakaian..sidai pakaian..mop lantai..mengemas rumah.. & memasak?? ermmm..berkira2 dulu ni nk msk or mkn kat luar jer..tp dh lama X lunch sama2 ngan hubby kat rumah..maybe ni gak masa yg sesuai utk masak kan..Tp brg basah X de stoklah..IceBox pon kosong.. :(

Sbnrnyekan..lily ada wat tutorial ttg cara buat Header spt header lily skrg ni..cantik tak??Cantik tak?? ngeee..perasaan jer..koz ada request dr seseorg..Lily buat dari hari Rabu X silap..tp X siap2 lg..skrg ni mmg susah duduk depan komp..Qis asyik menghalang..buat kejap..Qis dtg nyampuk..buat kejap..dtg lg..last2..lily bawa dia baring sambil nyusukan dia..sambil nnton TV..akhirnya tertido sama ngan Qis..bukan ktorg yg nntn TV..TV yg nntn ktorg..hehehe..Insyallah esok nk siapkan tutorial tu..

4 comments :

mamalieyna said...

lily, eina pun dok umah jer..nak memasak ni, boleh plak mai terjah sini dulu..hehe..hubby eina pun quite bz this week, kurang sket masa bersama minggu ni..huhu..apapun redha jerlah..

ohho..sila siapkan tutorial itu, hehe..sure ramai menanti..sweet n cute header..simple but nice!

LYAfrina said...

sELAMAT BERCUTI!!
PERGI BWK QIS PLAYGROUND PON OK.. RELEASE TENSION

lily azliyana @ mama zara said...

hmmm..samelah kite lily..hubby ada balik nih tp tk kuar memana pon..abehkan mase rehat2 kat umah jek..klu rajin malam ni baru nk kuar merambu..heheh

NzA said...

weekend akak 1 hari je cz brsekolah gnti smpena CNY.....