Monday, August 9, 2010

Model Tudung Syria

salam..

Memperkenalkan Model Terbaru Tudung Syria Kanak2.. :D







p/s : Smlm Umur Qis genap setahun 7bln..5bln lg nk menjangkau ke usia 2 tahun..Moga Qis membesar dgn sihat [wlupon mslh sembelit masih lg menyerang] mummy berdoa & terus berdoa meminta padaNYA agar Qis diberikan kesihatan yg sempurna & menjadi anak yg soleha & berjaya dunia & akhirat..AMIN..!!!

Pagi ni nk bawa Qis checkup lg...badan masih letih..semalam p OberC (S'pore).. :D

Saturday, August 7, 2010

Bila Mood Rajin Datang


Salam Hari Sabtu..

ish..ntahlah napa mood sejak 2 menjak ni malas jer nak mengupdate blog Qis ni..Mmg x leh tersenarai dlm blogger tegar ni..hehe..Sbnrnye ada perkara lain yg membuatkan Mood ni down..
Tp..ptg smlm tetiba mood mai..tetiba nk tukar cat 'umah' ni..koz tgk umah Eina..selalu jer tukar2 warnakan..jeles lah jugak..hehe.. :D ..tu yg godek2 template..& akhirnyer pilih Template yg ini..cantik tak??..Tp header tu jgnlah bosan tgk erk..asyik2 gmbr tu jer..ngeeeeee.... :D




Gmbr seligan ni..mummy pon nk interprem gak..kut2 ada yg rindu..hehehe.. (perasan jer kan) :D

Ok lah..SELAMAT BERHUJUNG MINGGU YER KENKWN SEMUA..!! ^_^


Wednesday, August 4, 2010

SEPI..

Salam..

Dh hampir seminggu Blog Qis ni sepi jer kan....X dpt jenguk rumah kwn2..x tinggalkan jejak..rindu..rindu..rindu..aunty semua ada rindu dgn Qis ker?? ngeeeeeee.. :D

DSC05711 Ni pic Qis yg terbaru semasa majlis perkahwinan cousin daddy Qis @simpang renggam hari ahad baru2 ni..

Sebenarnya dlm bbrp hari ni ada mslh yg membuatkan mood down..tp biarlah rahsia..nak buka blog pon mood X de..Buka jap jer..pastu kuar..Sorry yer kawan2 x dpt jenguk & tinggalkan jejak ke rumah kwn2 semua..

Ahad baru2 ni p ke majlis perkahwinan cousin hubby..1st time ni mkn nasi minyak semenanjung..hehe..Blh tahan gaklah perjalanan ke rumah pengantin perempuan ni..Rasanya mcm dari hujung bandar ke hujung KG jer..jauh..amik masa hampir 2 jam..dh nk sampai tersesat plak..Takde letak tanda rumah pengantin kat tepi jln pon..berapa kali pusing mencari rumah pengantin.. dh tu rumah pengantin paling hujung..yg tersesat ktorg jer..yg lain tu dh sampai dulu..ktorg jln x saing..ada lg yg lambat sampai dr ktorg..Nasiblah akhirnya ketemu juga..

DSC05689 DSC05714

Qis yg X reti duduk diam..org akad nikah..dia bergendang2 kat meja..adeii..susah nk kawal..

DSC05738 Keluarga dari pihak lelaki bergambar bersama pengantin..tgk Qis yg X reti duduk diam tu..Tudung dia hilang ntah kemana dh..

DSC05710 DSC05709 Bergambar bersama Kwn adik pengantin perempuan..diorg ni org JEPUN..adik pengantin perempuan study kat JEPUN..diorg join skali bercuti kat sini..memula tu lily Tak tau diorg ni org JEPUN..koz masa abis akad nikah tu..baca doa..yg kelakarnya tu..diorg pon sekali baca doa..diorg nampak org angkat tangan berdoa..diorg pon ikut gak..ingatkan diorg ni cina muslim..hehehe..kelakar tgk..suke tgk diorg pakai baju kurung & berbaju melayu ..so sweeetttt..!!!

DSC05740 Hubby dh terpikat dgn org jepun ni..asyik2 nk amik gmbr diorg hehehe..amoi JEPUN ni pon layan gak lah..tgklah..yg lain tgk kamera lain..yg 2 org amoi ni jer layan kamera cap ayam hubby.. hehe.. :) ..yg berbaju Pink tu lah adik pengantin perempuan yg study kat JEPUN..

DSC05742 Balik tu singgah jap rumah cousin..melawat ND..keadaan ND masih sama gak spt yg pernah lily citer sebelum ni..sempat lg berebut mainan dgn ND..