Wednesday, June 30, 2010

Kertas Tak Cukup..Kat Badan Pon Boleh Lah.. ^_^

Salam..,

Tajuk tu merujuk kepada sape lg klu bukan c Anak dara ku ini..alahai anakku..buku lukisan tu kemain besar lg Daddy dia belikan..kenkonon supaya dia puas conteng2 kat paper tu..sekali..x cukup paper tu..badan dia plak dh yg dia conteng2 kan..Sebenarnyer..paper tu byk lg yg kosong..Tp dia lebih suka conteng2 kat badan dia..Tgk ni..sungguh kreatip anak dara ku ni melakar ‘tatu’ di badan nyer.. :)

DSC05325DSC05344DSC05340DSC05342 Muke Budak yg X bersalah..Yg salah Daddy dia lah ni..slalu jer pas abis nulis..pen letak merata-rata jer..so c anak ni yg pantang nampak pen..mmg cepat jer tgn dia tu nk menconteng..Nasiblah setakat ni blum lg mencorak & melakarkan kreatipan dia tu kat dinding.. :D



Monday, June 28, 2010

Dh Ngantuk Sgtlah tu.. ^_^

Salam...

Hari ni nk citer budak ni yang klu siang hari sgt lah susah nk tido atas katil..klu x tido buai jgn haraplah blh tido siang..tetapi klu dh ngantuk yg teramat ngantuk...blh gak dia layan tido atas katil tu..Sbnrnyer..dari Qis lahir..lily mmg berazam x nk bg dia tido dlm buai..koz mmg x elok kan..tetapi..ketika Qis berusia seminggu lebih...Ada 1 hari tu..dia asyik menangis..meragam..dari mlm kesiang...dr siang kemlm..dh bawa p klinik..x der apa2 pon..masih gak sama...asyik menangis..lily pon dh ilang akal time tu..nasib mak ada di sisi lily time tu..dpt gak lah mak tlg tgk2 kan..Dan akhirnyer...mak bg masukkan Qis dlm buaian..sambil 'berdendangkan' Selawat syifa..X lama pastu Qis dh lena..Aduiyai..Rupanyer Budak ni nk dibuai..bermula dari saat tu lah Qis dh biasa tido dlm buai..sampai ke hari ini..klu tido siang lily akan dendangkan selawat syifa sehingga Qis tido..Tp klu mlm mmg dia tak tido dlm buai...Lily biasakan dia tido dikatil..tetapi dgn syarat susu mesti melekat dimulut sehingga dia betul2 nyenyak baru blh dilepaskan...

Dh ngantuk sgt akhirnyer dpt gak tido tanpa buai disiang hari..gmbr ni 2 hari yg lepas..Sbnrnyer dh 2 kali Qis pernah jatuh Katil ni.. akhirnyer ktorg buka katil tu..sehinggalah Qis berusia sethn 4bln ktorg pasang semula..koz skrg ni..dh pandai naik & turun sendiri dari katil tu..


P/S : Lily ada buat tutorial watermark...nk tgk sila klik di LINK ini..Lily saje x buat tutorial di blog ini..koz..blog ini hanya catatan harian Qis.. ;)... byk lg tutorial yg lily nk buat..tp blum ada masa..just satu tutorial ni saje dulu..so sape yg nk cuba buat watermark sendiri blh tgk kat tutorial yg lily buat.. :)



Friday, June 25, 2010

Mummy YanG MelampaU..^_^

Salam ceria di hari jumaat…

Tajuk N3 yg melampau…hehehe..Tajuk tu bukan merujuk kpd mana2 mummy diluar sana..Tp merujuk kpd mummy..sape lagi klu bukan mummy Qis…Ya..Mmg diakui mummy Qis ni Melampau..Bak kata Stacy..Terlebey suda.. :D

Tapi melampau disitu bukan merujuk kepada kpd perkara2 yg X elok..Tp merujuk kpd Keterlampauan memaksa anak daranyer utk bekerjasama memberikan posing2 yg menarik..tp X dilayan oleh C anak dara ku..maka berlakulah adegan paksaan sehingga ‘hujan’ turun dgn lebatnyer.. ngeeee.. :D

qistina5 qistina4Qis In Purple…Tgk lah gaya..X nk beri kerjasama..baring berlari..Layan TV

DSC05273

Dh start dh..’hujan’ nk turun.. ;)

Dan akhirnyer…

DSC05275 Hujan dh turun dgn lebatnyer.. ;)

Sebab apa Qis nanes?? sebab geram dgn mummyrazzi nyer nih.. & sebab yg 1 ni gak..

DSC05276 Ngantuk….Dh sleep..X sempat nk tuko baju..Pas dh bgn ni nk gak teruskan misi Photoshoot Baby in Purple.. ;)

Thursday, June 24, 2010

Daku TerkenangKan.. ^_^

Salam..

Semalam dok belek gambar2 lama Qis..Rindunyer time Qis masih baby..Rindu ngan bau baby..Tp skrg ni wlupon tinggal sipi2 jer bau baby tu..Tp suke gak cium2..gomol2 Qis..Terutamanyer sekali bila Qis bgn tido..sedap jer cium..biar pon bau mashamm.. hehehe.. :D

Antara gmbr yg lily belek2 smlm…

Qis @1st week

Masa ni Qis baru berusia bbrp hari..X ingat dh hari yg kebrp..tp apa yg pasti blum berusia seminggu..Time ni gak ayah Qis blum dpt tgk Qis secara Live (cewah.. :D)..Just dpt tgk Gmbr melalui MMS yg lily anta jer..Semasa Qis berusia seminggu baru Daddy dia dpt cuti blk KG..Apa leh buat kan time tu nk raya cina..so keja pon byk kena settlekan sblm bercuti..

qistina @4Month Time ni masa umur 4 bulan..Baru botak kan rambut nyer..Ingatkan blh ler cepat pajng & lebat rambut tu bila dibotak kan..smpi la skrg ni rambut masih seciput.. :)

test2 Tersenget2 plak tgk gmbr ni..hiks.. :D.. Masa ni umur 4 Bln gak…Baju tu sampai skrg Qis masih Blh pakai.. ;)

qis

Gambr yg bertopi tu..Umur Qis 6 Bln & gmbr yg duduk sambil bertepuk2 tgn pakai tudung & baju seksi tu..masa berumur lebih kurang 8bln..X sebrp ingat dh… ;)

p/s : Tanda Merah kat Dahi tu..semakin Qis besar..semakin visible.. :)

p/s : Smlm Lily berjaya buat Banner Sendiri.. Sila lah tgk kat atas sblh kanan..Jom..Link To Us..Tp kan Daddy Qis ckp..Asyik2 je lah gmbr tu..X de gmbr lain lg ker?? ..apa leh buat lah..pada pandngan mata Lily..gmbr tu Mmg cantik..hehe.. :D



Wednesday, June 23, 2010

Jom Main Conteng – Conteng

DSC05245 DSC05244 Yg x tahan nyer tu..kiri kanan tgn nyer menconteng..Asyik sungguh dia..Sian dia..sampai terbongkok2 plak nk menconteng2..Nnt mummy belikan meja blajar tu yer shayang..

DSC05237 DSC05234 DSC05232 Sampai terkangkang2 jer..Kusyuk kan..ktorg sajer kacau dia pon mrh..

DSC05240 DSC05241 DSC05238 Aduyai anak..Sampai cam tu sekali dh..letih yer..Rehat jap lah..mummy x paks pon..hiks.. :D .. Tgk lah hasil contengan Qis tu..Penuh satu paper..Tp mummy ngan Daddy gak ada tlg conteng2 kat situ.. ;)




Tuesday, June 22, 2010

Weekend Kami

Salam..

Hope belum terlewat utk lily ucapkan selamat Hari bapa kepada semua yg bergelar bapa..Ayah..papa..Daddy or abah..Terutama buat Bapa lily & my Hubby..Semoga kalian semua menjd bapa yg terbaik..!!

Hari bapa tempoh hari X p mana2 pon..pg just duk umah jer…Ptg baru ktorg kuar jenjln..Just jenjln kat tmpt biasa..Plaza Angsana…Jenjln carik mkn jer.. ;)

qistina3 Klu kuar jenjln..budak ni lah yg paling hepi..Nampak jer mummynyer tukar baju..sarung tudung..kemain lg tu hepi..siap tepuk2 tgn..aduyai anak..dlm perut lg..mmg penjln..Time ngandung Qis dulu..Asal duk umah jer..pening..nk baring jer..Tp klu kuar jer dari rumah..kemain sihat lg.. ;)

DSC05198

DSC05200

Muke budak yg dh lapar…kesian.. ;)

qis & mum Mkn Kat Pizza Hut..Time ni mmg penuh..nasib time ktorg nk masuk ni ada 1 meja kosong..Yg kat blkng ktorg tu terpaksa tunggu kat luar…Mklumlah kan ahad baru2 ni hari bapa..so ramai lah yg celebrate utk bapa2 tersayang…Menu x dpt nk snap..malu plak..ramai org kan..Tp utk snap ‘model’ 2 org yg X berbayar ni x malu lah..hehe.. :D

qis & mum1

Dh abis mkn..jenjln jap sblm balik umah..

psstt..percubaan utk buat Watermark sendiri sedikit sbyk telah berjaya..Sblm ni..watermark yg Lily guna smlm tu (sila tgk gmbr kat n3 smlm) Lily beli kat SINI..Tp watermark yg lily buat sendiri ni x lah secantik watermark yg Lily beli tu..hehe..budak baru belajar kan.. :D



Monday, June 21, 2010

Sesi Mengukur Baju..

salam…

Jumaat lepas..ktorg dh ukur baju utk raya..hehe..awalnyer..posa pon blum lg…dh sibuk nk raya..posa tahun lalu pon lum abis ganti lg nih..hukhuk..Kang lewat..dh tak terima tempahan plak..

Mengenai upah jahitan..lily mmg terkejut beruk..ker kat sini mmg harga dia cam gitu..Klu kat Kg..tiap2 tahun slalu anta kat cousin jer..mmg tukang jahit..jahitan dia mmg sgt2 memuaskan..pakai pon selesa jer..harga upah pon utk sehelai baju kurung biasa baru RM25..klu yg berpesyen tu dlm RM30..utk kurung kanak2..just RM15..& pakaian melayu lelaki paling mahal pon upah dia RM60..Tp kat sini..upah jahit baju kurung biasa jer utk Lily RM60..Utk kurung Qis..RM30..Utk baju Melayu Hubby RM90..Fuhhh..dh blh dpt brp helai dh klu suh Cousin yg potong kan..Tp apa blh buat lah..X kan nk tunggu balik raya baru suh potong..mana sempatkan..So..mau x mau terpaksa Redha je lah..Hope hasilnyer pon memuaskanlah..Tukang jahit ni cina..hmmm..1st time potong baju kat kedai cina..

Gambar semasa sesi mengukur baju di badan sendiri.. ;)

DSC05010 DSC05009 DSC05008 DSC05007



Friday, June 18, 2010

Gelak..Tawa & Tangismu..

Gelak & Tawamu..mencuit hatiku..

DSC05119DSC05116DSC05118

Tangisanmu..meruntun jiwaku..

DSC05027 DSC05039 DSC05040 DSC05041

p/s : 2 hari blog x berupdate..kemalasan melanda..hari ni just tepekan gelak ketawa & tangisan Qis..hehe..layanzz… ^_^



Tuesday, June 15, 2010

Go Go Green & Black.. ^_^

Salam...


Ni bukan nyer contest yer..just pinjam tajuk mama Aqish..Blh kan Anje...hehe..Lily dh join gak Contest yg di anjurkan Anje nih..Nk tgk..sudi lah ke blog contest lily..sila klik kat sini..Sbnrnyer dh lama blog Contest ni..tp dek kerna lily dh lama X join contest..& blog tu pon dh terabai..sampaikan Lily dh terlupa Username nyer..Tp minggu lalu Lily dh cuba cari & terus mencari & cuba mengingat..&akhirnyer ketemu jua..Lily pon dh mula mengaktifkan kembali blog contest nih.. :D

Disebabkab Anje tlh melanjutkan Contest Go Go Green ni..lily pon nyempat lg lah mencari baju green buat Qis..Qis ni mmg x der baju kaler ijau..kbyk kannya kaler pink jer..dh namanyer pempuankan..semuanyer nk kaler pink aje..Kbtulan smlm kuar..Jenjln berdua ngan Qis..ternampak baju green ni..Nampak kiut plak di mata Lily..apa lg terus sambar.. :)

Jom Layanzzz photoshoot Go Go Green & Black.. ^_^

DSC05145 Ntah gaya apa dh yg digayakan Qis nih..hehe..Qis bersandar kat dinding..Mcm wallpaper plak.. ;)

DSC05133 DSC05134DSC05132 Dh pandai memberikan kerjasama..mcm ni lah yg mummy nk..hehe.. :D

DSC05138 Sampai terbaring2 kat lantai.. ;)

DSC05043DSC05051 Kemain lg..lebar sungguh senyuman itew..mulot terbuka luas… :)

DSC05049 Tgh berpikir nk wat gaya camne lg..hehe.. :D