Monday, May 31, 2010

Uwaaaaa...Nangis Aje.. :((

Uwaaaaa..Nangis X hengat bila kehendaknyer X tertunai.. ;)

qis01

Nangis sampai terbaring2 jer kat depan pintu..X nk masuk.. :(( ..Tp dlm nangis2 tu..sempat gak tgk mummy amik gmbr dia..hehe..

qis02 Dh sujud dh depan pintu tu ha…Sian dia..kurus je kan..X nk mkn..ishhh..

DSC04472 Disebabkan ni lah dia ngamuk..dh kerajinan sgt..sampai kat luar pon dia nk sapu..Lily amik penyapu tu..blh plak selambanyer dia p meronggeng2 kat luar tu..

DSC04473 Ewah..ewah..ewah..Tgk tu..jauh dh dia jln..ngan x mandinyer lg..x berbaju..Lily p amik dia masuk..Tu yg dia nangis x hengat tu..




Saturday, May 29, 2010

Bila Takde Keja..Ni Yang Aku Buat..

Salam..

Baca Tajuk tu..Ni lah benda yg Lily buat..perasan tak..apa2 perubahan pada blog Lily nih..hehehe..Simple kan.. :)

Da...Tu jer yg nk bg tau..Nak kuar jap..Kwn2 X kuar cuci2 mata ker?? :D




Friday, May 28, 2010

Al-Fatihah..& Aku di Tinggalkan seorang..

Salam...

Hari ini..hari yg sgt sedih buat diriku..kerana kehilangan orang yang tersayang...Mmg terasa sgt sedih kerana semasa sakitnya kami tak dapat melawat..& ketika dia pergi buat selamanyer.. Kami x dpt melihatnya disebabkan jarak yg memisahkan kami...Namun walupon jauh beribu batu..Doa kami Agar Rohnya tenang disana..

Al-Fatihah Buat Nenda tersayang yg telah pergi buat selamanya pada hari ini ( Selepas solat jumaat td)..Semoga roh nya ditempatkan Bersama orang2 yg beriman..AMIN!!

Dan..pada hari ini jugak..Daddy & Qis telah meninggalkan mummy sensorg kat rumah.. Qis telah dibawa daddynyer p OberC..Ke mana lg..klu bukan p S'pore..uwaaaa...cepat balik shayang..Mummy dh rinduuuuu niii...Mummy tak de mood nk jln td.. :(( (masih dlm mood sedih)



Thursday, May 27, 2010

CUTE PINK BABIES CONTEST

QQcontestku

Cute Pink Babies Contest anjuran IbuQisQas sempena B’day Lil Princessnyer SHARIFAH NAYLI QASRINA pada 30 MEI 2010 ini.. “HAPPY B’DAY IN ADVANCE”

Contest ini akan tamat pada 28.05.2010..hanya tinggal bbrp jam je lagi..Hope penyertaan last minute Lily ni masih di terima.. :)

Utk maklumat lanjut..sila Klik pada Banner di atas..

Gambar yg dipertaruhkan..

DSC04555 Nama : Nur Qistina olivia Binti Zimmy

Tarikh Lahir : 08.01.2009

Umur 1 Tahun 4 Bulan

Pesanan :-

Pesanan dari mummy..moga Qis membesar dgn sihat..& menjadi anak yg Bijak & solehah…Ketahuilah Kami sentiasa Bersamamu & sgt menyayangi dirimu..Mummy & Daddy sentiasa mendoakan yang terbaik buatmu!!

**Wish Me Luck!! ;)



Makeovers.. ^_^

Inilah wajah c anak Daraku bila di makeovers..Sgt lah comelles kan..Huhuhu..jgn termuntah yer..sape lg yg nk puji klu bukan org tua nyer kan.. :)

qis1 Kan..dah kata..sgt COMEL!!! ;)

qis04 Mcm muke sape nih??…ala..gigi kat sini masih 4btg Tp rambut dh pjng..hehe.. :)

qis4 Yummy..yummy..cedapnyer aiskrim nih

qis2 Uisshhhh…garangnyer…Mcm nk mkn org jer..Takutttt… ;P

qis3 Kat sini pon garang juga..Cekcilah bibir tu..muahh..muahh!! ♥♥

Ok..sesape yg nk makeover..blh klik di sini..



Wednesday, May 26, 2010

Pembantu Kecil ku..

Sape pembantu kecik itu?? Sape lg klu bukan c kecik ku ini..hohoho..sgt rajin wooo tlg mummy dia ngemas.. ;)

DSC04779Mummy nk nyapu..dia pon sibuk gak cepat2 amik penyapu tu..

DSC04778 Tp tgk gaya..mcm x bermaya jer..

DSC04784 Sempat lg tu tgk mummy amik gmbr dia.. Asyik2 bwh kusi tu jer yg dia sapu..hehe.. :D

DSC04786 Bila penyapu tu di amik..bulu ayam ni plak dia wat penyapu dh..

DSC04788DSC04789 Tgh kemas buku dia…Gud Gurl..Sian..sampai berpeluh jer dia.. ;)

>> Cepatlah besar yer sayang..blh lah mummy rileks2 skit..bgn pg..umah dh kemas..pakaian dh basuh..mummy ngan Daddy bgn jer sarapan dh tersedia kat meja...hehe..iya lah tu… :D



Season 2 – Cute Baby With C.H.O.C.O.L.A.T.E

IMG_3294-2

Season 2 – Cute Baby With Chocolate Contest by momguess.blogspot & szsh.blogspot

Contest bermula dari 21 May 2010 – 15 jun 2010 @ 2.00 pm..

Maklumat lanjut Mengenai contest ini..sila klik di SINI

Gambar Yg dipertaruhkan…

DSC04725 Nama : Nur Qistina Olivia Binti Zimmy

Umur : 1 Tahun 4 Bln

**GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT **


- Wish Me Luck!! :)



Monday, May 24, 2010

Melawat Cousin Qis

Salam..

Citer ni hari rabu yg lalu..slps lily balik dari hsptl..ptg tu ktorg kuar melawat Cousin Qis (Anak cousin my hubby) ..dh lama x pergi jenguk cousin Qis nih…Lily pon terperanjat..sampai jer umah cousin my hubby tu..tgk anak dia dh besar..rupanyer dh setahun..Beza 4bln jer anak dia ngan Qis ni..Tp kan..Sedih tau lily tgk Cousin Qis nih…Masa lahir tu..BB ni mmg sihat..badan pon besar dari Qis..tp semasa umur dia 4 bln .dia jatuh sakit di tempat asuhan (Childcare Center)…1st tu parents dia bawa anak diorg ni p klinik swasta..Doktor dh check segala bagai..Doktor ckp demam biasa..Tp dh bbrp hari x juga sembuh2…akhirnyer..diorg decide bawa p Hsptl kerajaan jer @ HSA..Sampai sana Doktor check..BB tu dh kena jangkitan kuman paru-paru..Masa Cousin telepon bg tau ttg anak dia tu..Lily pon terkejut..camne lah Doktor kat klinik swasta tu blh x tau yg BB ni kena penyakit tu…Dah lah Bayaran mahal..check pon sambil lewa jer..Tu lah kekdng..ktorg klu Qis demam..jarang bawa dia p Klinik swasta..kitorg terus rujuk jer p Hospital kerajaan..Nasiblah Masih blum terlewat lg utk BB tu di rawat..Time tu jugak lah BB tu terus di tahan ke wad ICU..

Bermula dari saat tu lah..BB tu membesar di Hsptl..Lama jugak Tau baru BB ni kuar dr hsptl..lebih kurang dlm tempoh 6bln..Dari umur dia 4bln hingga dia berumur 10bln baru blh kuar Hsptl..Dari wad ICU HSA hingga di kirim lg p Hospital KL..Masa BB tu ditahan di Wad ICU..Ktorg ada melawat..Tp disebabkan Lily membawa budak kecik nih..Lily x dibenarkan masuk..lg pon time tu gejala H1N1 sedang melanda..So..Hubby je yg dpt melawat dia..Masa melawat tu..Hubby ada amik gmbr dia Bg tgk kat Lily…X terkata Lily masa tgk gmr BB tu..sedih..seluruh badan dia penuh dgn wayar2..kesian sgt2..kecik2 dh jd cam tuh..Tp gmbr tu lily dh lupa letak kat mana..carik2 tak jumpa plak..

Hari Rabu yg lepas baru Lily berkesempatan jumpa ngan BB tu..Alhamdulillah..Nampaknyer Cousin Qis tuh semakin hari semakin sihat..wlupon masih lg menggunakan Tiub angin..tp Cousin Qis ni sgt kuat & aktif..Badan pon smakin besar..

DSC04674

DSC04671

OTW...Nk tido tp paksa gak mata tu supaya x lelap..:)

DSC04693 Ni lah Cousin Qis tu..sian kan..Terpaksa guna tiub angin tu stiap masa & dimana shj..Klu nk mandi..benda alah tu blh buka selama stgh jam jer..klu lbh dr 1/2jam..nnt menyebabkab dia sesak nafas..

DSC04680 DSC04698 Tgklah c kecik ku itu..kepanasan..dh x berbaju..kurus jer kan Qis berbanding ngan Cousin dia ni..Tgk tgn Qis tu..asyik lah nak menarik benda alah tu…ishhhh..Notti Gurl..

DSC04678

DSC04677 Keasyikan Qis main benda alah tuh..

DSC04685Tengoklah tangan Si kecik tu…Memandai je nak kasi ND makan Cokelat..ND mane boleh makan Cokelat sayang ooiiii.. Ade2 je Qis ni…

Lama gaklah ktorg kat sana tempohari..dekat kul 10pm baru balik..Isi perut dulu sblm balik tu..so..sampai umah terus je lah Zzzzzz..Qis pon dh ngantuk..tertido spjng perjalanan..mcm jauh jer..:)

>> Doa dari Kami..Moga ND Cepat sembuh spt biasa..nnt blhlah kak Qis slalu2 dtg sana main sama2 ngan ND…Ok sayang!!



Thursday, May 20, 2010

Kena Tinggal..

Salam..

Buat pertama kalinyer smlm lily kuar rumah tanpa membawa Qis..huhu..umpama lily berjalan tanpa bayang2..koz ayah Qis selalu ckp Qis ni bayang2 lily..di mana lily di situlah ada Qis…Lily terasa spt anak dara jer smlm kuar tanpa membawa ‘handbag’ hehehe..perasan btul.. :D

Pg smlm Lily buat pemeriksaan gigi kat spital..malas nk bawa Qis..koz takut dia cerewet..biasalah..klu p hsptl krjaan ni mana ada urusan yg selesai dgn cepat kan..Lily tinggalkan Qis ngan ayah dia kat umah..sblm kuar tu..lily mmg dh siap bg mkn..pastu mandi & bg tido Qis dulu baru lily kuar..lily p sendiri jer..lebih kurang dlm kul 10am baru smpi spital..

Masa tgh tunggu giliran tu..asyik2 teringat kat Qis..x sampai sejam..lily dh rindu..kejap2 buka nset tgk gmbr Qis..kejap lg buka tgk gmbr Qis..huhu..dh angau dh..takut gak..Qis bgn terus nangis..biasa nyer Qis ni klu tido pg kejap jer dlm 1 jam jer dh bgn..klu dh bgn terus nk sumbat susu ..tu yg risau tu..Lily abis urusan kat spital lebih kurang kul 12pm..adalah dlm 2 jam..

Balik ke rumah pon cepat2 jer..kesian kat Qis..x pernah lily tinggalkan kuar rumah..sampai kat umah jer..tgk Qis tgh disuapkan ayah dia..tanya kat hubby..samada Qis nangis ke tak..hubby ckp Qis baru jer bgn..bgn terus hubby bg mkn..Qis pon terus tersengih2 tgk lily depan pintu…cam tau2 je dia..X nk nyusahkan ayah dia…Good Girl..Lg pon Qis ni klu dgn ayah dia..mmg berdisiplin..skali ayah dia ckp jgn..mmg dia x buatlah tu.. :)

NI Gambar selingan..yg di amik smlm…smkn notti…geram..geram2 sayang.. :)

DSC04622 DSC04636 DSC04630 DSC04628 DSC04619

>>MamaZara..nnt lily updatekan perjumpaan Qis ngan pakar tempohari..ntahlah lately ni mood ‘M’ dtg..stiapkali nk mengupdate mood ‘M’ tu slalu dtg..huhu..tp mood contest plak yg mari..hehehe.. :)


>> N3 sblm ni lily tgk ada 9 komen..tp bila lily buka komen tu...yg dpt di baca hanya 7 komen jer..mana pegi yg dua tu..ni bukan 1st time..selalu gak jadi mcm ni..sblm ni pon pernah terjadi..tgk ada 15 komen tp yg dapt dibaca hanya 12komen jer..napa erkk?? Blh bgtau..


Contest Senyuman Paling Menawan




Contest yg juga TAG datangnyer dari Leily|Ummi Alya Husna

Penganjur :missChentaZetty

Tarikh Tutup penyertaan : 20.05.2010

Keterangan Lanjut sila klik di SINI..




Nama : Lily

Napa saya suke senyum ??

Senyuman itu kan satu sedekah..lg pon dgn sentiasa mempamerkan senyuman akan membuatkan kita awet muda.. :)

Saya pon nk melihat lihat senyuman anda yg menawan :-

Mamalieyna
Ena
Zaidah
Lya

Sila buat hari ni juga yer..koz hari ini adalah hari terakhir..sorry..lily pon baru teringat nih..hehe.. :)



Wednesday, May 19, 2010

BABY WITH SOOTHER OR FEEDING BOTTLE



salam..

Nak Join Contest lg..yg juga TAG dari Mamalieyna..Thx Eina.. :)

Contest BABY WITH SOOTHER OR FEEDING BOTTLE..yang di anjurkan oleh N.A.I sempena Ulangtahun kelahiran anak terunanyer..

Contest ini bermula dari 05.05.2010 - 06.06.2010..Masih byk masa lg kepada sesiapa yg ingin menjoinkan diri yer.. Untuk keterangan lanjut mengenai contest ini sili klik di SINI..

So..gambar yg dipertaruhkan adalah...

Nama : Nur Qistina Olivia Zimmy
Tarikh Lahir : 08.01.2009
Email : lily_osman@yahoo.com

Ok..Lily Nak TAG kan contest ini kepada LilyAzliyana@MamaZara..Jom sama2 memeriahkan contest ini.. :)






Tuesday, May 18, 2010

Iezmierah Special Giveaway




Hari ni nk join Special Giveaway yg dianjurkan oleh chugie a.k.a Mama Fatin Bersempena dengan besday anakandanyer Nur Fatin Adlina yang pertama pada 11/5/2010 yang lalu..

Giveaway ni terbahagi kpd 2 kategori..so..lily nk join kedua2 nyer sekali jika berkelayakan.. :)

Kategori 1: Pengkomen tertinggi
Kategori 2: Pengunjung Blog


Giveaway ini akan berakhir pada 22/5/2010 9:22 malam..

Untuk maklumat lanjut mengenai Giveaway ini sila klik di SINI



Sunday, May 16, 2010

Imanina Cute Give Away


Salam..

Hari ni nk join Give Away Yg juga TAG yg datangnyer dari Mamalieyna..Give Away ini di anjurkan oleh Emacupcakes..

Syarat-syarat seperti berikut...

1. Korang kena menjadi follower blog ni emma86 (emacupcakes.blogspot.com) -done

2. Tag 5 orang kawan-kawan anda supaya follow my blog..
1. LilyAzliyana
2. Ena
3. Chugie
4. Uda
5. Zaidah

3.Senaraikan blog emacupcakes.blogspot.com ke senarai Blog list anda - done

4.Yang paling penting letakkan Pic korang sefamily..(Blogger family)..bagi yang belum kawen tu, family korang adalah ibu bapa n sibling korang.



5. Anda letak link en3 yang telah anda buat pada post comment en3 contest..

Untuk maklumat lanjut mengenai contest ini..sila klik di SINI..

Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 20.05.2010..