Friday, April 30, 2010

Contest seiras wajah musim kedua

Hari ni nak join Contest seiras wajah yg dianjurkan oleh UmmiAbbiQis…Hope penyertaan last minit Lily ini masih blh diterima…hehehe..

Ok..Gambar yg dipertaruhkan …

DSC03844

Nama Anak : Nur Qistina Olivia Zimmy

Nama Panggilan : Qis

Tarikh Lahir : 08.01.2009

Nama Ibu : Wan Rosmi Yahwati .Osman

Persamaa antara Ibu & Anak..

-Sebenarnyer Lily pon x tau Qis ni ikut muke sape..koz sesetgh org kata..Qis ikut muke ayah dia..& ada jugak sesetgh yg kata muka Qis ni ikut muka Lily…Tp apa yg pastinyer Persamaan yang paling ketara antara Muka Lily Ngan Qis adalah Bahagian mata…Tgk je lah kat gmbr di atas tu..mata ktorg mmg sgt menyerlah kan..hehehe..

Utk maklumat Lanjut mengenai kontest ini sila klik di SINI..

Wednesday, April 28, 2010

Terima Wasiat Dari Alyani & Zai


Mmg sgt canggihlah skarang ni, wasiat pon leh dibuat secara online..hehehe..Apa wasiatnyer tu..jom kita tgk....



1.Thank & link the person that gave you the cik Cow (JGN LUPA COPY PIC)
1st...Terima kasih pada Lyafrina & Zai sbb sudi mewasiatkan Lily seekor Lembu yg sgt gebus ini... Insyallah...Akan Lily jaga lembu ini dgn sebaik mungkin..disebabkan dah 2 org yg wasiatkan kpd Lily..maka skrg ni Lily ada 2 ekor lembu yg lily pelihara...kayo kita...Mmg Byk faedahnyer ni membela lembu..$$$$ pon blh tahan...


2. bg balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active or 7 paling tak active..hahaha
Lembu 2 ekor jer..camne nk wasiatkan kpd 7 org nih.. jap erk..kena pikir dulu nk bg sape..:D ..hehehe...

4. cerita3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv
- Sambil2 lipat kain...
- sambil2 makan..
- Baring sambil melayan Qis yg nk nyusu ni..sampai nonggeng2 jer tu nk nyusu..

5-Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
Apa erkk?? Lily ni klu makanan pelik mmg x mkn...

6-cuba bg tau brp orng dah kawan anda kat FACEBOOK
Check jap....ok..just 88 org jer..klu yg pelik2 tu add lily..lily mmg x kan approved..terus ignore jer..jahatkan.. :)

7-paberet soalan ni.....camner korng berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...
-Sama2 belajar..(ni blajar ker / bercinta ni?? :D ..)

kat mana???
Pulau Langkawi...

Yeay...Yeay..siap suda..aku telah melaksana kan wasiatnyer... :)






Tuesday, April 27, 2010

Alhamdulillah..

Entry ni adalah rentetan dari n3 Lily sebelum ni…

Alhamdulillah…Akhirnyer setelah 4hari termasuk hari ni…ptg td Qis dh blh membuang air besar…syukur sgt2…berkat doa aunties semua..terima kasih byk aunty2 ku..sayang korang semua..

Start pg..dlm kul 7am Lily dh bg Qis minum ubat sbyk 4ml..percubaan pertamanyer nk membuang mmg x dpt..pastu bgn tido tghari td..lily bg minum lg dia ubat..tp masih gak x leh membuang..& last sblm masuk tido ptg tu Lily bg lg dia minum ubat..then ktorg tido ptg sama2…& ktorg terjaga dlm kul 5.30pm…tu pon disebabkan Qis merengek..ingatkan nk susu..rupanyer dia nk membuang..spt biasalah gelagat Qis klu nk membuang..dgn sedaya upayanyer Qis meneran..& akhir nyer Qis blh membuang…sampai berpeluh2 dia meneran..sian…nasiblah membuahkan hasil.hehehe…

Bau jgn ckplah…dh 4harikan x buang…then najis dia pon mak aii..byknyer…hehehe…Tp x pe lah..wlu camne byk sekali pon mummy sanggup cuci asalkan sayang blh membuang..x sanggup mummy tgk sayang terseksa…Tp Qis kena minum gak ubat tu stiap hari sbyk 4kali supaya Qis mudah nk buang air besar..X blh tidak..OK!!

qis3 Muke yg Happy..akhirnyer dpt membuang..hehehe..GG masih lg 6 btg..dh lama x tumbuh2 lg yg lain… :D



Kena X-Ray Lagi..

Kisah nyer ptg smlm..sejak dh 3 hari Qis X leh buang air besar..Lily bawalah Qis p hospital..Check napa dia x leh buang air besar..sedangkan lily dh bg dia minum ubat..Biasanyer klu dh bg minum ubat Qis mudah utk buang air besar..tp ntahlah dlm 3 hari nih..dh 3X sehari sebanyak 2.5ml sekali minum tp Qis still x leh membuang..Klu Tgk Qis nk buang air besar..bukan je Qis nangis..Tp Lily pon ikut sekali nangis..Sedih sgt2 tgk Qis terseksa cam nih..Di mana silap nyer..Nak kata berpunca dari susu ..sebenarnyer Qis ni minum susu badan Lily sepenuhnyer..Nk kata dr segi makanan..Hari2 lily masakkan dia sup ayam,telur mahupon sup sayur..Kekadang Lily masih masakkan juga dia bubur nasi & sayur,carot@ayam..

Dari mlm sblmnyer lg Qis asyik merengek2..Tido mlm pon kejap2 jer terjaga..sampai mata lily pon dh bengkak x cukup tido..Nasiblah x keja..Maybe Qis rasa x sedap perutkan..Mmg dlm masa 3 hari tu dia nk membuang..tp sama sekali x kuar..selalunyer..wlupon x byk sekurang2nyer ada lah yg kuar..

So..ptg smlm bawalah Qis p sepital..Doktor check perut..tekan2 perut Qis..doktor ckp x der apa gak..x kembung perut..Lily siap tunjukkan gambar2 Qis kat h.set camne gelagat dia nk buang air besar tu kat doktor..doktor tu pon rasa kesian tgk gmbr2 Qis tue...terus doktor tu ckp..cam nih nk kena X-ray lah..takut usus Qis ada jangkitan..Tersentap terus Lily dgr doktor ckp cam tu..minta2lah X der apa2 berlaku kat anak aku..rasa nk nangis jer time tu..Klu ikutkan hati mmg x nklah Qis kena X-ray..masuk nih dh 2 kali Qis kena X-ray..1st time tu pon gara2 masalah ni gak..Time tu dh seminggu x buang air besar..Mmg x elok lah budak2 kena X-ray..Tp kena pasrah gak lah..

Masa anta form utk X-ray kat kaunter X-ray tu..adalah nurse (lelaki..klu lelaki nk panggil nurse gak ker..hehehe..apa2 je lah yer..lily x tau..sorry)..Tetiba plak dia tanya Lily..bila last Lily dtg period..Lily pon terpinga-pinga..apsal plak dia tanya period aku(tertanya2 dlm hati lah).. Lily pon jawablah..15hb mac dtg & bersih adalah dlm 22/23hb mac..& dia tanya lg..akak mengandung ker..akak dh lewat nih lum dtg period..aduhh..bertambah lah lily pelik ngan soklan dia ni..(mmg selama Lily start period masa umur Qis 1Thn 1 bln..period Lily x teratur..kekdng sampai 2weeks lewat..Stiap kali lewat dtg..stiap kali tu gaklah Lily akan wat pregnancytest..Tp keptsannyer -Ve..Lily mkn ubat Noriday..maybe pembawaan ubat kan..)..Lily terus tanyalah nurse tu..awak nih salah paham erk?? bukan akak yg nk X-ray..tp my dotterlah..nurse tu pon jawab..ye lah kak..tau baby yg nk X-ray..Time baby kena X-ray akak kena pegang baby..so klu akak mengandung..takut effect kat baby dlm peyut..Ooooo..Barulah lily paham..apsal lah x ckp terus terang dr td..Ni x terlalu byk selekohnyer..buat lily kompius..ker Lily yg mmg x paham2..hehehe... ;P

Time X-ray Qis spt biasalah..nangis...siap nurse tu pujuk2..ckp kat Qis...'Abg nk amik gambar ni..mesti cantik2..klu nangis nnt gmbr x cantik'..Qis leh pahamker tu..hehehe... :)..Lily plak kena pakai baju ungu yg tebal tu..mak aii beratnyer..1st Qis X-ray dulu x de lah plak guna baju yg berat tu..& x de tanya apa2 soklan pon...
Dh abis X-ray jumpa doktor lg..tgk keputusan X-ray..Alhamdulillah x der apa2 kat usus Qis..Cuma doktor nasihatkan bg minum Ubat yg doktor pakar bg tu byk skit..& lebih kan..sehari bg minum 4 kali & 4ml sekali minum..Doktor pon x bg apa2 ubat koz ubat dari pakar pon masih ada lg..& lgpon khamis nih Qis ada temujanji lg ngan pakar..Aduh sampai bila lah nk kembali spt Biasa keadaan Qis nih..


P/s : Sejak kebelakangan ni byk n3 berkisarkan ttg masalah sembelit Qis nih..sorrylah pada yg boring nk baca tu.. :)






Monday, April 26, 2010

Asyiknyer Dia..

Asyik sungguh Qis ni nonton Tv…Klu dh tgh asyik nonton tu mmg x leh di ganggu..pandai marah ooo…Rancangan kegemaran nyer..Iklan & Azan..Klu dh iklan & azan..biar dia tgh asyik main Blh tu dia tinggalkan main nyer..& menumpukan sepenuh perhatian ke kaca TV…Tgklah aksi dia yg tgh asyik ni..


DSC03924 Sampai ternganga2 mulut…

qistinaAsyik sungguh..sampai mata pon dh kuyu.. hehehe..

DSC03927 Tgk..Qis dh memberi amaran…Marah ngan mamarazzi ni yg selalu kejar2 amik gambar dia…

DSC04281Satu tabiat Qis ni…dia suke benar nonton dekat2 cam ni..X elok tu shayang..Lily larang x dgr..klu ayah dia tegur..sekali je tu..dh p jauh2.. dh berselerak lemari tu di kerjakan nyer..

Time ni…yg klakarnyer tu kan..tgh Lily asyik amik gambar dia ni..Lily terkejut..Tgh2 asyik nonton tu..Tetiba jer Qis p ke tepi lemari tu..nk tau Qis buat apa…

V

V

V

V

V

V

DSC04278

DSC04279

Pic Bbrp hari yg lepas..Dia tgh meneran tu nk poo-poo..Lily tergelak tgk Qis ni..blh plak..tgh asyik nonton tu dia nk poo-poo..hehehe..Tp mmg sian tgk dia cam ni..Time ni Lily x bg lg dia minum ubat…selepas 2 kali bg minum dia ubat baru dia leh membuang spt biasa..Mmg tu jer cara nk bg senang dia poo-poo..kena minum ubat..Jumpa pakar pon diorg just bg ubat Lactul..




Saturday, April 24, 2010

Plan X Menjadi…

Alahai..sian nyer..plan terpaksa di batalkan..huk..huk..

Sebenarnyer..hari ni ktorg plan nk p jom Heboh…Tp disebabkan hujan turun..so terpaksalah di batalkan..Nampaknyer mmg x dpt p lah tahun ni..Koz esok mmg x dpt p koz Hubby keja..Hubby lily ni weekend mmg keja..Cuti hari khamis & jumaat..tp smlm dia tukar cuti ngan member dia..so smlm keja..hari ni cuti..Nak p pagi td..tp 2 beranak tu lambat bgn..Gara2 Qis lah tu..smlm tido lewat..dekat kul 2 subuh baru tido..Adoiii..letih nk layan..Tp di sebabkan hubby bercuti..terpaksa gak lah layan dia..

Stiap tahun Jom heboh kat sini..mesti hujan..Klu dh hujan..nk kuar pon x best..Layan tido kat umah lg bestkan..Dari td Layan Qis ni..asyik mundar mandir jer keja nyer dr td…ada gak lah dia tlg lily ‘ngemas’ umah ni..Qis ni klu x ‘ngemas’ sehari x sah..ada jer yg dibuat nyer..

Plan nk bawa Qis berenang bwh umah ptg ni pon nampaknyer mmg x jadik lah…huk..huk..Sian dier kan…berenang kat bilik air jer yer sayang.. ^_^




Contest Mai Secawan

Hari ni nk Join Contest Mai secawan anjuran Mrs. Fiza@ MamaDarwisy bersempena dgn ulangtahun pertama blog beliau..

Antara Syarat - syarat & cara - cara nak menjoin kan diri just :-

1. Menjadi Follower blog beliau...

2. Buat post dengan hanya copy sahaja khasiat Radix di bawah ini


Khasiat Kopi Radix:

Menghilangkan Sakit Sendi dan Sakit Pinggang
Penyakit arthritis dan rheumatism terjadi hasil daripada peradangan yang berpunca dari ketidak seimbangan suhu. Kesannya mewujudkan kelebihan asid seperti asid urik yang menyebabkan ghout. Kopi Radix akan bertindak secara diuretik (memperbanyakkan kencing) dengan melakukan pengimbangan suhu dan asid. Terdapat testimoni yang banyak yang menceritakan kelebihan penggunaan Radix yang dapat menghilangkan sakit pinggang dan lutut.

Demam Panas
Minuman Kopi Radix akan menghilangkan rasa hendak demam jika diambil pada peringkat awal kerana bahan yang terdapat dalam Radix akan meningkatkan sistem imuniti untuk membunuh kuman yang menyerang tubuh. Tindakan bioflavonoid akan meningkatkan lagi aktiviti sel-sel imuniti dengan mempercepatkan pergerakan ke tempat serangan. Minuman Kopi Radix akan menyebabkan seseorang itu kencing dengan banyak, berpeluh dan terasa dahaga. Kesan dahaga ini membuatkan seseorang pesakit itu banyak minum air di mana suhu tubuh akan kembali stabil.

Ketumbuhan
Bahan yang dikenali sebagai quassinoid yang terdapat dalam Radix merupakan bahan anti tumor yang boleh menghilangkan ketumbuhan di otak. Ini diperkuatkan lagi oleh kajian Dr. Azizah Hamid daripada Universiti Putra Malaysia (UPM) pada tahun 2000. Dalam kes yang sebenar, HPA mempunyai rekod menyembuhkan ketumbuhan di otak setelah pesakit diberikan Radix bersama Omega3 dan Spirulina.

Radix Untuk Kaum Wanita
Radix mempunyai bahan antioksidan yang boleh memerangkapkan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit. Bagi wanita yang menghadapi masalah keputihan, lelehan cecair ini dapat dihilangkan dengan hanya meminum Kopi Radix, begitu juga dengan senggugut. Kopi Radix mempunyai kesan detoksifikasi yang boleh mengeluarkan keracunan di hati dan membetulkan perjalanan darah. Bagi wanita yang menopouse, mereka memerlukan pytoestrogen dan kalsium untuk tulangnya dan ini boleh didapati dalam Kopi Radix.

Kopi Radix Untuk Pesakit Kencing manis dan Darah Tinggi
Radix juga mengandungi betasitosterol dan stigmasterol yang bertindak sebagai hipoglisemik (menurunkan paras glukos). Kekuatan gandaan diuretik menjadikan Kopi Radix juga boleh digunakan untuk merawat hipertensi.

Kopi Radix Untuk Tenaga
Kesan afrodisiak meningkatkan tenaga kelakian dan baik jika disinergikan bersama Omega3. Bagaimana ini berlaku? Satu kajian yang dilakukan di Universiti Malaya (UM) menunjukkan bahawa tikus putih yang diberikan Radix menunjukkan penambahan 480% hormon jantan manakala tikus betina pula melahirkan anak jantan lebih daripada anak betina dengan nisbah 3:1.

Kopi Radix mengandungi 7 herba pilihan :

  • Tongkat Ali (AFRODISIAK/ANTIOKSIDAN).
  • Pokok Mata Pelanduk (DIURETIK).
  • Pokok Teja Lawang (KARMINATIF).
  • Pokok Tebu Gajah (ANTIDOT).
  • Pokok Mengkudu Hutan (LAXATIF).
  • Halban (IMUNITI).
  • Larak Hutan (KARDIOTONIK).
Ok..itu sahaja syarat2 nyer..senangkan..so sesiapa nk join contest mai secawan sila klik di SINI..

Traikh tutup penyertaan adalah pada 10hb Mei 2010 ...




Friday, April 23, 2010

Minum Petang Bersama Qis..

Jom jemput minum..minum ptg bersama Qis..Tp air x der.. :) Qis ni ha..bgn jer dari tido td..nangis2..lily bg susu x nk..bg mkn x nk..pujuk2..x nk diam gak..last2 lily biarkan jer lah dia nangis di situ..pandai lah tu diam sendiri..Lily tgk je lah dia nangis..hehehe..

Dlm tgh nangis tu..tiba2 plak dia p ke dapur tp sambil merengek2..Lily pon ikut dia ke dapur..sampai dapur Qis menuju ke peti ais..Lily jd hairan..apa yg dia cari di peti ais ni..lily terpikir..ni mesti nk mamam kentang ni..So lily pon amik lah fun fries tu bg tgk kat dia..blh plak dia terus senyum..buat muke teruja..Adoii..Qis..blh plak dia lapar kentang tue..atau adakah Qis tido td dia bermimpi mkn kentang…Tp X sempat mkn kentang tu dia dh terjagakan..Koz jiran kat atas buat bising..Geram lah ngan jiran ni..siang mlm x reti diam..pung pang..pung pang..kekdng sampai 2 3 subuh ada jer yg kita dgr bunyi ketuk2..nk tido pon x lena..Tension..ishhhh…dh lari tajuk lah plak..ok lah..stop..

Time lily menggoreng tu pon Qis merengek lg..x sabar nk tunggu siap..Baru jer lily angkat fun fries tu..terus nk mamam..padahal masih panas lg..Kelaparan btul nampak nyer..bg mkn nasi x nk..nak gak fun fries.. Mcm2 jer..

DSC04309 Baru bgn tido..sambil nanes2…

DSC04307

Tgh mencari apa tue?? X de isi pon peti ais tu.. :)

DSC04313

Masih panas lg..dh x sabar nk mamam..

DSC04314

Jemput mamam yer semua…Nyum2x… :)




Ello…Ello…

Gaya Qis yg pantang nampak h.set..

DSC03913 Kekadang brg mainan dia pon di buatnyer h.set..

DSC03914

Dgn sape lah dia bersembang tue yer…

DSC03931

DSC04296

Lily godek2 pic ni smlm ada plak gmbr ngan h.set yg selamat di balingnyer tu..

DSC03921

QIS01

Yg x tahan tu..klu nampak ada 2 h.set..dua2 lah tu di letaknyer di tingernyer..Happy nyer dia …apalah yg di gelaknyer tu..

Nk kena beli kan juga lah dia h.set mainan tue…Dh ada mainan lain..h.set gak lah yg di suka nyer..H.set ni pon dh jadi h.set menan nyer..suka2 hati jer p campak tu..last2 plak dia p campak ke bwh..mmg x leh di selamatkan suda..

N3 ni mcm berulang je kan..jgn boringlah yer.. :)

Award

Terima kasih Cik lyn sudi berikan Awards ni buat Lily..sngt2 hargai.. :)



Comelkan!!


Bagitahu siapa dan link blog pemberi awards ini..

Awards ni dpt dari cik lyn..Thx ya CIK LYN..



FIVE name that people call you

- Lily
- Wan
- Kak Lily
- Kak Wan
- Rosmi

FIVE important dates in your life

08/01 - My lil princes B'day
27/10 - Our Anniversary
20/07 - My B'day
21/03 - My Hubby B'day
11/01 & 17/08 -My Dad & My Mom B'day


FIVE things that you done yesterday

- Kemas Umah
- Memasak
- Basuh pakaian
- Melipat pakaian
- Bermain2 ngan Qis


FIVE ways to be happy

- Bila Bersama Family tersayang
- Bercuti-cutian
- Shopping
- errmmmm..apa lg ya..x dpt berpikir plak.. :(

FIVE favourite movies

- Avatar
- Adnan Sempit
- Transformers
- Byk gaklah movie Lily minat..tp x ingat tajuk..tau nonton jer.. :)

FIVE favourite hobbies

- Berblogging
- BerFBing
- Berwindow Shopping
- Cooking
- Surf internet

FIVE favourite places for vacation

- Pulau Langkawi ( Pulau seribu kenangan.. :D)
- Hong kong Disneyland
- Bali
- Pulau Sipadan
- Paris

FIVE reasons you answers the survey

- Menghargai Kwn yg mengetag
- Mengisi masa mlm ni koz mata lum ngantuk lag..lg pon Qis baru jer tido..
- Supaya Blog aku terupdate.. :)
- Errmmm..apa lg erkk..tu jer kut.. :)

FIVE persons to tag

- Lima jer?? Tak cukup lah..Lily nk bg kepada semua rakan2 Lily..So kawan2 sila lah amik yer Awards ni.. :)


- OK DONE -








Thursday, April 22, 2010

Akhirnya...

Ptg semalam..tgh Lily Asyik menonton TV...
Qis tlh mencampakkan H.set Lily yg dh lama lily x guna Ke bawah rumah..


Sebelum tu Lily Biarkan jer Qis 'mengemas' kabinet TV..
Membongkar segala isi perut Kabinet TV tue..
Sekali plak dia ternampak H.set Lily ...
H.set Lily tu sebenar nyer masih elok lg...
Tp dh lama x guna koz kamera dia x cantik..
Kekdng mmg dh jd menan dia dh..
Dh lama gaklah H.set tu diam kat situ..
Lily dh sorok dlm2 dh h.set tu..ntahlah napa plak Qis blh nampak..

Qis apa lagilah..klu dh nampak H.set..Haa..
teruslah letak kat telinga dia..sambil berjln..
sambil tepon tu kat tinger..mcm org tgh bersembang di talian..
Klu tgk Qis dh pegang pon mmg lily akan pastikan Sliding door
ktorg tertutup..Takut Qis p baling kat bawah..
Ntahlah plak kenapa ptg smlm..tgh Lily Asyik menonton
Adamaya kul 6.30pm tu..Lily x terpikir plak nk tutup sliding door tue..
Ni lah penagan nyer Adamaya ni..Sampai x tergerak kita dr dpn TV..
Tgh Asyik nonton tue..Tetiba lily terdgr benda terjatuh..Jatuh berkecai...
Biar pon Lily asyik menonton..tp benda tu jatuh Lily blh dgr..Ktorg tinggal kat tingkat 4..
Sepantas kilat Lily berpaling kat Qis..OMG...Qis dh membuang tepon Lily..
Lily pon terus berlari..jenguk kat bwh..Habis berkecai..
Time Lily menjenguk tu..rupanyer ada org kat bwh..
Org tu tgh pungut h.set tu sambil menggaru2 kepala dia..
Maybe kepala dia kena kut...Lily pon takutlah..& biarkan jer..
Kang x pasal2 org tu naik p atas ngamuk..dh ler Lily jer berdua ngan Qis..
Ayah dia x balik lg..Nasiblah bukan H.set Lily / ayah dia yg ktorg guna skrg ni dibuangnyer..
Klu x..mmg kena cuci lah tinger Lily oleh ayah dia..
Time ni teringat komen Lya dlm n3 lily smlm..
hehehe..masin betul mulut Lya.. :)


Mcm ni lah h.set lily yg dibuang Qis tu..H.set ni mmg tahan..dr lily keja & sblm kawin lg..smpi skrg masih leh guna..Tp Budak tecik ni plak dh p buang..pic dr google..

Tak pasal2 blk mlm tu ayah dia kena OT lg buat benda alah kat pagar tue..sblm ni mmg ktorg ada carik jaring utk tutup pagar tu..tp x jumpa..so buat sementara terpaksa guna tali tu dulu lah..dh x cantik dh pemandangan nyer..Ni lah..dh hujan baru sediakan payung... :)

Wednesday, April 21, 2010

Qis Pon Nak Melaram..

Tgk ni ‘Bos Kecik’ Sgt Bz wooo..Nak melaram bagai...

DSC04167

DSC04184 Baru kuar dr bilik..Sebenarnyer time ni lily tgh 'Menyelongkar’ Beg Lily..dia pon nangis nk minta beg Lily tu..so Lily pon bg lah dia pakai beg ni..Puas hati muke dia sambil jln berlenggang2.. :)


DSC04174

Tgk tu..bos kecik sedang kol sape tue?? Siyesnyer muke..Nampak jer H.set Lily kat meja terus amik.. Qis ni mmg x leh nampak H.set..Nampak jer terus amik..letak kat telinga..sambil bercakap kenkonon tgh sembang..


DSC04177

Ello..Ello..Cape ni?? Qis X dgr la...


DSC04175

hehehe..putus rupe nyer...Ishhh..X de line lah plak….


DSC04182

haaa..Kat sini baru ada line..


DSC04178

Remote Astro pon dia buat tepon gak..

makin besar makin byk la pe’el nyer.. :)




Tuesday, April 20, 2010

Bila Dia dh Dapat ‘Kaki’

Lama jugak Qis ni dpt ‘Kaki’..Sebelum ni..Umur Qis setahun 1 bln..

Dh blh melangkah selangkah dua..Tp klu dh jatuh mmg dia x nk cuba lg..

Sehinggalah..umur dia genap setahun 3 Bln..Baru blh jalan sepenuh nyer..

Sejak dh dpt kaki ni..Klu bawa dia kuar..Jarang dh nk berdukung..

Nk jalan sendiri dh…Kekdng klu kat umah..siap ajak kita main kejar2..

Padahal..lum kuat lagik nk berlari.. :)

DSC03092

Cik Adik..Nk ke mana tu?? Jln sensorg ker?? X takut?? :)


DSC03095 Tgn tu..tunjuk apa tue?? Nk main sorok2 ngan mummy...


DSC03090

Nk p sembunyi di belakang tiang ni lah..Biar mummy carik..


DSC03093

Haaa..Nk ke mana dh tu??


DSC04119

DSC04120

Bersungguh-sungguh mengeget..Nk mamam Roti..

DSC04122

DSC04123

Time ni Lily dh dukung..Tp Qis melalak nk turun..rupe nyer dia nk p tarik2 benda alah tu..Siap tgk harga..Nk beli ker??

Time kuar ni..Ayah Qis yg bg dia pakai tudung..Lily bg pakai..dia x nk..siap nangis lg..sambil membuka tudung tue..Susah dh nk bg dia pkai..klu dulu senang jer..Sekali ayah dia dtg..buat muke garang..Bg pakai dia tudung…Qis takut seh…Takde nyer dia nk buka tudung tue..sampailah balik..hehehe..Qis mmg takut ngan ayah dia..sekali ayah dia ckp..”NO”…X lah di buatnyer tue..Tp klu Lily..eerrrmmm…mmg manja kat Lily..




Monday, April 19, 2010

Sape Tu???

Cuba Teka sape Saya??

DSC04139Siapa kah C Dia..Sedang Asyik lah membaca.. :)

DSC04140

Cakkk…. QIstina lah….. :D


DSC04141 Haippppp…Apa2 mo amik gambar Qis?? Mo kena samanka mummy nie…

DSC04128 Tak pe lah…Demi mummy..Qis bg Pose yg paling Cun… :)

DSC04142

DSC04137

Panaslah Mummy…Buka arr…

Semenjak bermenjak ni..Qis mmg dh lewat tido..Kekdng Lily dh ngantuk sgt..dia masih blh lg ajak kita main..x di layan..ngamuk lah..So..mlm tu ktorg layanlah dia main..Kebetulan..Sok hari Ayah dia cuti..Leh lah layan dia main..Ayah dia lah ni bg Pakai Qis cam ni..Lampin buchuk dia ni..Klu siang nk tido dlm buaian mesti berbalut ngan lampin dia ni..Klu x mmg x leh tido..Tp klu tido kat tilam ker / lantai..x plak dia carik lampin dia ni..mcm2 jer.. :)