Saturday, February 20, 2010

@ Plaza Angsana

Hang Out @ Plaza Angsana…

qis

Klakar tgk rambut Qis..rambutnya yg seciput tu.. :D

17022010286

Slps mkn..lepak2 dulu..

17022010288

Qis asyik wat mulut cam tue..nk tumbuh GG lg..

17022010291

17022010292

Kat Luar Shopping Complex pon nk bergambar…

17022010287

Di suruh berjalan sendiri x nk..d dukung pon x nk..

17022010289

Lg wat mulut cam tue..Gatal kut..sampai kuar liur..




Friday, February 19, 2010

Jenjalan Di Kota Singa @ Sentosa Island

Selepas dari Flyer tu Ktorg meneruskan perjalanan ke Sentosa Island…

Time ktorg p ni mmg sgt2 ramai umat manusia..

Maklumlah cuti CNY…Qis pon rasa x selesa…kejap2 merengek..

Dlm perjalanan ke Sentosa hujan renyai2..

Tp Nasiblah sampai jer kat sentosa island tu…hujan dh reda…

Dpt gaklah ber’posing’ bagai…

15022010201

Inilah tempat pertama yg kitaorg lawati @ Sentosa Island –Universal Studio Singapore. Skrg ni nak gi Universal Studio tak yah gi U.S dah. Kat Singapore pun ade dah..Tp time hari tu belum buka lagi..Dengar citer kat dalam studio ni gempak…Tu yang excited nak tengok tu..Tp Sayangnya belum di buka lg..So Kitaorg just berpose depan bebola gergasi ni jer…

qis2

qis5

qis6

15022010250

15022010223

15022010245

15022010243

15022010237

Tgk lah…ramaikan…berbilang kaum…

15022010240

Tmpt ni mmg cantik..air terjun buatan..tp susah nk amik gmbr kat sini koz kwsn org lalu lalang..

15022010228 15022010225

Tempat ni diaorang panggil Merlion (Mermaid + Lion) = Merlion. Byk tempat yg cantik kat sini…tp mmg susah nk amik gmbr..terlalu ramai org..so ktorg jenjalan je lah..besar gak kwsn ni..balik umah baru terasa sakit segala sendi ni berjalan..

15022010235 15022010226

15022010239

Qis dh mula dh..sian dia..ngantuk..x tido dr pg....so ktorg singgah dulu minum..

qis & mummy7

@ The Coffe Bean..just amik muffin & Mocha ice.. Semuanya mahal2 kat sini…Ni lah menu yg paling murah…bajet rendah katakan…. ;P

qis&daddy4

15022010257

Berposing Sebelum Balik..

Sebenarnyer x semua tempat @ sentosa island ni ktorg round..byk tempat lg yg menarik..tp x larat deh..Qis pon dh merengek2 dh..jln2 kat Songs of the Sea pon jap jer..x sempat nk amik gmbr kat pantai..Mmg sgt2 ramai org..jln nk naik balik ke atas tu terpaksa bersesak2x..huhh..mmg ramai..Nasiblah x bawa Stroller Qis..Tu lah smpi lenguh jer tgn my hubby mendukung Qis..

qis7

Sebelum balik ke JB..sempat lg jenjalan kat shopping Complex Vivo City..Tp just cuci2 mata je lah..utk terapi mata.. :D


*** Nk masuk kat Sentosa Island ni..x bayar..tp klu nk main ker..nk naik cable Car ker mmglah kena bayar..

*** Byk tempat yg menarik kat sini..cantik2x belaka..tp sayang x dpt nk Tawaf..nk amik pic pon susah..

*** Tunggu Qis besar Skit nk p skali lg..maybe time tu Qis dh boleh jln sendiri & berlari2..




Thursday, February 18, 2010

Jenjalan Di Kota Singa @ S'pore Flyer


Cuti CNY nih ktorg just Jenjalan Kat s'pore jer..

Ni 2nd time lily p s'pore & 1st time buat Qis...

Ktorg hanya Balik hari jer...x stay kat sana pon...

koz esoknyer tu Family my hubby nk dtg umah..

Ktorg Bertolak dr umah kul 8.30 pg & balik sampai umah dlm kul 6pm..

Dpt pergi dua tempat jer...S'pore Flyer & Sentosa Island..

Tujuan ktorg mmg nk jenjalan jer...X der shopping bagai...

Koz brg kat sana mmg mahal...klu nk shopping pon baik shopping kat JB jer..

Org S'pore pon kengkadang turun JB bershopping...

N3 ni...just citer @ s'pore Flyer...

Citer Kat Sentosa island nnt di next N3... :)

Sila lah Layan gambar yg sgt byk ni yer...ni pon separuh jer...


14022010101

Passport ktorg bertiga...

qis & mummy

Mataku yg sgt menyerlah.. :D

qis&daddy1

qis & mummy1

Sempat lg bergambar kat tgh padang yg panas...ktorg tgk ramai pelancong bergambar di situ..ktorg turun gak nk bergambar...Ktorg pon pelancong gak kan.. :)


Qis

Tgk Qis..Gaya Siap nk berkungfu dgn rambutnya yg seciput di ikat..hehehe...

qis & Love parents

Sebelum naik ke Flyer tu...isi perut dulu kat Popeyes...

15022010133

Dh berada kat dlm Flyer...ni masih berada di Aras bwh lagik..

15022010139

15022010142 15022010134

15022010136 15022010138

15022010144

Qis x nk di dukung..dia nk jln sendiri kat dlm Flyer tue..x pandai nk diam..

15022010147

15022010148

15022010150

Lily pulak yg terlebih2x... :D

15022010165

Pemandangan dr Atas..Dlm Flyer..

15022010167

15022010176 15022010157

Kat sini dh Tinggi dh...My hubby Gayat..huhuhu...lily yg amik Pic nih... :)

15022010160

Ni lah Kapsul Flyer tu..dh berada kat aras paling tinggi...mmg sgt gayat klu tgk p bwh...

15022010154

Qis1

Tp Qis berani...Siap berdiri kat Tepi tue..buat cam kat umah dh..

15022010170

qis & Love parents1

Ni dh kuar dr Kapsul Flyer tue..ktorg jenjalan kat bwh..Cantik gak tempat kat bwh ni..cam kat dlm hutan..Yg amik pic ktorg ni..pelancong dr china dgn murah hati meng'offer'kan diri utk men'snap' gambar ktorg bertiga...So sbg balasan my Hubby pon meng'offer'kan diri menyenap pic diorg... :)

qis&daddy

Ngengadanyer Qis buat muke cam tuh...

qis & mummy4


Last but not least...I love this pic..seolah2 ktorg berada di Di atas flyer tu hingga ke malam.. :D.. Sebenarnya ktorg bergambar background Hijau jer..mesti diorg edit guna photoshopkan..

Sebenarnya pic ni di amik sebelum ktorg naik Flyer tue..mmg pekerja sana yg amik pic nih..Setiap kumpulan yg naik Flyer ni mesti amik gambar..1st ktorg ingatkan free..koz my hubby tanya 'Is it Free'? Diorg ckp "YUP"..nnt after u all kuar dr Flyer tue..korg leh amik pic kat photo counter..alih2 plak time nk amik pic tu kat kaunter..cashier tu ckp SGD $18(RM 42.48) ... My hubby ckplah..aik..td ckp free..Cashier tu ckp..mmglah snap gmbr tu free..klu nk amik gambar kena bayar..Tipah tertipu dh.. Gitulah caranya buat bisnes..Tp x pe lah..bukan nya selalu pon... :D

Singapore Flyer


Oh ya..Harga tiket naik Flyer ni SGD $29.50 seorg..so ktorg berdua SGD $59.00 (RM139.24)

Bersambung ke next n3 @ Sentosa Island...