Friday, January 29, 2010

Tukar Template...

Errrmmmm....Ntah ler Apsal plak pg td buka blog ni tetiba lily tgk..
lorrr...setting dh lari...Napa erkk leh jd cam tue...kompius plak...
Biasa komen kat bawah...tetiba plak..komen dh p atas...
Tgk semua komen pon dh lain...Biasanyer komen lily sendiri...lily setting bg highlight...
Lily tgk plak dh xder highlight...Komen pon dh campur sana sini...btul2x kompius...

Nk setting semula lily dh x tau di mana silapnyer...tgk kat HTML...sama jer...
Dari memeningkan kepala...lebih baik ler tukar template...
So...ini lah template baru nyer...Tgk setting nyer ni pon mcm tunggang langgang jerkan....

Ada masa nnt nk cari template lain..skrg x leh..Qis cerewet sgt hari ni..ntah angin apa dh kena ni..



Thursday, January 28, 2010

Qis @ Swimming Pool

Akhir nyer Dpt gak Qis mandi kat swimming pool ni…

Swimming pool kat bwh umah jer…selama ni Qis dpt

tgk dr umah @ kat luar pagar pool jer org bermandi manda…

Time tu ayah Qis x nk bg Qis mandi kolam ni…Takut gak…Qis masih kecik…

Sebenarnyer x rancang gak nk bawa Qis mandi pool dlm waktu terdekat ni…Tgklah..baju renang & pelampung pon x der…

Kebetulan gak time ni Ayah Qis amik cuti..ada hal nk bg settle tp x settle2x pon..

So ptg tu tetiba plak rasa nk bawa Qis mandi kat pool ni…

Time ni pada hari selasa ptg…Kebetulan gak x ramai org berenang time ni..just 3 org budak jer..so mak & bapak budak ni pon join lah skali..hehehe..

jomlah layan gambar Qis bermandi manda…

qis Sebelum nk bermandi manda tu…Qis kena dera dulu…kitorg saje nk letak kan dia kat atas rumput…tp Qis kegelian …klakar jer tgk dia geli nk letak kaki dia kat rumput tue..dh le x pakai selipar…kesian jer.. sakit kang sape yg susah?? :D

qis & Daddy1

Yeay2x…time utk mandi…Ni kat kolam org dewasa…suke nyer Qis mandi… ingatkan Qis takut…tp masuk jer kat dalam pool tu…kemain lagik kesukaan..

qia & Daddy2

qis & Daddy3

qis & daddy4 Ni kat kolam kanak2..

qis & Daddy5

mum & Qis

mummy & Qis1

Beranang sambil bertatih..2 in 1… :)

DSC03236

Times Up… 1/2 jam jer ktorg dh naik..Qis dh menggigil kesejukan…

p/s :Skali skala cam ni best gak…

p/s : skrg ni Qis cam nk selesma jer coz asyik2 bersin jer dr smlm…nk salahkan sape ni??

Friday, January 22, 2010

Qis dh blh selangkah dua..

Qis ni blh ler di kategori kan ‘lambat’…tp..skrg ni Qis dh blh melangkah selangkah dua langkah…Happy gak memula lily tgk tue..ye lah sape yg x terujakan klu tgk stiap perkembangan anak…Tuhan je yg tau…& hati ibu2 yg memahami stiap perasaan seorg ibu...Tp x dpt nk amik pic die...susah beno nk amik...

Chayok2x...yer Qis…X sabar nk tgk Qis Berlari2 terkedek2…hehehe..

DSC03126

DSC03127

Ni Pic smlm kat bwh umah…pas bawa Qis kuar jenjalan…

DSC03123

DSC03122

X nk naik trus p umah…nk singgah dulu main…main benda alah ni pon cukuplah..kejap jer…Asal dpt puaskan hati die..

Kat bwh nie pic kat KFC…

Qis dh semakin Notti…Di kasi duduk kat babyChair…tp tgklah..

dia buat pe’el cam ni plak…kacau daddy dia mkn…

DSC03111

DSC03110

DSC03109


Chayok3x....

Tuesday, January 19, 2010

XTVT Bersama Qis

Stiap ptg mmg selalu bawa Qis jenjalan kat bwh umah ni..

Dak tecik ni pandai tau klu dh ptg dh bg hint kat lily bawa turun…

Klu x di layan nangis lah tu..Pandai gak boring terperap kat umah jer..

So Lily turutkan je lah…

Ni lah xtvt ptg & malam semalam…

Layan gambar je lah… :)

DSC03008

Berbekal Nugget lagik tu…

DSC03009

Nyum3x…cedapnyer !!!

DSC03006

Lama nk abiskan Nugget sebijik tu…

DSC03007

Asyik melihat budak2 berlari2…nk join gak tp lum dpt ‘kaki’… :)

DSC03068 Mummy pon nk interprem gak… :)

qis1

Dpt main benda alah ni jer…

qis3

Ni dh mlm…dh mandi..dh wangi bagai…time utk ‘study’…

qis2

Yeay2x…Dh abis ‘study’…tepuk tgn…Happy…

qis

Aiikkk…apsal plak dh…ini kes nk ayaq..tp di bg gelas kosong jer..tu yg nangis…pastu di baling nyer gelas tu..Nasib baik gelas plastik..hehehe…

qis4

Kesian…dpt gelas kosong jer…mata pon dh berkaca2 dek air mata… :)

Dh…itu jer… ;P



BYE…BYE





Monday, January 18, 2010

Bila Qis Dh Pandai Memilih…

DSC03034

Daddy..i want this 1!!!

DSC03036

DSC03037

DSC03038

Qis dh pandai memilih....uissshh..kecik2...leh tahan selera...huhuhu...

errrmmm...actually..time ni tgh tunggu gelang Qis di sambung…yang ntah keberapa kali dh putos..uishhh..ganas betul anak dara ni..Apa tak nyer slalu tersangkut kat kain buaian…



Tuesday, January 12, 2010

Qis Checkup Setahun

Semalam Bawa Qis check up setahun...kena tuntik...uwaaaaa...
Tp nasib lah nangis x lama...kesian...dh lama x kena suntik...


Ingatkan Berat Qis blh ler bertambah 1kg ker...
X 1kg pon 1/2kg pon ok gak...tp nk tau berapa berat Qis...
Umur setahun...berat Qis baru...6.6kg...Tinggi 71cm
just naik 100gram dr bulan dulu...
Biar betul nak...
Tulah Qis ni MMG SGT2 x suka makan nasi mahupon bubur...
2 3 sudu masuk mulut dh di muntah balik...
Apa tak nyer berat x pandai nk naik...
Dr umo Qis 7 Bln...berat Qis around 6 kg...x pernah lagi mencapai 7 kg..
sedih sgt2...Berat Qis pon dr 7 bln till now still garisan kuning...
Nurse ckp sekurang2 nya berat anak setahun antara 8 - 10kg...
Buntu dh camana nk naik kan berat Qis nie...
Maybe gak lah ikut size mak & ayah nyer nie...
jenis yg small molek...hikhik...


Skrg nie Qis mkn bubur sometime nasi just sekali sehari...
Klu lily paksa Qis mkn pon dia akan muntah balik...
mknn kegemaran Qis skrg nie...kentang lenyek,kentang goreng...
Nugget & HotDog rebus...Blh tahan selera Qis nie...hikhik...
So stiap hari lily kena sediakan makanan nie..klu x Qis x mkn lah dlm sehari tue..Dh ler badan Qis kurus kering...mmg sgt2 kurus...gelang hitam (gelang azimat... ;P) yg nenek Qis bg pakai since Qis lahir till Now pon masih gak mcm tu x der perubahan... means...gelang tu masih longgar kat tangan Qis... :)..


ini budak yg tak mau makan...c...baju Qis (my heart belong to daddy)..so mummy kat mana... :(



Monday, January 11, 2010

QIS B’DAY…

Simple celebration…Just 3 of us…

Tapi Penuh Bermakna!!!

Layan gambar je lah… :)

DSC02970

Kek yg lebih besar dr org nyer.. hikhik… :)

DSC02971

This Cake bigger than me..Daddy said i must finish it…but how??? mummy Help Me!!!!!!

DSC02977

siyes sungguh muka Qis…

DSC02975

mummy plak yg tiup lilin… :)… see…Qis cam x puas ati mummy yg tiup lilin nya..hikhik

DSC02972

With Daddy…

DSC02967

B’day Girl yg dh x berbaju…

DSC02940

Ini je menu ktorg… X Elok membazirkan..hikhik.. ;P … Kek tu stgh pon x abis..

oh ya…CP @ apa lah…errrmmm nk di katakan CP X jugak…nk di kata kan bukan CP eerrmmm x taulah…koz ari tuh pas jer badan Qis dh turun panas nyer… byk sgt bintik2 merah tu kuar…Qis pon asyik jer menggaruk badan dia..maybe kegatalan disebabkan benda alah tu..Lily kol mak lily kat kg...tanya apa benda nie...mak lily ckp maybe CP then suh lily bg Qis minum air kelapa...Lily pon bg la Qis minum air kelapa…esok nyer bintik2 merah tu makin kurang…& skrg nie dh ok sepenuhnyer & x meninggalkan parut…Klu CP mesti lama nk baik kan..Apa pon mummy bersyukur Qis dh sihat…Alhamdulillah!!! BUT...yg lily takut hari ni Qis checkup sebulan & mesti kena suntik...takut plak Qis demam balik...Hope Qis ok yer!! (jap lg nk p klinik)

Pic kat bwh nie…pic sebelah pg…

Bawa Qis jenjalan ‘cari angin’… ;P

DSC02939

Sebelum kuar rumah...B'gambar dulu...Qis pon tension dgn MAMARAZZI nie..ahaks...Tp masih mampu tersenyum... ;P

qis1

Qis yg dh pandai memilih menu sendiri… ;P

qis2

qis3

qis4

mata Qis yg semakin bolat…tgk lah gaya Qis menghisap botol susu…mcm2 pe’el…layankan aje la… :)

Friday, January 8, 2010

HAPPY 1ST B’DAY SWEETHEART ♥♥♥

HAPPY B’DAY SAYANG!!!

HARAPAN & DOA KAMI AGAR QIS MEMBESAR DGN SIHAT…BIJAK DAN MENJADI ANAK YG SOLEHAH..AMIN!!!


WE LOVE U SO MUCH!!! ♥♥♥

qiscomel
tima kaceh aunty miecha hadiakan baju nie…jauh tu kim dr sabah…. :)

qis1
Uiiiikkk….Beso nyer mulut… :p