Tuesday, September 7, 2010

Balik KG & SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI


Salam...

pertama sekali..Lily memohon seribu kemaafan kerana dh lama X menjenguk ke 'rumah' kawan2 & meninggalkan komen spt biasa...terdapat bbrp maslh yg X dpt dielakkan...Terima kasih kepada kwn2 Mamalieyna,Ena,Rose,LyaNad,LilyAzliyana & kwn2 yg lain yg sudi bertanyakan kabar..& maaf juga..lily X dpt membalas komen samada diposting mahupun di chatbox...

Dlm bbrp minggu ni Qis X sihat...demam,selesma & batuk2..Alhamdulillah demam dh beransur baik..ttp selesma & batuk belum lg baik..Cerewet jgn cakaplah..pantang lily ilang dr pandangan dia..mula lah merengek X tentu pasal..kekadng lily didepan mata dia pon..dia cerewet & asyik nk menangis jer..mmg menguji kesabaran tau...ada ketika juga lily X dpt menahan sabar..kena pelepuk gak badan Qis yg kecik molek tu..

Lily sgt rasa bersalah x dpt menjenguk ke 'umah' kwn2..klu lily online pon lily just buka facebook jer..tu pon kuar masuk..kuar masuk jer..oh ya..mengenai result Qis tempohari.. Alhamdulillah..tiada apa yg perlu dibimbangkan...cuma sekarang ni..kekdng Qis kena minum gak lah ubat tu...cucian usus tu pon X perlu dh di buat lg...& dlm tempoh seminggu ni..ktorg dh cuba x bg dia minum ubat..& byk kan minum air masak..Alhamdulillah...Qis dh dpt eyak spt biasa..X perlu lg nk memeran sampai muka merah mcm org nk mrh tu..

Hari ini Ktorg akan bertolak balik KG ke SABAH bah...waaaa....Xcited sgt nih..dh setahun lebih x balik KG...Flight from JB-KK & KK-TAWAU..penerbangan dr JB kul 9.30am ni..& akan sampai ke Tawau kul 9.10pm..koz transit di KK lama..blh lg jenjalan cuci2 mata kat KK nnt.. :) .. Oh ya..kemungkinan lily akan bercuti panjang di KG..& x dpt utk menjenguk blog kwn2 dlm tempoh yg lama..koz tiket utk balik ke sini utk lily & Qis x beli lg..koz lily & Qis bercadang nk bercuti lama diKG..Biasa kan Qis dgn Cousin2 dia kat sana dulu..Hubby jer yg dulu balik kesini..hubby dpt cuti 10 hari jer..maybe lily & Qis kan bercuti di KG selama 3 or 4 bln...tp tgk keadaan jugaklah..kang Qis rindu ngan Daddy dia..so..terpaksa di pendekkan cuti ktorg..maka dgn itu..Blog ini pon akan sunyi sepi lah utk tempoh yg lama..koz kat KG intenet X de..tp aunty2 semua jgn lah lupakan Qis yer.. :D


Dgn ini..Lily sefamily menyusun sepuluh jari..memohon kemaafan..seandai selama perkenalan kita di alam maya ini..terdapat silap & salah..perkataan or komen yg menyinggung perasaan kwn2..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR & BATIN...











13 comments :

nieda said...

selamat hari raya..ala pasni rindu lan aunty dgn keletah QIes..lama tu cuti kt kg..sesekali bukan selalu balik kan!! tke care..Semoga selamat sampai ke destinasi

chugie said...

Salam lily.. dah nak balik beraya ye.. lamanye lily balik ye..

apa pun sy ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR DAN BATIN... Semoga ceria di hari raya ye..

mamalieyna said...

yeaaa..berposting jugak akhirnya! ^_^

Alhamdulillah Qis dah sihat..ptt la lama menyepi, Qis tak sihat rupanya! Alhamdulillah yayak dia pun dah ok ye..hope semakin hari semakin baik!

*oooh sedih pulak baca n3 ni..lamanya bercuti...hukhuk..lamanya tak dpt tau khabar dr Lily n Qis..pepun hrp enjoy di kg halaman, bkn selalu dpt balik kan..sesekali balik, kena la duk lama2 sket, dok puas2x..semoga perjalanan ke sana & balik semula ke sini lancar hendaknya!

*selamat menyambut aidilfitri! maaf zahir & batin buat dr eina buat lily sefamily!

*salam sayang..muaaaah3x...buat Qis comel itu!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

Salam Aidilfitri gak dr. kami sekuarga.. ;-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tula, pelik jugak si lily ni asyik senyap je..ooo qis tak sihat..sian dia..semoga cepat sembuh k..siam mommy

okla tu kan..dah beransur ok sakit tu..dah leh yak ngan normal..alhamdulillah..sonot dengar

wow..lamanye cuti..skang kul 9.20 am..sure lily n family dah dalam flight..ehehe..

semoga perjalanan selamat semuanya ye..

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, SEKIRANYA SEPANJANG KENAL DLM ALAM MAYA NI TERSALAH BAHASA N TERSALAH KATA..AMPUN MAAF DIPINTA.."

Fieza79 said...

lama nya Lily menyepi...ohhh Qis tak sihat ehh....tumpang sedih, fieza doa kan agar Qis lebih sihat di pagi raya nnt...dpt la Lily beraya dgn ceria...

salam adilfitri...ampun maaf zahir dan batin andai tersalah bahasa sepanjang pekenalan kita di alam maya ini...

Zaidah said...

mesti zai windu ngan lily....kenapa lama sangat balik kampung tu

Ena said...

Owh lamanya cuti kat kg.. best tu..

alhamdulillah.. dak tak perlu cuci2 lagi ye qis tu..

Rindu la pd lily & qis nanti..

apapun,

Selamat Hari Raya & maaf Zahir Batin dari ena juga ye Lily..

LYaFRINA said...

SALAM AIDILFITRI JUGA BUAT LILY & FAMILY..

XPELA LILY.. UTAMAKAN MANA Y PTING DULU.. ALHAMDULILLAH KALO QISMAKIN OK... BALIK KG NANTI MSTI HAPPYKAN??RAYA SAKAN LA... BERHATI-HATI YER..

TAKE CARE..

hans said...

selamat hari raya
duit raya RM5 den mana?
hohoho

P/S : Alhamdulillah! Thanks DIGI! Thanks Nuffnang! Terima Kasih Semua!

Adlina Husaini said...

salam dear, macam mana raya? mesti best balik sabah kan ^_^

Fieza79 said...

lama nya tuan umah takda ni..huhu g mana Lily...hrp2 suma nya ok2 je...

SELAMAT HARI RAYA LILY...!

maya amir said...

lily org sabah ye.. slmt hari raya:)