Monday, July 19, 2010

Qis @ HSA

Salam..

Gambar2 Qis semasa Di hsptl tempohari..semasa cuci usus & kat bilik operate x dibenarkan amik gmbr..;)

Qis @HSA 12 Memula sampai..bawakan dia buku utk mewarna supaya x boring..Abis cadar tu pon diwarna nya juga.. :)

qis02 @hsa Mata Bengkak baru lepas dicuci..Sian dia..

DSC05440DSC05442

Mlm pertama mmg Qis X dpt tido..kejap2 terjaga..menangis…ntahlah..Maybe kepanasan..dh tu mummy bg pakai lg sweater..Ingatkan klu mlm sejuk...lily tido pon berpeluh..dekat kul 3pg baru Qis dpt tido..dh nyenyak tido..kul 4.30pg di dikejutkan utk dicuci plak..apa x nyer..bad mood lah..Dh tu nk kena cuci lg..bertambahlah dia ngamuk..

DSC05444DSC05445

Mlm ke-2..Nyenyak jer dia tido x berbaju..Time ni blum lg di amik darahnyer..Dh nyenyak tido begini..dikejutkan plak nk amik darah dia..Bad mood lg..

DSC05449 DSC05450

Setelah Darah di amik..mata dh segar..susah dh nk sambung tido semula..

DSC05452 DSC05453

Kebosanan & kelaparan..berpuasa dari kul 4pg..

DSC05456

DSC05462

DSC05461 DSC05472

Menangis kelaparan..Masa ni dh kul 2ptg..dh berpuasa selama 10jam..apa taknyer mengamuk lah kelaparan…pujuk punya pujuk..akhirnyer tetido dlm kelaparan..sian..Tp x dpt tido nyenyaklah..kejap jer tido..dh bgn..sambung balik nangis..sehinggalah di bawa ke bilik pembedahan..

DSC05466 DSC05470

Stlh kuar dari bilik pembedahan..nyenyak jer dia tido dek kena bius td..time ni blum lg minum & mkn apa2..lily bg bgn..kejap jer..pastu tido semula..X sempat nk bg susu..tgh mlm baru Qis tersedar…Tgn sebelah dh bengkak..tu yg dicuck lg sebelah kiri..

DSC05478 Qis X nk dibuka menda alah nie..sampai umah Lily gunting..Qis ngamuk minta pasang semula kat kakinyer..adeii..budak nie.


>>Ada yg tertanyakan camne cara cuci usus tu kan..Next n3 lily akn tunjuk kan.. :)

>> Buat Zaidah @ Comel..Napa erkk lily x leh nampak apa2 n3 kat blog Zai..under construction ke @ prob dari komp lily ni..




16 comments :

[-suziey-] said...

huhu sedih tgk keadaan qis..kesian qis..lily mmg tabah orgnya..klu kt mmg xleh tahan dh..nk nangis je..huhu

mamalieyna said...

iskhhh...sedihnya..kalau eina ni, tk sanggup nk tgk arif dlm keadaan mcm tu..hukhuk..sure sedih giler..pepun nak dia kembali sihat kan, kena la berkorban..plg tak snggup tgk anak tahan lapor...aduuuh..siannyee...kalau eina mau eina yg nangis ni..hukhuk..

sLEEping BEauty said...

HARAP2 QIS cepat2 sembuh ,kesian tgk dier ...

nza said...

kesiannya tgk gambar2 Qis tu....semoga Qis cpt ok...xsnggup la aunty tgk..sedih tau...

Zaidah said...

ciannyer dia....menangis kelaparan...semoga qis cepat sembuh....

p/s tak tahulah lily sebab ade jugak yang komen dia kata tak bleh nampak zainyer n3....nak buat macam mana yerk...

Fieza79 said...

siksanya nengok kan penderitaan Qis...mesti perit sume tu nk ditanggung si tubuh kecik tu...

hrp2 kurang la sket skt Qis tu lps ni...

takpe Lily segala yg berlaku tu da hikmah nya...kena saba dn redha k..

nieda said...

bab plg kesian bila tgk qis kena puasa hampir 10 jam..kita yang besar nipun akan terasa lapar, inikan si kecil Qis..Dahaga lagi..
Harap2 semuanya ok...

Aleeya said...

salam lily, sian tengok qis bla kena warded gini, hope dia tambah sihat yer..dan harapan agar sktnya tak serius okay, segala penyakit dlm dunia ni ade penawarnya, insyaAllah...

MrS. F!zA said...

tersentuh hati btol tgk tgk qis dgn jarum tu.. sakit tu!

tp bila tgk dia pegang krayon nak warna tu rasa syiok plk..pandai dia pgg..kdg2 budak pgg ikut suka je kan..hehehe

penat sgt ke tu qis smpai tido kangkang..hehehe

chugie said...

aduhai, sedihnye tengok Qis! x sanggupnye tengok tangan die berbalut camtu!

Qis, cepat2 sembuh k.. cayang Qis!

eT said...

ciannyerr kene amik2 darah...
xsanggup tgk dak kecik warded...isk...isk...

lily azliyana @ mama zara said...

sayu plak tgk gmbar2 Qis dlm wad ni..mesti sakit die kena cuci, kena cucuk, kena puasa lagi..hope kesakitan yg Qis tanggung ni berbaloilah dgn hasilnye..moga dpt penawar bagi mslh Qis ni ye syg..klu boleh, tk perlu di warded lagi..sian die..huhu

Ena said...

alahai... sian kat qis.. tak pe la sayang.. moga cepat baik yeh!..

dalam2 dok tak dak mood tu.. qis tetap comei... :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

To All >> Thx ya diatas doa2 kalian semua..
Mmg sgt2 berharap agar Qis X melalui pembedahan tu..Hope result yg kuar nnt x menghampakan..X sanggup Lily tgk Qis melalui saat itu..sedangkan nk amik tisu dia pon lily dh kesedihan tgk keadaan Qis..dgn kena biusnye lg..kena berpuasa lg..Mmg x sanggup..

hans said...

kesian bila togk budak2 kecik dah kena bedah la semua...
haih

cuba ekau bagi pandangan sikit jik bro berada ditempat orang2 nih

P/S : Entry 18 Tahun Ke Atas Sahaja : Tiba - Tiba Rasa Takut Mahu Menggunakan Tandas Awam!

maya amir said...

alah kesiannye die.. harap2 dah ok sket skang.. bile ek kuar result?