Saturday, July 24, 2010

Baru Dpt Mnejenguk 'Umah' Kwn2 Hari Nih.. ^_^

Salam..

Semalam seharian x dpt jln keumah kawan2 disebabkan kebatasan masa keblkgn nih..Nak update blog pon x sempat..Skrg ni sejak Qis kuar dari hsptl tempohari..peel dia semakin menjadi2..manja yg amat..nk bergempeng jer kejanyer..klu lily ngadap komputer..x sempat panas punggung lg..dia dh tarik2 baju lily suh turun dari kerusi tu utk layan dia..klu x di layan..pandai plak tu ngamuk..nangis sambil hentak2 kaki dia...Apakah maknanyer nih?? Klu menurut mak lily nih..pasti diorg akan ckp..Qis bakal dpt adik..Koz klu budak2 tertiba manja sgt2..nk ngempeng jer..nk perhatian yg penuh utk diorg pasti diorg tu bakal menerima adik..betulke Qis..Qis nk adik?? Adeii..Camne nih mummy x bersedia lg.. :P Sakit beranak kan Qis dulu pon masih terasa lg nih klu di ingat..Tp klu dh rezeki mummy terima.. :)

Baru Baik dari selesma..Maybe dia cerewet gak disebabkan skrg ni GG dia kat bwh baru tumbuh lg sbtg..



19 comments :

Zaidah said...

qis nak dapat adik ker...klu betul tahniah yer...dah tukar rumah barulah lily...pink lagi tu..

hans said...

qis dah sihat
alhamdulillah


Perjalanan Semalam Ialah Hari Makan Sedunia

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Zai >> hehe..blum lg lah.. :D
a'ah..cat umah baru.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hans >> Alhamdulillah Qis sihat..cuma dia ni mslh sembelit x abis2..x tau nk buat apa dh..

nieda said...

anak dara mestilah nak bergaya..cantiknya

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nieda >> Tu lah kan klu anak dara ni..nk melawa jer.. :)

lily azliyana @ mama zara said...

best lah klu lily pon preknen same..leh tmbah geng baby 2011 nanti..ehehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

LilyAzliyana >> Hehe..Insyallah..klu rezeki ada..Klu x kena tunggu BB 2012 plak.. :D

mamalieyna said...

amboi Qis..lawa dan cekci lagii..hehe..

Qis dh nak dpt adik tak...hehe..kalau dikenang2 mmg cam takut je peknen lg..tp sebenarnya, teringin...syok apa ada baby baru..kan3x..hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mamalieyna >> a'ah..btul tu eina..klu dgr kwn2 peknen & dpt BB baru..Xcited gak..trigin rasanya nk ada BB lg..tp bila dikenang sakit tu..adeii...takut plak rasanye..tp pasti suatu hari nnt nk tambah gak..X kan nk 1 jer kan.. :)

nza said...

betul la Qis nk adik tu..kesian dia xde kwn..kalu ada kwn xdelh dia kacau mummy lagikn..he..
Lily jgn xtau, masa umo along 2 thn ,dia dh ada 2 adik tau..mmg la susah ckit cz mcm kembar 3 ttp bila dh besar senang...time kecik pn depa xmeragam cz ada kwn..main sama2...

rynas said...

hehheh kadang2 ada betulnya jugak kata org2 tua tuh..tapi kdg2 hanya kata-kata jer..tapi kalau betul apalah salahnya kan terima jerlah

Ena said...

So, cute la ngan rantai baru tu.. tapi??? hik hik hik auntie gelak dulu la yeh! cekci la qis!! ;D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kak NZA >> Owh ye ke kak..klu Lily mungkin x blh lah..sedangkan Qis seorg ni pon..lily terkejar2 wat keja..Qis ni jenis yg kuat meragam kak..sikit2 nk nangis2..pening.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rynas >> Hehe..tu lah klu ada terima dgn hati terbuka .. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ena >> Nk melawa..tp x pakai sluar..hehe.. :D

Fieza79 said...

lawa nya umah baru...ala pinky...fieza suka la...

makin cute la Qis...ala Lily dia nk manja2 tu..hehee ntah2 nk dpt adik kot..hrp2 mcm tu tmbh sorang lg sahabat kita bakal dpt baby..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Fieza >> Thx Fieza.. :)

Klu dh ada adik x leh manja2 dh tu.. :D

[-suziey-] said...

waaa umah baru..i likee...pinky2..hiks;D

comel je qis xpaki suar..hahhaa