Wednesday, June 30, 2010

Kertas Tak Cukup..Kat Badan Pon Boleh Lah.. ^_^

Salam..,

Tajuk tu merujuk kepada sape lg klu bukan c Anak dara ku ini..alahai anakku..buku lukisan tu kemain besar lg Daddy dia belikan..kenkonon supaya dia puas conteng2 kat paper tu..sekali..x cukup paper tu..badan dia plak dh yg dia conteng2 kan..Sebenarnyer..paper tu byk lg yg kosong..Tp dia lebih suka conteng2 kat badan dia..Tgk ni..sungguh kreatip anak dara ku ni melakar ‘tatu’ di badan nyer.. :)

DSC05325DSC05344DSC05340DSC05342 Muke Budak yg X bersalah..Yg salah Daddy dia lah ni..slalu jer pas abis nulis..pen letak merata-rata jer..so c anak ni yg pantang nampak pen..mmg cepat jer tgn dia tu nk menconteng..Nasiblah setakat ni blum lg mencorak & melakarkan kreatipan dia tu kat dinding.. :D



17 comments :

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

tudia! tulis kt badan sendiri lg sng kan qis. tak pyh buat sepah..hehehe

LYaFRINA said...

hehhehhe.. sama mcm posting y lya nk buat.. tp xtau bila publish.. tp asya p conteng muka dia.. biasanya kalo kreatif sgt dia conteng kaki j.. tp smlam t'over kreatif habis muka tu disapu.. aiiiii... nasib baik dinding x kacau lagi...

tp xpekan lily.. standard la kanak2 nk explore.. lagi bkembang mindanya.. selalu galakkan ank2 menulis kat kertas walaupun x tau apa y ditulisnya.. tp itula..lama dah melarat k port lain...

nza said...

ha.ha.ha.....kn senang ye Qis, xpyh guna kertas....
Anak kak nza yg no 3 (beby) dulu lg dasyat, suka lukis kt badan guna lipstik or marker......

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Fiza

Hehe..Mummy yg teruk nk basuh badan dia.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

LyaFrina


Haha..Sama jer diorg 2 ni kan..Mmg kreatip sungguh..Nasib dinding x dicorak.. ;)

Aleeya said...

hehehe habesssssss da...cam damia kat mak pak dia pun dia conteng2kan badan..ni la namanye proses pembelajaran hehehehe

Zaidah said...

firas blum pandai conteng lagi....jaga2 yer lily...nanti dinding plak jadik mangsa...sekarang tengah syok menyonteng nabil...cover hp zai pun dia conteng...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kak Nza

Hoho..Nasib Qis blum lg guna lipstik conteng2 badan dia..mmg nk kena sembunyikan lipstik mummy nyer nih..x pasal2..x sampai sbln beli dh abis.. :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Zai >> Ahaks..Cover H.set pon di conteng yer..hehehe..Mcmc2 jer kan peel nyer budak2 nih.. ;)

Aleeya >> Cam qis gak..dtg2 kat lily..conteng tgn lily..koz badan dia dh penuh ngan contengan..so bdn lily lg yg dia nk corak kan..hehehe..a'ah..btul tu..proses pembelajaran..tp jenuh gak nk bersih kan badan dia yg penuh contengan tu.. ;)

chugie said...

wah.. ni memang betul2 kreatip ni lily.. heheheh:D

tingkat kan usaha ye Qis.. pasni p conteng dinding plak ekekekekek:))

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ya Allah..sabar jela..ehhehe

lepas ni dinding plak eh..wekkeke

nieda said...

QIs tgh wat eksperimen tu..muka dia geram tgk esp gambar terakhir tu

Ena said...

hehe..

cam irfan la ni. abis 1 badan sampai ke muka.. aritu tak sempat nak snap.. terus bawak p mandi.. dah mandi baru tingat.. huhuhu..

cam tu la kan budak2 nak explore mende yg ada kat tanagn dorang. hehe

kakyong said...

sama lah anak kakyong pun
kreatip.. habis conteng muka badan bagai...

QuEeN Of 2 Heroes said...

x lama dah tu....pas ni mummy dia dpt la pelukis dinding baru...hehe :)

Fieza79 said...

biyase tu Lily...anak2 fieza pon suka sgt men conteng2 1 bdn...geram sgt..hukk

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..tk lame lg mau ke dinding la si Qis menconteng..kena awas gak tuh..tk pasal2 dinding ade mural baru nanti..hehe