Wednesday, June 23, 2010

Jom Main Conteng – Conteng

DSC05245 DSC05244 Yg x tahan nyer tu..kiri kanan tgn nyer menconteng..Asyik sungguh dia..Sian dia..sampai terbongkok2 plak nk menconteng2..Nnt mummy belikan meja blajar tu yer shayang..

DSC05237 DSC05234 DSC05232 Sampai terkangkang2 jer..Kusyuk kan..ktorg sajer kacau dia pon mrh..

DSC05240 DSC05241 DSC05238 Aduyai anak..Sampai cam tu sekali dh..letih yer..Rehat jap lah..mummy x paks pon..hiks.. :D .. Tgk lah hasil contengan Qis tu..Penuh satu paper..Tp mummy ngan Daddy gak ada tlg conteng2 kat situ.. ;)




21 comments :

Fieza79 said...

ni melukis ke menconteng ye Qis...takpe2 pelan2 blaja nnt pandai..!

mmg asik Qis dgn dunia sniri ntah pa yg di imaginasikan..!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

alahai pandainyer qis melukis ek...sampai terbaring2 lagik

LiLy @ MumMyQiStInA said...

☻ LyaFrina

Sorry yer Lya..
Tak tau napa Komen Lya x leh Publish..
nk publish Tp Error..
So Lily Copy Komen Lya tu Kat sini Yer.. ;)
xpe lily..didik dr awal///
sama mcm asya suka gak menulis..lya pon beli excersice book tu.. penuh dgn contengan dia..
and part x tahan.. bila dh bosan kat buku..dia p conteng kaki dia.. tp sib baik dia x conteng tmpat lain..

___________________________________

Sama gak dgn Qis Lya..
Klu dh bosan conteng muke..kaki..kekand tgn lily pon di conteng nyer..hehe..mcm2 jer diorg ni kan.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Fieza

hehe..ntah lah apa yg di imaginasinyer tu.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Anje

Pandai conteng2 jer Aunty.. ;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

qis..elok2 duduk tu ye..kang ramai cancel nak masuk minang..muehehehhe

mamalieyna said...

waaah Qis dh ada buku besoo tuk melukis, siap kaler pencil lagi..best la dia..sampai terkangkang haaa...kiut jer, tekun melukis camtu kan..hikhik..sukee..! ^_^

*lily, jom vote arif kt sini :
http://damiaqish.blogspot.com/2010/06/top-6-cutest-baby-face-contest.html

taip VOTE 2 ye..tQ!

lily azliyana @ mama zara said...

sonotnye Qis menconteng yek..Zara pon suka gak menconteng. smpai naik lunyei buku2 dibuatnye..nnti ade mase nak tunjuk gak hasil2 contengan Zara tu dlm blog..ehehhee

[-suziey-] said...

amboih qis..smpai 2-2 belah tgn pegang color ek..bole la mummy framekan nnti..hasil tgn qis yg cantik tu:)

Zaidah said...

lepas nie...kena jaga2 lily...abis kertas..dinding plak dia conteng...hehehe

chugie said...

heheh Bagus2!! teruskan usahamu ye Qis.. suh mummy ajar melukis dengan gaya yg betul tau.

Ena said...

lh geng ngan irfan dak qis nie lily.. hehehhe

kijernyer menconteng jekk kan.. abis kakak dier punyer dier tibai.. dier punyer pulak koyak suah.. hoho.. tak pung wall umah pun jadi lahh.. huhu

btw, lately dah leh selalu nengok qis senyum bila posing kan!.. lalala senang hati gitu.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rose

Duduk cam ni aunty baru ada feel.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mamalieyna

Daddy dia lah tu beli kan..lily suh beli buku utk colouring yg ada gmbr tu..Daddy dia plak beli kan buku lukisan nih..dia cakp biar Qis puas menconteng..klu x kakinyer yg dia cinteng2..hehehe..

Lily dh Vite td..Good Luck Yer!! :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

LilyAzliyana

Kekdng klu dh bosan conteng kaki..badan dia ..hehe..Nnt tunjuklah hasil contengan Zara gak..Blh jd kenangan..nnt bila dh besar..diorg blh tgk balik.. ;)



Suziey

Ok..nnt suh daddy Frame kan utk jd kenagan hasil contengan pertama Qis.. ;)



Zaidah

Tu lah kena bg perhatian ni..dh lah umah sewa yg ktorg duduk ni..naya plak..Tp setakat ni blum lg lah.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Chugie

Ok Aunty..nnt Qis suh mommy ajarkan.. ;)



Ena

Yup..mmg blh geng ni..
Qis ni pon sama..pantang nampak pen..mulalah mencari kertas..klu x jumpa kertas..kakilah yg jd mangsa contengannyer..Setakat ni wall umah blum lg..kena perhati kan jer ni..

A'ah ena..Lately ni Qis selalu hepi..ntah lah apa yg di hepi nyer tu..hehe.. ;)

QuEeN Of 2 Heroes said...

hehe cam2 gaya ye qis...ibunya kena belikan meja study dah nih... :)
dpt kat darwish, mmg dlm mulut la kaler tu..huhu

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

macam2 aksi qis mewarna..lawak lak tengok sampai kaki terangkat kat sofa.ishish..

Intan said...

Gud girl! Bagus utk kreativiti depa kan mende2 mcm nie :)

Arissa dah dua kotak kaler pencil dok beli kat dia tapi semua nya hilang ntah ke mana...ekeke :D

nza said...

wAH......dua2 tngan skli tu...nie bakal pelukis profesional kelak....siap trgolek2,,...kelakar...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

qis pandainye pgg kaler tu! dah mcm budak besar plk tgk dia..hehe