Monday, June 28, 2010

Dh Ngantuk Sgtlah tu.. ^_^

Salam...

Hari ni nk citer budak ni yang klu siang hari sgt lah susah nk tido atas katil..klu x tido buai jgn haraplah blh tido siang..tetapi klu dh ngantuk yg teramat ngantuk...blh gak dia layan tido atas katil tu..Sbnrnyer..dari Qis lahir..lily mmg berazam x nk bg dia tido dlm buai..koz mmg x elok kan..tetapi..ketika Qis berusia seminggu lebih...Ada 1 hari tu..dia asyik menangis..meragam..dari mlm kesiang...dr siang kemlm..dh bawa p klinik..x der apa2 pon..masih gak sama...asyik menangis..lily pon dh ilang akal time tu..nasib mak ada di sisi lily time tu..dpt gak lah mak tlg tgk2 kan..Dan akhirnyer...mak bg masukkan Qis dlm buaian..sambil 'berdendangkan' Selawat syifa..X lama pastu Qis dh lena..Aduiyai..Rupanyer Budak ni nk dibuai..bermula dari saat tu lah Qis dh biasa tido dlm buai..sampai ke hari ini..klu tido siang lily akan dendangkan selawat syifa sehingga Qis tido..Tp klu mlm mmg dia tak tido dlm buai...Lily biasakan dia tido dikatil..tetapi dgn syarat susu mesti melekat dimulut sehingga dia betul2 nyenyak baru blh dilepaskan...

Dh ngantuk sgt akhirnyer dpt gak tido tanpa buai disiang hari..gmbr ni 2 hari yg lepas..Sbnrnyer dh 2 kali Qis pernah jatuh Katil ni.. akhirnyer ktorg buka katil tu..sehinggalah Qis berusia sethn 4bln ktorg pasang semula..koz skrg ni..dh pandai naik & turun sendiri dari katil tu..


P/S : Lily ada buat tutorial watermark...nk tgk sila klik di LINK ini..Lily saje x buat tutorial di blog ini..koz..blog ini hanya catatan harian Qis.. ;)... byk lg tutorial yg lily nk buat..tp blum ada masa..just satu tutorial ni saje dulu..so sape yg nk cuba buat watermark sendiri blh tgk kat tutorial yg lily buat.. :)



11 comments :

LYaFRINA said...

sama la cam asya..asal2 xnk bg tdo buai,mmg dh azam.. smpai masuk minggu kbara ntah.. asyik menangis j.. bwk g klinik..ok..last2 try ltk buai.. trus lena.. start dr tu, smpai skrang msti nk buai.
cam asya.. msti letak dlm buai dulu, lps tu bru angkat katil.

tp kalo dlm kete ok jer..mybe kerete tu bgerak.. tu dia lena.

lily.. edit pic guna aper?? ajor skit.. hehehee

Fieza79 said...

Kita biyase sll berazam taknak bg anak tido buai tp akhirnya...terpaksa jugak..
mmg bdk2 ni lebey nyenyak tido lam buai...huhuu

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

huhu seb baik tak ajar darwisy buai w/p masa kecik dulu dia asik nangis mcm mtk buai..

takut blk kpg kena usung buai je tu yg taknak gak ajar.tp mujur dia ok bila besar blh je tido..huhu

wah! pndai tu wat watermark.fiza pon wat guna AP gak..hehe

nza said...

masuk buai xde masalah cuma kena hati la ckit.....
suka tgk Qis lena tiduzzzzzz......

Ena said...

alahai.. nak berbuai rupanya dak qis tu yeh!.. tapi tu la.. bile dah ngantuk sangat.. kat atas lantai pun lena.. tu kalo dak irfan la.. hehe.. skrg dah tak guna buai dah... dah buka masa umor nye setahun kalo tak silap..

Aleeya said...

amvoi qis manja eyh...nak tido bebuai..damia lak stat 7 bulan da taknak buai..la ni nak masok 3thn ske lagi tdo lantai dari katil adui ..mcm2 budak2 ni kan...

QuEeN Of 2 Heroes said...

qis da nak besar...lama2 nanti dah tak berbuai da kot... :)

Zaidah said...

firas pun ade jugak jatuh katil...bila malam macam qis jugak...mulut tak lepas susu...hehehe...

p/s nak tahu jugak lily edit pic...n banyak lagilah...

chugie said...

emm sama ngan fatin ni.. dulu pn fatin kene di masukkan kt buai baru die tido lena, tp sekarang ni buai tu jd tpt main die je.. die nak duduk dalam buai, tp x nk tido.. so, skang sy bukak dah buai tu. n biar die tido atas katil je.

nieda said...

comelnya anak dara sorang ni tidur..shahdu jer tgk

mamamiera said...

xpe.. permulaan susah skit.. lame dia mesti biase tdo siang kat katil.. cehhh.. zai sndri pon x ajar lg bebudak tido siang kat katil.. maleh.. masuk buai, tdo, baru leh wat koje umh.. itu yg zai pikirkan..