Thursday, May 13, 2010

Photoshoot ..

Salam…

Pagi ni kena bgn awal skit..kul 5am td dh bgn..Biasanyer klu ayah Qis cuti lily lewat bgn skit..skit jer..Tp hari ni ayah dia cuti kena bgn awal gak koz hari ni Qis ada appoinment lg ngan pakar..X nk lambat2 cam hari tu lagi..x pasal 1/2hari ktorg ‘berkampung’ kat spital..Bgn td terus masak mknan Qis..nak bg mkn sebelum kuar..bg dia mkn kenyang2 dulu..Pastu spt rutin harian gak lah..kemas2 umah..sambil tu on PC..sempat gak lah BW jap td.. :)

Ok..berbalik pada tajuk…Photoshoot ini diamik menggunakan kamera DSLR h.set..hehe.. ;P ..yg diamik oleh jurufoto yg tak bertauliah.. Photoshoot di jlnkan di taman Negara bawah umah jer... :D .. Di kesempatan ayah Qis cuti isnin baru2 ni koz bawa Qis utk checkup setahun4bln..so ptg tu bawa lah Qis amik angin ptg since kejadian malang x berbau tu x pernah bawa Qis turun main..time ni pon bawa sekejap jer..itu pon disebabkan ktorg nk beli air kat mesin..kebetulan ktorg nk beli air tu..mesin tgh di maintenance..so sementara tunggu tu..bawalah dia jap p taman tu..sambil2 tu..snap2 lah..1 kemestian…hehe.. :D..

Jom lah layan gambar jer…

DSC04586 DSC04539

Time ni Qis tgh mengejar meow..tgn dia tu tgh tunjuk meow lah tu..meow dtg dekat dia baru takut..hehe..

DSC04549 DSC04546

Seciput jer rambut dia nk ikat..hukhuk..bila lah nk lebat rambut dia nih..jenuh gak nk tunggu rambut panjang.. :)

DSC04560 DSC04561

Nampak besarkan baju tu ngan Qis..hadiah dr auntynyer masa b’day dia..sampai skrg pon masih gitu2 gak..besar..ayah dia ckp mcm pakai kimono jer..hehehe..

DSC04585 DSC04552 DSC04554 DSC04553

Nampak chubby plak Qis klu amik gmbr dia dr tepi.. :)

DSC04575

Time photoshoot c pinky ladies ngan mummy..mummy pon nak juga... :D

DSC04574 DSC04563 DSC04576

DSC04572

E’eh..Mcm budak2 jer lily kat sini.. (perasan tul.. :D )

DSC04544

Muke Qis yg dh tension di paksa bergambar..tp terpaksa melayan kerenah mummy yg nk berphotogediks nih.. ;P


>> Jap lg nk kuar p spital..Harapnyer Qis x lah masuk wad cam apa yg lily ckp sblm nih…Takut gak lah klu Qis ni nk operate / masukkan kamera tu..seriau dgr..



12 comments :

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

aah mmg cam budak2 pon lily.. huhuhu.. fiza je ni yg nmpk lbih tua dari usia sbnar pas beranakkan darwisy.. haha

mamalieyna said...

waah2x..posing sakan depa anak-beranak ni ye...sweeet..in pinky! ^_^

eheh..leh la join contest in pinky nii..sesuai sangat..pic qis pun sweet2 belaka tuh! jom la join! ^_^

*hope semua ok2 ye lily, harapnya balik nanti ada berita baik..if sebaliknya pun..nak buat camna kan..Kita hanya mampu berusaha sedaya yg boleh! janji jgn putus asa! ok...

Ena said...

comeinyerr..
same comei mak dan anak.. hikss!

sempat lagi tu kan posing.. hehehe.. ok la tu.. sweet la.. gewamm pulak..

Moga2 Qos pk la ye.. ")

LYaFRINA said...

waaa... pinky..
comel sgt2... mama qis pon kemain lg erk...

xpe, nanti rambut qis dh pnjang blh la touch-up mcm2 stail...
sama la dgn asya lily...pakai bju y umur 6 bulan baru ok..kalo y setahun tu besor daaaa....

Ok lily... smoga dipermudahkan segalanya... insyallah ada pkembngan y positif.. n qis b'ansur pulih.. selamat berangkat k hospital..

Siti said...

comeinya gambar.. sikit jer rambut Qis yer..hehehe...

siti doakan moga semuanya selamat yer..

Fieza79 said...

wah cute2 dua2 nye...pinky lg..
lw gambo tu..

hope Qis sntiasa nmpk sihat ye..

nza said...

sedondon tu...sama2 sweet n manis gitu...like mother like doter....

chugie said...

wah.. so pinky this little cutie pie girl..

lily, bleh masukkan gambar ni dalam cute pink baby contest lah.. dah join belum??

lily azliyana @ mama zara said...

Even pakai nset, tp nmpak cantek2 sume gmbar nihhh..=D

apepon, sgt suke tgk lily n Qis berposing2..hehe

Uda said...

cantik photo tu walaupun guna kamera hanset ...
cantik mak ngan anak bila pakai warna sedondon ni..sweet jer

Zaidah said...

comelnyer lily...sedondon...pink gitu...cantik gambar...:) i like..

maszmadi said...

eee tomei nyer qistina pkai baju pink.. cam nak gigit jer pipi die.. hehe