Thursday, May 20, 2010

Kena Tinggal..

Salam..

Buat pertama kalinyer smlm lily kuar rumah tanpa membawa Qis..huhu..umpama lily berjalan tanpa bayang2..koz ayah Qis selalu ckp Qis ni bayang2 lily..di mana lily di situlah ada Qis…Lily terasa spt anak dara jer smlm kuar tanpa membawa ‘handbag’ hehehe..perasan btul.. :D

Pg smlm Lily buat pemeriksaan gigi kat spital..malas nk bawa Qis..koz takut dia cerewet..biasalah..klu p hsptl krjaan ni mana ada urusan yg selesai dgn cepat kan..Lily tinggalkan Qis ngan ayah dia kat umah..sblm kuar tu..lily mmg dh siap bg mkn..pastu mandi & bg tido Qis dulu baru lily kuar..lily p sendiri jer..lebih kurang dlm kul 10am baru smpi spital..

Masa tgh tunggu giliran tu..asyik2 teringat kat Qis..x sampai sejam..lily dh rindu..kejap2 buka nset tgk gmbr Qis..kejap lg buka tgk gmbr Qis..huhu..dh angau dh..takut gak..Qis bgn terus nangis..biasa nyer Qis ni klu tido pg kejap jer dlm 1 jam jer dh bgn..klu dh bgn terus nk sumbat susu ..tu yg risau tu..Lily abis urusan kat spital lebih kurang kul 12pm..adalah dlm 2 jam..

Balik ke rumah pon cepat2 jer..kesian kat Qis..x pernah lily tinggalkan kuar rumah..sampai kat umah jer..tgk Qis tgh disuapkan ayah dia..tanya kat hubby..samada Qis nangis ke tak..hubby ckp Qis baru jer bgn..bgn terus hubby bg mkn..Qis pon terus tersengih2 tgk lily depan pintu…cam tau2 je dia..X nk nyusahkan ayah dia…Good Girl..Lg pon Qis ni klu dgn ayah dia..mmg berdisiplin..skali ayah dia ckp jgn..mmg dia x buatlah tu.. :)

NI Gambar selingan..yg di amik smlm…smkn notti…geram..geram2 sayang.. :)

DSC04622 DSC04636 DSC04630 DSC04628 DSC04619

>>MamaZara..nnt lily updatekan perjumpaan Qis ngan pakar tempohari..ntahlah lately ni mood ‘M’ dtg..stiapkali nk mengupdate mood ‘M’ tu slalu dtg..huhu..tp mood contest plak yg mari..hehehe.. :)


>> N3 sblm ni lily tgk ada 9 komen..tp bila lily buka komen tu...yg dpt di baca hanya 7 komen jer..mana pegi yg dua tu..ni bukan 1st time..selalu gak jadi mcm ni..sblm ni pon pernah terjadi..tgk ada 15 komen tp yg dapt dibaca hanya 12komen jer..napa erkk?? Blh bgtau..


13 comments :

QuEeN Of 2 Heroes said...

sy nye komen kena cam tu gak...baru lg..ingatkan sy nye blog je kena...huhu nape ek? eemmm

LYaFRINA said...

comel...pakai kasut mama yer.. hehehehee..

**lily, lya biasa dah slalu pisah dgn asya.. kdg2 sayu sgt2.. dulu aoutstaion lama.. pastu..lya admit ward.. n balik rmh pun, fain still x bwk asya balik... takut lya xleh rehat.. nenek dia y jaga.. tp rse sedih sgt2.. trutama tme mlm.

Zaidah said...

bagusnyer qis...lagipun dia tahu mama dia tak ade sebab tu dia tak nangis...dah pandai berdikari...good girl

Ena said...

alahai comei nyer..

dah la bersonkok abahnye.. berkasut mummy nye pulak.. hehehe..

bagus la qis nie dengar cakap ayah ye.. kalo anak ena la.. kompem abahnye pening paler sbb umminyer takleh ilang lgsung kalo duk umah.. kalo duk umah pengash ok pulak.. hoho.. mcm2 kan anak2 nie..

lily azliyana @ mama zara said...

ala2x..tomeinye Qis..macam2 aksi ade..kena tinggal ngan mummy pon tak nanes..gud girlla die..=D

takpe lily, amik masa update kan..yg penting Qis ok dh sihat sokmo..hehehe

Adlina Husaini said...

tetap comel lote, dah besar ye..

mamalieyna said...

*samalah mslh kita, tulis nmpk ada 23 comment, bukak ada berbelas je,,huhu,,mana menghilang ntah,,eina pun bkn kali pertama..byk kali dah..huhu..

*waaaa melaram sakan si Qis ni, pinjm daddy ngn mummy punya eh..notti nih... =P

*bagus la qis ni dgr ckp si daddy eh..!

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

hahaha tomeinya pkai sgkok.. siap kasut lagi tuh..

chugie said...

ini lah namanye ibu kan?? tinggal anak sekejap je dah rasa cam tinggal setahun.. :D

alahai qis, pandai sungguh awak berposing ye..

same lah lily, saya pun kene yg sama.. tak tau gak nape.

Uda said...

gud girl qis.. hehehe fesyen terbaru dari qis.. gabungan ayah dan mama

Ummi Aisyah said...

cute jer anak dara ni pakai dress n songkok hehe..

Fieza79 said...

tgal ank skjap dh rase rindu tu biyase lily...teringat je keletah meka bile bsama kita...
tp skali skala kena biyase2 kan tgal gak for emergency case..btol x??

nza said...

tnpa anak siaplh kita...anak segalanya2kn....mrklh nyawa kita....cewah!!!

this week mmg problem tu menjadi2 la lily...kt blog akak pn sama...trpapar 16 komen ttp bila buka ilang 6.