Tuesday, May 4, 2010

Dugaan..

kadang2 kita berdoa untuk kuat, tapi banyak pula dugaan datang,
kadang2 kita minta ketenangan, tapi banyak pula masalah yang timbul,
kadang2 kita minta kebahagiaan, tapi jadi pula huru hara.
dugaan menjadikan kita kuat, masalah menjadikan kita berfikir,
huru hara menjadikan kita tabah.

“Hebatkan Allah!” semuanya yang berlaku pasti ada hikmahnya..


DSC04436

DSC04432 Qis yg moody…


17 comments :

mamalieyna said...

betul tu Lily..
berfikir sejenak!

*lawa lak pic black n white eh, eina jrg buat, nk buat lah! hehe..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

betol2.. kita sbg hamba harus menerimanya dgn tabah..

btw, cantik shot ibu dan anak tu tau.. i loike!! :)

Zaidah said...

allah mmberi dugaan kepada umatnyer untuk menguji kekuatan iman...comel gambar...:)

Siti said...

setuju..huhu.....

cantik la gambat black & white..suka2

wina said...

btol sangat tu Lily..semua terpulang padaNya

Nad a.k.a MamaZakwan said...

btul tu..
cuma kadang2 kite je tak penah nk berpk..
tau nak sume ok jek
sedangkan disebalik dugaan tu lah Allah selitkan hikmah nye
berdoa2 la byk2.. :)

LYaFRINA said...

setuju dgn semua kata2 tu.. tnpa dugaan itu semua.. kita xkan berfikir n x mengenali diri & tuhan.. tanpa dugaan tu semua..kita akan lemah..n x maju...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yes..Allah maha mengetahui segala2nya..

nice pic..:-)

nza said...

betul 3X...itulh buat kita kuat...

Adlina Husaini said...

dia hadiahkan pelangi sesudah hujan ribut melanda =D

maszmadi said...

betul betul betul..
Allahuakbar, Allah maha segala2 nya..

Ena said...

Betul betul betul!
sangat setuju..
tiggal kite kene redha dengan setiap ujian dariNYa..

lawa la picture nie.. :)

chugie said...

Dugaan jadikan kita lebih matang.. tp kadang2 rs down jugak dengan dugaan kn??

ceria2 selalu k..

Uda said...

betul tu..
Allah Maha segala-galanya..

nice pic

maya amir said...

saya sokong.. makin byk Allah uji, makin kuat kasih sayang kite pada Allah...

p/s : lily dok kat area mana?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..
semoga kite semua tabah menghadapinya, aminnn!!!

nieda said...

betul tu, pasti ada hikmah setiap yg berlaku..nice picture