Thursday, April 15, 2010

Sakit Gigi..Arrggghhhhh

Dalam byk2 Sakit..sakit ni lah
paling lily X suke..
Klu gigi dh sakit..
semua anggota badan pon sakit..
Arrrggghhh...

Semalaman x leh tido di buatnyer..
Pg td dh elok skit..Mkn ubat penahan sakit..
Rasa dh turun sakitnyer..terus p klinik Gigi..
P cabut...Buang gigi yg jahat tue..
Sepatutnyer..hari ni temujanji Qis ngan pakar..
Tp Lily dh x sanggup tahan..Sblm sakit gigi
ni dtg semula..bagus p cabut..
So..temujanji Qis terpaksa di tunda dulu..
Ni pon Baru balik dari Klinik pergigian..

1st time cabut gigi..
Rasa seram sejuk jer..Takut..
Koz selama ni lily bayangkan..cabut gigi ni sakit..


Lily siap tanya kat Doktor.."sakit X nk cabut ni??"
Doktor tu cakap..kena bius dulu lah..Bagi kebas..
sekali doktor tu keluarkan suntikan..
Adeiii...nk pengsan..
Lain mcm jer suntikan utk gigi ni..besar..
Bila Suntikan tu msk mulut..
terus Lily tutup mata..tp Doktor x bg..
suruh buka mata..Bg lembutkan badan..
Sekali dh suntik..X rasa apa2 plak..
Sikit pon x rasa..Dh bebrp minit gitu..
Lily terasa muka Lily bengkak sebelah..
X rasa apa2..Tp kena tunggu beberapa minit..
Adalah dlm 15-20minit..baru blh cabut..

Tiba masanyer Nk kena cabut..
Adeii..menggigil plak badan lily..
Tp kuatkan hati jer..
Sekali Doktor dh cabut..X rasa apa2..
Sekali 2 tau Gigi lily di cabut..Amik ko..
Bila doktor ckp..dh cabut..
Cam x percaya plak..Koz x rasa apa2..
Ye lah dh di bius..Klu x..Mau pengsan di buatnyer.. :)

Klu tau cabut gigi x sakit..
Dari dulu lg dh p cabut..
X sanggup kena sakit gigi nie..
Seksa di buatnyer..
Harap..selepas ni xde lg lah sakit gigi menyerang..





12 comments :

lily azliyana @ mama zara said...

huhu..sakit gigi mmg menyeksakan..leh effect kat kepala n lemah satu badan kan..

dulu mase preknen 2 kali cabut gigi geraham gara2 tk tahan sakit nye pasal..nasibla tkde ape2..cume syglah gigi tu kan dh susah nk kunyah makanan sbb gigi geraham 2 btg dh ilang..ekekeke

QuEeN Of 2 Heroes said...

kalo sy sakit gigi...sampai demam2 kak...huhu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

LilyAzliyana >> Mmg sgt menyeksakan sakit GG ni..
Last sakit gigi time ngandungkan Qis..Tp dh baik x nk p cabut..Dh kena baru nk p cabut..Pg td mmg nekad dh nk p cabut..
Dh cabut Lily rasa lain skit..Nk kunyah mknan pon susah..masuk makanan..terus telan jer..hehehe..


Nad >> Tu lah klu sakit GG..semua sakitkan..sampai demam2..mmg seksa rasanyer..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

aduiyai..cane rasa ek sakit gigi..xpnh alami lagi sakit gigi camtu.. kalo kena rasanya mmg tak makan la..haha..sakit sikit pon beradoi ni plk sakit gigi..hehehe..

cian mommy qistina ni..

Adlina Husaini said...

ala..kita ni ada juga gigi yg kena cabut, dah berlubang tapi takut laa nak p..

ina takut masa kena cucuk tu la huhuhu..macam mana tak rasa masa cucuk tu? dia letak apa2 ke sebelum tu?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Fiza >> Baguslah x pernah kena..adoii..mmg sakit...Menyeksa kan..
X tido mln di buatnyer..Nangis cam budak2 dh..hehehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Adlina >> Mmg x rasa time kena suntik tue..Errmm ntah lah apa yg diorg letak..Lily tgk suntikan tu pon dh seram sejuk..tp kena suntik mmg x rasa apa2..Naisb lah..kena cabut pon x rasa apa2 koz dh rasa kebas..

chugie said...

ei, same lah lily.. sakit gigi ler sakit yg paling sakit rasenye.. nk buat ape pun x boleh..

penah kena gak dulu, gigi bongsu nk tumbuh.. n penah rs nak cabut.. tp tiba2 terbantut.. sebab rs cam mesti ade sebab gigi last tu tumbuh..heeh

ElyaElmo said...

pernah rasa cabut gigi kecik2 dulu jee.....skang takde ..teringin:(

Intan said...

Adoiii 2 sekali!!!

Huuhuu intan pon dah pernah kena rasa sakit gigi masa peknen kan bb yg 1st dulu...mmg sakit yg paling tak tahan...sakit oooooo :(

Ena said...

Lily,
ena pun penah ade pengalaman kene cabut gigi.. mase zaman sekolah dulu la.. tp betul tu memg sangat sakit.. sampai sape2 yg buat bising rase nak jerit jekk.. tp tak lehh.. tido malam pun tak leh sbb tersangat sakit.. huhu.. memg tak mau dah sakit gigi..huh seksa tul rasenyer..
last p check up gigi last year!.. this year tak p lagi.. kene p juge nanti.. huhu

maya amir said...

adehhh..saya pun paling tak suke sakit gigi.. sudah 3x buang gigi bongsu.. harap2 jgn tumbuh lagik satu.. penah sekali,mintak selimut dari doctor, sbb menggigil bukan sebab sejuk tapi sbb takut..heheh