Friday, April 23, 2010

Minum Petang Bersama Qis..

Jom jemput minum..minum ptg bersama Qis..Tp air x der.. :) Qis ni ha..bgn jer dari tido td..nangis2..lily bg susu x nk..bg mkn x nk..pujuk2..x nk diam gak..last2 lily biarkan jer lah dia nangis di situ..pandai lah tu diam sendiri..Lily tgk je lah dia nangis..hehehe..

Dlm tgh nangis tu..tiba2 plak dia p ke dapur tp sambil merengek2..Lily pon ikut dia ke dapur..sampai dapur Qis menuju ke peti ais..Lily jd hairan..apa yg dia cari di peti ais ni..lily terpikir..ni mesti nk mamam kentang ni..So lily pon amik lah fun fries tu bg tgk kat dia..blh plak dia terus senyum..buat muke teruja..Adoii..Qis..blh plak dia lapar kentang tue..atau adakah Qis tido td dia bermimpi mkn kentang…Tp X sempat mkn kentang tu dia dh terjagakan..Koz jiran kat atas buat bising..Geram lah ngan jiran ni..siang mlm x reti diam..pung pang..pung pang..kekdng sampai 2 3 subuh ada jer yg kita dgr bunyi ketuk2..nk tido pon x lena..Tension..ishhhh…dh lari tajuk lah plak..ok lah..stop..

Time lily menggoreng tu pon Qis merengek lg..x sabar nk tunggu siap..Baru jer lily angkat fun fries tu..terus nk mamam..padahal masih panas lg..Kelaparan btul nampak nyer..bg mkn nasi x nk..nak gak fun fries.. Mcm2 jer..

DSC04309 Baru bgn tido..sambil nanes2…

DSC04307

Tgh mencari apa tue?? X de isi pon peti ais tu.. :)

DSC04313

Masih panas lg..dh x sabar nk mamam..

DSC04314

Jemput mamam yer semua…Nyum2x… :)




13 comments :

chugie said...

ha.. qis terliur tengok fatin makan fries kat nandos ye.. heheheh:D

nak skit bley??? ;P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

A'ah..Qis terliur..sampai termimpi2 dia.. :)

Jom Aunty..jemput mamam.. :)

mamaaerish : said...

ha ha ha... mimpi per tuh qis..

nak skit boley?.... ;p

Zaidah said...

qis mimpi nak makan fun fries...nak cakap bendaalah kentang tu dia tak tahu...so dia nangislah..nasib baik lily faham..hehehe....aunty mintak skit..

Zaidah said...

p/s -tak tahu lagilah lily...mcm nak gie..tahun lepas tak gie sebab memboyot preggy kan firas...tapi blum gaji lagi...klu gie mesti banya barang yang dibawak balik..

mamalieyna said...

hikhik..budak2 ni nk bgtau tak gheti..tunjuk je pndai eh..sian dia,,lapar ye cayang!

auntie nk join la, auntie buat air ni, kita kongsi kentang bleey..hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

MamaAerish >> Mimpi mamam kentang..cian dia..

Aunty nak..mai sini..kita mamam sama2.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Zaidah >> A'ah..dia buat gaya jer..lom pandai ckp..kita kena paham2 sendiri je lah.. :)

Nk Aunty?? meh..jemput mamam.. :)

>> Lily pon x tau gak..ikut mood hubby lah..tp kan Zai..stiap thn klu jom heboh kat sini..mesti hujan kan..tu yg x best nyer tu..


Mamalieyna >> Blh tu bgn tido terus carik mkn..bg mkn nasi x nk..nk kentang gak..
Jom lah aunty..jom2..jom ke jom heboh!!..hehehe.. :)

Ena said...

alamakkkkkk lily,

nie peberet anak2 ena gak nie..

comei la qis makan kentang tu.. makan banayk2 tau sayang.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ena >> Sama lah ngan Qis ni..lebih suka mkn ni dr mkn nasi..

Maceh Aunty!! :)

lily azliyana @ mama zara said...

wah2x..bangun2 tdo tros carik makanan ye Qis..hehehe

Zara pon suka gak makan fries ni..tp jarang simpan stok..beli drive thru kat mc d jek..haha..punyela pemalas kan..=p

maya amir said...

hehehe..pandai die mintak fries:)

LYaFRINA said...

laaa...lapar sgt tu,,,
sian qis xsempat nk makan dlm mimpi dh tjaga.. agaknya makan romantik time mimpi tu.. hehehehe.

**dulu msa bru2 kawin lya duk flat gak.. mmg xtahan org ats.. org bwh..org depan.. bising!!! kdg2 tension.. n pttnya kalo duk area g2, kna la pndai pikir hak org lain.. ni tgh mlm2 buta pon bising..kalo budak tu..blh la kira lg.. ni dah besor bapok!! termasukla kaum2 ibu y melepak smpai malam,, bila ketawa.. gema setaman..