Tuesday, April 27, 2010

Alhamdulillah..

Entry ni adalah rentetan dari n3 Lily sebelum ni…

Alhamdulillah…Akhirnyer setelah 4hari termasuk hari ni…ptg td Qis dh blh membuang air besar…syukur sgt2…berkat doa aunties semua..terima kasih byk aunty2 ku..sayang korang semua..

Start pg..dlm kul 7am Lily dh bg Qis minum ubat sbyk 4ml..percubaan pertamanyer nk membuang mmg x dpt..pastu bgn tido tghari td..lily bg minum lg dia ubat..tp masih gak x leh membuang..& last sblm masuk tido ptg tu Lily bg lg dia minum ubat..then ktorg tido ptg sama2…& ktorg terjaga dlm kul 5.30pm…tu pon disebabkan Qis merengek..ingatkan nk susu..rupanyer dia nk membuang..spt biasalah gelagat Qis klu nk membuang..dgn sedaya upayanyer Qis meneran..& akhir nyer Qis blh membuang…sampai berpeluh2 dia meneran..sian…nasiblah membuahkan hasil.hehehe…

Bau jgn ckplah…dh 4harikan x buang…then najis dia pon mak aii..byknyer…hehehe…Tp x pe lah..wlu camne byk sekali pon mummy sanggup cuci asalkan sayang blh membuang..x sanggup mummy tgk sayang terseksa…Tp Qis kena minum gak ubat tu stiap hari sbyk 4kali supaya Qis mudah nk buang air besar..X blh tidak..OK!!

qis3 Muke yg Happy..akhirnyer dpt membuang..hehehe..GG masih lg 6 btg..dh lama x tumbuh2 lg yg lain… :D



9 comments :

chugie said...

alhamdulillah..akhirnye Qis dapat membuang..

pas ni lily bagi lah die makan buah2 yang menyenangkan die nk membuang ye..

hope lepas ni Qis x susah nak poo poo k..

Zaidah said...

cian zai ngan qis nie...klu nabilah dulu bila makan yang bercoklat memang susah nak membuang...tapi dh besar nie dah ok..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alhamdulillah
bagusla dah membuang
sian betul tgk si qis ni

tapikan betul la doc cakap ari tu kat sy..if bb menyusu badan..tak buang 4 ari pon..insyaAllah najis dia tak cam org sembelit (keras)

hoyeee...hoyee..sonok tgk qis gelak besar..:-)

LYaFRINA said...

legala..kalo dah buang semua tu.. xdela sakit sgt... tapi.. iyer la cian plak qis..kecik2 dh smbelit..

*lya pon ada masalah nk mbuang sejak lya lumpuh, sistem tu dh x bfungsi.. sbb saraf dh rosak.. start drp saat tu (2003) smpai skrang, tiap kali nk mbuang kena pakai ubt.. dia akan keluar.. dulu nyaris nk kena tebuk perut n pakai beg tu.. kalu x..xtaula mcmana nk idup..

Ena said...

ALhamdulillah..

tu la kalau cam kite tak leh membuang camtu.. mesti sakit paler..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

alhamdulillah..akhirnye Qis dah blh membuang..

saya pun sm gak cam Qis LiLy..saya smpikan mkn ubat..klu tdk 3/4 hari skali pun ssh..mn x gumuk!!!

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

alhamdulillah.. suka tgk muka qis yg ceria tu.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

To All My lovely Aunties...

Thx ya di atas doa kalian..sayang aunty2 semua..mmmuuuaahhhh!!! ♥♥♥

mamalieyna said...

alhamdulillah..harap2nya qis makin ok pasni ye..huhu..

sama la cam ayep, dh lama gigi tak tumbuh2, statik 6 batang! ^_^