Wednesday, February 3, 2010

My Little Helper...

Ini Bukan contest yer... :D

Ni Anak dara seorg yg dh blh di harap…

Ringan tulang nk tolong Lily ironkan baju…

Smlm tetiba plak…Qis amik iron ni pastu buat gaya cam org nk mengiron…(iron letak kat lantai jer )

1st tue..lily tgk jer Qis iron kat atas lantai…klakar plak lily tgk…

Pastu Lily bg Qis selimut..kengkonon nk suh Qis iron lah..bg dia semangat…mmg semangat sungguh dia menggosok tu…hehe…

Tgk lah gambar kat bwh…Aksi Qis yg pelbagai dlm mengiron…mcm betul jer... samapaikan iron tu terkeluar dr selimut…pastu Qis nk angkat iron tu kasi naik kat selimut tu tp x terangakat pon iron tu..Tp Qis cuba sedaya yg mungkin…tp ttp x blh gak..pastu Qis mengamuk..di pukul2 nya iron tu..hikhik..



qistina



16 comments :

mamalieyna said...

alala comei sangat nak dare sowang niee...best2 anak pompuan..ekeke..ini mesti dok intai mummy time iron baju ni..hehe..

arif pun berkenaan jugak, sbb mamanya sllu dok iron baju kt bawah ditemani dia..tp iron kita berat sgt, tak mampu dak arif nk angkat..hehe..

* psst mummy join la contest little helper tuu..^_^

Mama_Aqish said...

tahniah....dari gambo dah namapk memang rajin tol nolong mama nyer...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

rajinnya Qis tlg mummy..blh buat menantu ni..hehe..:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

amboi..rajin nye kak senah
eeehhehe

bagusler..tula namanye anak dare
:-D

contest little helper tu dah tutup eh> ade masuk tak?
if masuk sure leh menang..:-)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mamalieyna >> Lily ni jarang sgt iron baju...ntah ler Qis ni..maybe dia dok perhatikan je klu lily iron baju..so dia nampak iron tu kat lantai tu yg dia ikut gak p iron..tulah budak2 ni kan slalu perhati & ikut apa yg kite buat..

Contest tuh dh tutup lah...x join pon.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mama_Aqish >> Thx..Rajin gak nolong mama nyer "ngemas" umah..hehehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

MamaDanish >> Blh ajer..ok set Time...hikhik.. :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rose >> Yer kak senah ni rajin nk tolong mamanyer...Kekadang tu dia tolong "ngemas" umah bersih sgt...hehehe...Tu lah dia anak dara nih..

A'ah...contest tu dh ada pemenang pon..Qis x join... :)

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..mmg nmpak real jek si Qis mengiron baju ni..ada ciri2 anak solehah ni rajin tlg mummy..=D

Zara tk kenal kot iron tu ape..sbb wktu iron kat atas board, n slalu suruh die main jauh2 klu tgh iron tu..tkt die dok tarik2 wire iron nye pasal..hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

LiliAzliana >> A'ah cam btul jer..mudah2an lah jd anak solehah..AMIN!!!

Qis ni klu bab2 tlg mummy die mmg rajin..."kemas" aje umah klu die dh tlg "kemaskn"... :D

LYaFRINA said...

ish..ish.. mula2 ingtkn msuk contest tu...

** olooo cutenya dia tlg mama dia... last2 smpai dgn qis skali duk ats baju tu.. so cute..

MamaCira said...

Hahaha..
lucu pulak qis iron selimut!
macam betul jak bah..
kah kah kah..
belikan la iron menan punya.. :d

LiLy @ MumMyQiStInA said...

LYAFrina >> Ahaks...tipah tertipu...hehehe...a'ah..last2 dia yg duk kat selimut tue..pastu iron terkeluar nk bg naik kat selimut tu tp x terangkat dia ngamuk...hihhik..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

MamaCira >> a'ah...cam btul jak..klu tgk video dia lg klakar..tp x dpt upload...Nnt kuar nk belikan dia yg menan tue...skrg ni dia asyik main benda alah ni jer...kecian plak tgk..lily asyik kat depan pc dia pon dok asyik 'mengiron' kat bilik...hikhik.. :D

Ena said...

Wahh.. bestnyer menag contest kan!..

Rajinnyer anak dare tu ekk!.. siap tlg iron baju lg.. mesti dah besar nanti selalu tolong mamanyer.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ena ~ A'ah...x sangka gak menang... :)

Mudah2an lah rajin sampai ke besar... AMIN!!! :)