Thursday, February 18, 2010

Jenjalan Di Kota Singa @ S'pore Flyer


Cuti CNY nih ktorg just Jenjalan Kat s'pore jer..

Ni 2nd time lily p s'pore & 1st time buat Qis...

Ktorg hanya Balik hari jer...x stay kat sana pon...

koz esoknyer tu Family my hubby nk dtg umah..

Ktorg Bertolak dr umah kul 8.30 pg & balik sampai umah dlm kul 6pm..

Dpt pergi dua tempat jer...S'pore Flyer & Sentosa Island..

Tujuan ktorg mmg nk jenjalan jer...X der shopping bagai...

Koz brg kat sana mmg mahal...klu nk shopping pon baik shopping kat JB jer..

Org S'pore pon kengkadang turun JB bershopping...

N3 ni...just citer @ s'pore Flyer...

Citer Kat Sentosa island nnt di next N3... :)

Sila lah Layan gambar yg sgt byk ni yer...ni pon separuh jer...


14022010101

Passport ktorg bertiga...

qis & mummy

Mataku yg sgt menyerlah.. :D

qis&daddy1

qis & mummy1

Sempat lg bergambar kat tgh padang yg panas...ktorg tgk ramai pelancong bergambar di situ..ktorg turun gak nk bergambar...Ktorg pon pelancong gak kan.. :)


Qis

Tgk Qis..Gaya Siap nk berkungfu dgn rambutnya yg seciput di ikat..hehehe...

qis & Love parents

Sebelum naik ke Flyer tu...isi perut dulu kat Popeyes...

15022010133

Dh berada kat dlm Flyer...ni masih berada di Aras bwh lagik..

15022010139

15022010142 15022010134

15022010136 15022010138

15022010144

Qis x nk di dukung..dia nk jln sendiri kat dlm Flyer tue..x pandai nk diam..

15022010147

15022010148

15022010150

Lily pulak yg terlebih2x... :D

15022010165

Pemandangan dr Atas..Dlm Flyer..

15022010167

15022010176 15022010157

Kat sini dh Tinggi dh...My hubby Gayat..huhuhu...lily yg amik Pic nih... :)

15022010160

Ni lah Kapsul Flyer tu..dh berada kat aras paling tinggi...mmg sgt gayat klu tgk p bwh...

15022010154

Qis1

Tp Qis berani...Siap berdiri kat Tepi tue..buat cam kat umah dh..

15022010170

qis & Love parents1

Ni dh kuar dr Kapsul Flyer tue..ktorg jenjalan kat bwh..Cantik gak tempat kat bwh ni..cam kat dlm hutan..Yg amik pic ktorg ni..pelancong dr china dgn murah hati meng'offer'kan diri utk men'snap' gambar ktorg bertiga...So sbg balasan my Hubby pon meng'offer'kan diri menyenap pic diorg... :)

qis&daddy

Ngengadanyer Qis buat muke cam tuh...

qis & mummy4


Last but not least...I love this pic..seolah2 ktorg berada di Di atas flyer tu hingga ke malam.. :D.. Sebenarnya ktorg bergambar background Hijau jer..mesti diorg edit guna photoshopkan..

Sebenarnya pic ni di amik sebelum ktorg naik Flyer tue..mmg pekerja sana yg amik pic nih..Setiap kumpulan yg naik Flyer ni mesti amik gambar..1st ktorg ingatkan free..koz my hubby tanya 'Is it Free'? Diorg ckp "YUP"..nnt after u all kuar dr Flyer tue..korg leh amik pic kat photo counter..alih2 plak time nk amik pic tu kat kaunter..cashier tu ckp SGD $18(RM 42.48) ... My hubby ckplah..aik..td ckp free..Cashier tu ckp..mmglah snap gmbr tu free..klu nk amik gambar kena bayar..Tipah tertipu dh.. Gitulah caranya buat bisnes..Tp x pe lah..bukan nya selalu pon... :D

Singapore Flyer


Oh ya..Harga tiket naik Flyer ni SGD $29.50 seorg..so ktorg berdua SGD $59.00 (RM139.24)

Bersambung ke next n3 @ Sentosa Island...





11 comments :

MamaCira said...

wow beshnya kamu
aku x pernah lagi pegi s'pore bah..
nantilah cira besar sikit baru pegi..
masa di kl ni la boleh pegi
kalau sudah transfer tawau susah sudah kan..

mahal jugak naik flyer tu ya..
sampai beratus² ringgit!
skali seumur hidup bah kan..

aku pun gayat tgk kapsul tu!!
errr... errr...

penipu punya org!
dia tau maksud kita apa..
ndakkan la kita amek gambar jak
tapi x namau gambar..
bongok betul.. ni la dikatakan bisnes haram
menipu cara halus..

Mama_Aqish said...

wah bestnyer pi jenjalan...serab purple lagik tu....tomeinyer qis....purple colour....nape papanyer tak pakai purple gak???

mamalieyna said...

woo mahainya naik flyer tu..huhu..tp takpelah kan sesekali nak merasa..bestnyee..jln2 kt negara orang..^_^...dl g JB..boleh nampak bangunan tinggi2 kt Singapore tu seberang laut, mmg dekat je eh dr JB..itu yg boleh balik hari tu..:)

waa qis so happy la ek, dpt jenjalan..pic pun cun2..pepel gituw..sesekali ke sana, harus la menyenap manyak2..kan3x..kalo tak balik kang nyesal..^_^!

haish..taktik baeeek punya eh diorang ni, free disnap gambo, nak ngambiknye kena bay0 pulak, mmg diorang tau kita akan ambik gamb0 tu kan..ish2x..macam2..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ilek je qis duk tepi tu
tak gayat eh
maybe dak kecik camtu tak rasa lagi gayat2 nih..eheheh

besnye
pasni kami pon nk g spore gak la
tungu nak wat passport rafiq & ibunye aje nih

lor..ingatkan free eh
kene bayar gak. ingatkan naik tu kan main mahei gambar tu free la..if 10 hengget takpe gak..ni kat 50 hengget!

huhuhuhuhu

cepat2, sambubng cite..weheheh

LYaFRINA said...

wow... bestnyer...
teringin nak pegi...
Mahalnyer naik flyer tu..
tp standard la kan dgn tmpat dia org tu...
Qis pun nmpak enjpoy skali...
best..best...

**x sabo nk tgk kat sentosa island.. mmti cun kan??

mamaaerish : said...

wah... bestnyer... ada bwk ole2 utk aerish x qis?.... hik3

hans said...

bilalah den nak dapat gi sana nih

Uda said...

wowww.. mommy ngan doter purle laa.. cute la..
bes nyer dpt naik flyer tu.. pemandangan pun cantik.. tak tahu laa.. bila dapat merasa..

Uda said...

mommy ngan doter purple laa.. hehehe... tertinggal pulak "P" kat atas flyer tu..

lily azliyana @ mama zara said...

Besarnya gondola kat singapore flyers tuh..klu mcm eye of malaysia dulu kecik jek satu gondola..nway, qis nmpak seronok sgt kan..satu tpt tu korang bertiga jek ke..hehe

nway suka tgk lily n qis yg serba purple..berseri2 gitu..=D

Adlina Husaini said...

wah maknye berseri seri sedondon ngan anak :D