Friday, February 19, 2010

Jenjalan Di Kota Singa @ Sentosa Island

Selepas dari Flyer tu Ktorg meneruskan perjalanan ke Sentosa Island…

Time ktorg p ni mmg sgt2 ramai umat manusia..

Maklumlah cuti CNY…Qis pon rasa x selesa…kejap2 merengek..

Dlm perjalanan ke Sentosa hujan renyai2..

Tp Nasiblah sampai jer kat sentosa island tu…hujan dh reda…

Dpt gaklah ber’posing’ bagai…

15022010201

Inilah tempat pertama yg kitaorg lawati @ Sentosa Island –Universal Studio Singapore. Skrg ni nak gi Universal Studio tak yah gi U.S dah. Kat Singapore pun ade dah..Tp time hari tu belum buka lagi..Dengar citer kat dalam studio ni gempak…Tu yang excited nak tengok tu..Tp Sayangnya belum di buka lg..So Kitaorg just berpose depan bebola gergasi ni jer…

qis2

qis5

qis6

15022010250

15022010223

15022010245

15022010243

15022010237

Tgk lah…ramaikan…berbilang kaum…

15022010240

Tmpt ni mmg cantik..air terjun buatan..tp susah nk amik gmbr kat sini koz kwsn org lalu lalang..

15022010228 15022010225

Tempat ni diaorang panggil Merlion (Mermaid + Lion) = Merlion. Byk tempat yg cantik kat sini…tp mmg susah nk amik gmbr..terlalu ramai org..so ktorg jenjalan je lah..besar gak kwsn ni..balik umah baru terasa sakit segala sendi ni berjalan..

15022010235 15022010226

15022010239

Qis dh mula dh..sian dia..ngantuk..x tido dr pg....so ktorg singgah dulu minum..

qis & mummy7

@ The Coffe Bean..just amik muffin & Mocha ice.. Semuanya mahal2 kat sini…Ni lah menu yg paling murah…bajet rendah katakan…. ;P

qis&daddy4

15022010257

Berposing Sebelum Balik..

Sebenarnyer x semua tempat @ sentosa island ni ktorg round..byk tempat lg yg menarik..tp x larat deh..Qis pon dh merengek2 dh..jln2 kat Songs of the Sea pon jap jer..x sempat nk amik gmbr kat pantai..Mmg sgt2 ramai org..jln nk naik balik ke atas tu terpaksa bersesak2x..huhh..mmg ramai..Nasiblah x bawa Stroller Qis..Tu lah smpi lenguh jer tgn my hubby mendukung Qis..

qis7

Sebelum balik ke JB..sempat lg jenjalan kat shopping Complex Vivo City..Tp just cuci2 mata je lah..utk terapi mata.. :D


*** Nk masuk kat Sentosa Island ni..x bayar..tp klu nk main ker..nk naik cable Car ker mmglah kena bayar..

*** Byk tempat yg menarik kat sini..cantik2x belaka..tp sayang x dpt nk Tawaf..nk amik pic pon susah..

*** Tunggu Qis besar Skit nk p skali lg..maybe time tu Qis dh boleh jln sendiri & berlari2..




8 comments :

Ena said...

Bestnyerr p kota singa.. bile la turn ena & family pulak kan!..

Uda said...

meriahnya.. ramai betul org kat situ..

lily azliyana @ mama zara said...

Huiii..betulla..ramai sungguh umat manusia kat situ..lemas jugak klu dh ramai2 sgt cam tu kan..

lily n family gi spore drive ker..sbb ade sorang lagi kwn blogger gi spore..siap naik bas, train tu sumela..lagi penat kot.huhu

tp gi sentosa ni one day mmg tk cukup kan..pernah gak jejak kaki ke sana ms study kat utm dl..cume smpat masuk underwater world, naik kabel car, tgk dolphin n fountain show..best giler!!...tp still tk puas sbb tk dpt jelajah sume..hehe

mamaaerish : said...

waaaaaaa.. nk ikot...... lama tau dh x pegi.... hu3

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rugila tempat tu lom rasmi lagi eh
if tak lehmasuk sana

ramai ke org mesia yg lily jumpe?
sbb kwn sy pon sambut CNY kat singapore

hans said...

ramai betul org dkt singapore

chugie said...

salam kenal..

wah syoknye berjalan ke singapura..

LYaFRINA said...

Nmpk best jer...
Tp punya la ramai umat manusia tu... Msti sesak kn???