Tuesday, January 19, 2010

XTVT Bersama Qis

Stiap ptg mmg selalu bawa Qis jenjalan kat bwh umah ni..

Dak tecik ni pandai tau klu dh ptg dh bg hint kat lily bawa turun…

Klu x di layan nangis lah tu..Pandai gak boring terperap kat umah jer..

So Lily turutkan je lah…

Ni lah xtvt ptg & malam semalam…

Layan gambar je lah… :)

DSC03008

Berbekal Nugget lagik tu…

DSC03009

Nyum3x…cedapnyer !!!

DSC03006

Lama nk abiskan Nugget sebijik tu…

DSC03007

Asyik melihat budak2 berlari2…nk join gak tp lum dpt ‘kaki’… :)

DSC03068 Mummy pon nk interprem gak… :)

qis1

Dpt main benda alah ni jer…

qis3

Ni dh mlm…dh mandi..dh wangi bagai…time utk ‘study’…

qis2

Yeay2x…Dh abis ‘study’…tepuk tgn…Happy…

qis

Aiikkk…apsal plak dh…ini kes nk ayaq..tp di bg gelas kosong jer..tu yg nangis…pastu di baling nyer gelas tu..Nasib baik gelas plastik..hehehe…

qis4

Kesian…dpt gelas kosong jer…mata pon dh berkaca2 dek air mata… :)

Dh…itu jer… ;P



BYE…BYE





14 comments :

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

salam kenal mummy qistina..
so cute la ur doter.. :)

LYaFRINA said...

olooo... tomeynyer baby QIS.. scantik namanyer..
ishhh..ishhh.. meh cini nk cium2 cket....
mata tu bulat jer.. ikut mata mama ni..

**lya tgk qis sama besar j dgn asya..
**ish..ish.. meh cni org "TUT" y pndai2 sgt buat teori sndiri.. hihii

mamalieyna said...

mula2 layan feel happy tengok qis bermain2 kt playground di temani nugget di tgn...pastu ada pulak part sedih ..tengok qis berkaca2 matanya..sedih..hukhuk..auntie pun tumpang sedih.. ^_^..

arif pun skrg suka main baling2, kalo abis je minum susu or somthing dia pegang then taknak..siap la dia baling!

lawa baju qis dotdotdot..rajin study eh..kekalkan smpai masuk sekolah eh! :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Leily ~ Salam kenal Ummi Alya...Tq mai sini.. ;)


LYaFRINA ~ Tq Aunty...A'ah..mata Qis tu mmg ikut mata lily..Zaman dulu2(ekekeke) dek mata tu lily di gelar c mata beso..kesian..skrg dh turun kat Qis dh... :)

A'ah...lebih kurang jer diorg berdua ni...Diorg yg @#$%^&*TUTTTT*&^%$#@ x tau mana dpt teori tu... :)


mamalieyna ~ A'ah...memula layan mood epi die...nampak bebudak main kat tmn tu dia pon nk gak..siap jerit2 lg tuh..tp nasiblah blum dpt 'kaki'..klu x lily pon terkejar2 gak... :)

Maybe budak2 mmg cam tuh...dh bosan dgn sesuatu benda tu main baling jer..Qis tu Study tgk2 pic jer...dh puas di buang nyer buku tu...hehhe..

lily azliyana @ mama zara said...

alahai..sedih tgk gmbar die pegang gelas tuh..ngan mata berair2..aunty pon cair menengoknye..hehe

MamaCira said...

cantik betul baju qis pink tuh!
aku sukak!
tapi cira x ngam lagi bah pakai..
kecik lg.. tambah botak!
hahaha..
kalau pakai gown mesti pakai headband!

adui sedihnya bah mukaknya
:( :( :(

LiLy @ MumMyQiStInA said...

LiliAzliyana ~ Qis ngamuk dia nk gelas yg berisi air...1st tu lily dh bg tp die saje tumpahkan...pastu nk lagik..errrmmm...x tahan lily ng ngelap nokss..bg jer lah dia gelas kosong...so cam ni lah jadik nye...ngamuk...tp lily x pujuk...so die pandai diam sendiri...hikhik... ;)


MamaCira ~ Tunggu Cira dh beso skit..pakai gaun mesti sweet..samalah cam Qis...muke cam lelaki pastu kepala lagik botak..klu yg 1st time nampak Qis mesti tanya lelaki ke?? hhhmmm...tu lah skrg ni biar pon rambut Qis seciput lily saje ikat...hehehe...supaya nampak cam girl... ;)

CatlinaFly said...

eh qis umur setahun eh?bila ye start mkn solid?my baby belum tumbuh gigi...agaknye nak pandai berjalan dulu kot..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

CatlinaFly ~ A'ah Qis dh setahun pun...tp badan cinonet jer... ;)

Lily start bg Qis solid food time umur dia dlm 9@10 bln kut x silap...time tu gg Qis dh ada 2btg...dh blh geget2 dh... :D

QuEeN Of 2 Heroes said...

alorh...ciannya dpt gelas kosong je...meh cni aunty tuangkan air... :p

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ololololol

bagi gelas kosong dibalingnya
hahahahah...
cute je

seee....anak lily sihat bagai juara..
pasal kecik comel tu jgn dipikir sgt..tgkla daddy nya..kurus je kan..ikut daddynye la tu nnti..:-)

tapi mata??? tetap ibu omaknyee bolat!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm LiLy @ MumMyQiStInA..

suka tgk gmbr Qis pas mandi & study tu..sgt cute..

Drama Mama said...

salam...halaaaa keshiannya dia nangis camtu. tomeyyyy, pandai kan diorang ni tau ja tme mana kita kena entertain bawak jalan2 hiks.

http://twinkywinkystars.blogspot.com