Thursday, January 28, 2010

Qis @ Swimming Pool

Akhir nyer Dpt gak Qis mandi kat swimming pool ni…

Swimming pool kat bwh umah jer…selama ni Qis dpt

tgk dr umah @ kat luar pagar pool jer org bermandi manda…

Time tu ayah Qis x nk bg Qis mandi kolam ni…Takut gak…Qis masih kecik…

Sebenarnyer x rancang gak nk bawa Qis mandi pool dlm waktu terdekat ni…Tgklah..baju renang & pelampung pon x der…

Kebetulan gak time ni Ayah Qis amik cuti..ada hal nk bg settle tp x settle2x pon..

So ptg tu tetiba plak rasa nk bawa Qis mandi kat pool ni…

Time ni pada hari selasa ptg…Kebetulan gak x ramai org berenang time ni..just 3 org budak jer..so mak & bapak budak ni pon join lah skali..hehehe..

jomlah layan gambar Qis bermandi manda…

qis Sebelum nk bermandi manda tu…Qis kena dera dulu…kitorg saje nk letak kan dia kat atas rumput…tp Qis kegelian …klakar jer tgk dia geli nk letak kaki dia kat rumput tue..dh le x pakai selipar…kesian jer.. sakit kang sape yg susah?? :D

qis & Daddy1

Yeay2x…time utk mandi…Ni kat kolam org dewasa…suke nyer Qis mandi… ingatkan Qis takut…tp masuk jer kat dalam pool tu…kemain lagik kesukaan..

qia & Daddy2

qis & Daddy3

qis & daddy4 Ni kat kolam kanak2..

qis & Daddy5

mum & Qis

mummy & Qis1

Beranang sambil bertatih..2 in 1… :)

DSC03236

Times Up… 1/2 jam jer ktorg dh naik..Qis dh menggigil kesejukan…

p/s :Skali skala cam ni best gak…

p/s : skrg ni Qis cam nk selesma jer coz asyik2 bersin jer dr smlm…nk salahkan sape ni??

11 comments :

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

conotnyee
duk kondo eh?

sian qis..dah menggigil..ehehe
takpe..nnti leh beli swim suit utk qis..:-)

mamalieyna said...

waa bestnyer qis nye umah ada kolam, kalo tmpt arif cenggitu..mau hari2 terjun kolam dak arif ni..sbb dr umo 4 bulan gituw dh main air terjun..hehe..bestnyer! pastu mau demam la tiap2 hari..huhu..

ala cian qis...ni sume mummy punya pasal, kasi rendam qis lama2 dlm air eh! mula2 jer kot, nnti2 dah biasa main air, oklah tuuu..!

geli ke qis nak jejak rumput tak berlapik kaki..hehe..cian kena dera2 lak yee..pepun enjoy ye qis! ^_^

mamalieyna said...

owh ye....pandai sudaaa qis buat tumb up gituw..best! ^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rose ~ ya aunty best...Qis x nk naik tp apa leh buat dh menggigil...
Ktorg duk kat Apartment..Apt Bukit Saujana..JB..



Mamalieyna ~ selama 2 thn ktorg duk c ni baru 2 X lily ngan hubby mandi kolam ni...Qis plak 1st time ni mandi...conot sgt dia...x nk naik tp dh menggigil..skrg ni asyik bersin..Arif p c ni lah ari2 mandi ngan kakak Qis..
A'ah..dia geli nk pijak rumput...siap menjerit2 lg tu...hehe...kena dera...klakar jer...
Qis tu tgn dia menggigil kesejukan tu yg terbuat thums up...hehehe.. :)

iedaLUVsham said...

cute time thumbss uppp!! :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ieda ~ time tu Qis dh kesejukan..Hehehe...

Yanti said...

Bestnya mandi kolam..hari tu aunty dtg Qis x ajak pun aunty mandi manda di kolam tu..uii na blh tahan sampai menggigil kesejukan bah suda tu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Yanti ~ Aunty dtg c ni pon kejap jer...klu x... blh Qis ajar aunty berenang...hikhik...
A'ah bah aunty sejuk ba suda aku..tp aku msh jugak mau mandi...bestt aunty!!!

LYaFRINA said...

oloooo... omeynyerrr qis...
suka dia main air...
msti ssah nk naik ni bla dh berendam..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

LYaFRINA ~ Suke Qis main air..x nk naik gak tu...tp dh kesejukan... takut plak dia demam..Tgk tgn di genggam menggigil kesejukan...hehehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lily, camne nak wat gambor tu besor2..sbb bila publish biasa gambor kite kecik je..hehhe

leh la wat tutorial nnti.:-)