Friday, January 22, 2010

Qis dh blh selangkah dua..

Qis ni blh ler di kategori kan ‘lambat’…tp..skrg ni Qis dh blh melangkah selangkah dua langkah…Happy gak memula lily tgk tue..ye lah sape yg x terujakan klu tgk stiap perkembangan anak…Tuhan je yg tau…& hati ibu2 yg memahami stiap perasaan seorg ibu...Tp x dpt nk amik pic die...susah beno nk amik...

Chayok2x...yer Qis…X sabar nk tgk Qis Berlari2 terkedek2…hehehe..

DSC03126

DSC03127

Ni Pic smlm kat bwh umah…pas bawa Qis kuar jenjalan…

DSC03123

DSC03122

X nk naik trus p umah…nk singgah dulu main…main benda alah ni pon cukuplah..kejap jer…Asal dpt puaskan hati die..

Kat bwh nie pic kat KFC…

Qis dh semakin Notti…Di kasi duduk kat babyChair…tp tgklah..

dia buat pe’el cam ni plak…kacau daddy dia mkn…

DSC03111

DSC03110

DSC03109


Chayok3x....

12 comments :

QuEeN Of 2 Heroes said...

teruja kan bila dpt tgk perkembangan anak....sama le kite.. :p
chayok qis!...

Naz-Segalanya disini said...

tahniah qis..kuatkan semangat..tabahkan hati..lily waktu ni lah waktu dia jatuh banyak kali..memang kene pejam mata lah sikit...

mamalieyna said...

yeaaa qis dh boleh selangkah dua! best ek..kita pun tgh teruja sgt2 ni..bila lak masa arif nk tiba ni..hehe..

chaiyok2..qis boleh!! ^_^

alahai, ganaz jugak qis ni ek, sampai ke atas meja jadinya..huhu..

lily azliyana @ mama zara said...

chaiyokk qis..!! tak lame lagi lajula die berjalan tuh..hehe..mmg susah nk amik gmbar baby steps diorang nih..amik video jek sng..mesti cute tgk die berjalan..

teringat mase zara dulu siap hire pgrapher semata2 nk amik gmbar2 die tgh belajar jalan..harap pakai kamera sndiri mmg tk dptla..=p

Intan said...

Caiyok caiyok Qis!

Betul tu lily, setiap satu perkembangan anak tak kira lbt atau cepat sure kita happy dan teruja lihat kan ;)

LYaFRINA said...

waaa... bgus2 ank mama ni... Dah mula berjalan.. mula2 mmg mcm ni.. Nanti bila dh mkin stabil.. lg la byk lgkahnya.. letihla lily nk mgejarnya.. lya pon naik semput nk mgejar asya ...
Caiiiyokkk qis..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nad ~ Biar pon baru selangkah 2 tp mmg sgt2 teruja tgk perkembangan anak ni kan..

Naz ~ Tq Aunty..Tp Qis ni kan klu dh jatuh dh x nk dh tue...nk kena tunggu lama skit baru lg die nk bertatih..

Mamalieyna ~ A'ah mmg sgt2 teruja..Arif pon x lama lg tue..Chayok2 gak utk Arif..Qis mmg suke kacau klu nampak lily @ hubby mkn..die nk gak mknan yg ktorg mkn...mknananya die x pandang...X cedap kut...hikhik.. :)

MamaZara ~ Yer susah nk amik gambar die dpt melangkah tue...klu die dh nampak cam lily nk amik pic die...die duduk lah tue..nk amik benda alah tu dr lily...

Intan ~ Yer kan mummy Arissa...mmg sgt2 teruja tgk stiap perkembangan diorg lambat/cepat x kisah lah..yg penting diorg menunjukkan perkembangan diorg...

LYAfrina ~TQ Aunty..X sabo nk tunggu Qis berlari2 terkedek2 nih..hikhik :)

mamaaerish : said...

bestnyer... tunggula langkah seribu sok... ha ha ha... tlg mama mengemas la yer syg... ;p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mamaerish ~ Tu lah klu dh langkah seribu mak die ni yg pening plak nnt..skrg ni pon selalu tlg maknyer 'ngemas' umah...hehehe..

Drama Mama said...

wahhh chaiyok dear! lepas ni qish lari terkedik2 jenuh la mama dia n=mengejar plak. hihi.


http://twinkywinkystars.blogspot.com

MamaCira said...

chaiyok!! chaiyok!! Qis..!

jgn risau sgt la lily..
anak buah aku 1 tahun 4 bulan baru bleh jalan..
itu pun masih guna hujung jari kaki
setiap baby berbeza..
jgn tertekan sgt..
selalu fikir positif! ;)

*cantik² dressing qis! geram tgk..

Mama_Aqish said...

tak pe pelan2 kayuh...esok kalo dah teror qis lari mama nyer keja...hu..hu...baru haru...budak2 ni kalo dah dapat kaki orang tua2 kata tak cukup tanh nanti