Thursday, December 31, 2009

NOTTI-FACE GIVEAWAY

Notti-Face

ok ni adalah giveaway yg terkhir utk 2009 yg lily join...NOTTI-FACE GIVEAWAY yg dianjurkan oleh mama Adwan…GiveAway ini akan tamat pada hari ini.. 31 Disember 2009 @ 12 TghMlm…

Untuk keterangan Lanjut sila terjah ke link ini…

Gambar yg dipertaruhkan adalah…

Nur

Nama Anak : Nur Qistina Olivia Binti Zimmy

Nama Ibu : Wan Rosmi Yahwati Binti Osman

Tarikh Lahir : 08.01.2009

Umur : 11 Bln++

Notti tak??? hehehe…

Time ni Qis tgh syok bermain seorg diri..kesian dia..hehehe...tetiba dtg plak mummy nk snap2 pic dia..so c Qis ni pon tension lah(sakit pon nk snap...main pon nk snap gak...hikhik...)tu yg buat muka cam tue...hikhik... ^_^


psssstttt...perasan x...ada jerawat dh Qis ni...kat dahi tue...hahaha... :P

Qis masih lagi demam...panas badan dia x surut2 lg...

p/S ~ SELAMAT TAHUN BARU 2010...




Wednesday, December 30, 2009

Qis Domam!!!

Semalam tetiba plak Qis demam panas...
Ntah ler brp suhu badan dia smlm
tak dpt sukat suhu badan dia...
coz Qis dh bg rosak sukat suhu badan tue..

Nasib gak lah dia x meragam sgt...
cuma skejap2 terjaga...
Tp pg td dia cerewet sesgt plak..
Asyik menangis jer...
sebelum nie Qis sembelit...
Stiap kali nk buang air besar..
kena masukkan ubat pencair najis tue..
Tp tetiba plak pg td..Qis Cirit Birit...Aduiiiii!!!
Dlm sejam 3 kali tercirit..
so..lily bawa p klinik...
Dr. cek...nasib lah x der apa2..
just bg ubat deman,antibiotik & ubat cirit birit tue...
Suhu badan Qis 38'C

Balik ke rumah Badan Qis semakin panas plak...
meragam...cerewet & menangis jer..
Lily bg mkn X nk...
Bg mkn ubat lg lah mengamuk..
Tp terpaksa gak kena bg mkn ubat...
pastu dlm stgh jam baru lah Qis dpt titun...
& Lily pon dpt lah buat N3 nie... ;P


Monday, December 28, 2009

BABY WITH PAMPERS CONTEST

pampers_thumb

* UPDATE : TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 05.01.2010 *


Baby with pampers contest anjuran mama Zahra…contest ini akan berakhir pada 31.12.200905.01.2010

Maklumat lanjut mengenai contest ini sila terjah ke LINK ini yer!!

DSC02769

NAMA BABY : NUR QISTINA OLIVIA BINTI ZIMMY

TARIK LAHIR : 08.01.2009

UMUR : 11 BLN++

anakku




♥ Jalan-Jalan Bawa Qis ♥

Weekend spent time utk bawa Qis jenjalan…ye lah dh seminggu duk terperuk kat umah...so masa yg ada luangkan masa utk Qis..Jom layan gambar je lah...

DSC02643

Duduk dh kat situ..di larang menangis…so layankan je lah…

DSC02644

Qis buat cam kat umah dia dh…terpaksa lg lily bawa p toilet cuci tgn dia…

DSC02639

Happy Daddy amik pic dia…

DSC02645

muka dh masam…tension mummy asyik2 amik pic dia…

DSC02647_vectorized

Kat luar Plaza Angsana…

DSC02648

Tengah menunggu makanan nyer…

DSC02652

makan kentang goreng…eerrrmmm..yummy!!!Kentang putar dh abis..kentang goreng lg di makan..

DSC02653

mamam x hengat…hidung pon tersenget2…hikhik..

DSC02655

kehausan plak….minum dulu…

DSC02656

‘mummy nk p cuci tgn lah’!!!!

DSC02661

on the way balik…bye2!!! :)




Saturday, December 26, 2009

CONTEST 'CERIA SI AYAH BERSAMA ANAK'


Masih lagi dalam mood contest...hehehe...contest lily join kali ni di anjurkan oleh Pn.Fashah contest ceria si ayah bersama anak...

contest ini akan berakhir pada 30hb disember 2009...keterangan lanjut mengenai contest ini sila terjah ke blog ini yer...

Gambar yg di pertaruhkan adalah...


Nama Glamour Anak : Qistina

Nama Glamour Ayah : Jimmy

Jom sama2 memeriahkan contest ini!!!

♥ Cuti2 di S'Pore ♥

Act...bukan lily yg bercuti..tp Adik lily (blog baru di bina...sudi2lah berkenalan ngan adik lily...hehehe..siap promosi lg tue...)yg bercuti2 di sana sempena cuti2 sekolah...hehehe..tp anak2 x dibawa....time ni adalah 7th ANNIVERSARY diorg...HAPPY ANNIVERSARY!!! semoga bahagia hingga ke akhir hayat...Lily x dpt join ngan diorg ke s'pore coz c Qis pasport dia x siap lg...huhuhu...so terpaksa lah lily kat rumah jer ngan Qis...my husbandlah yg jadik pemandu pelancong diorg..hehehe...

so...lily hanya dapat tgk pic diorg jer beraksi kat 'kepala singa'...jom layan...


My Sis & Her Husband..SEMOGA BAHAGIA KE AKHIR HAYAT!!!

♥♥♥ Loving Couple ♥♥♥



Serupa tp x sama...hikhik...jgn mare ;p

bergambar di tgh panas terik.... :D

'Pemandu pelancong' yg kehausan minum air singa..... :)

Tu je lah pic yg dpt lily upload yg lain tunggu my sis update kat blog dia...

********************************

kat bwh nie jenjalan sebelum my sis balik ke KL (jenjalan kat KL sblum blk sabah)....

Qis & Aunty...ramai org ckp adik lily ni spt kakak lily jer coz badan dia lebih besar dr lily.. :)

sayang anak mummy...mmmuuaaahhh!!!!

Qis yg berbaju ungu pemberian dr aunty...mekaceh Aunty..

kehausan...minum air masak jer...klu lily pam susu lily masuk kan dlm botol tue..Qis tak nk minum...tp air masak dia nk pulak...mcm2 pe'el... ;)




Thursday, December 24, 2009

SeRiUs BaBy 2009 GiVeAwAy

banner2

Serius Baby 2009 GiveAway ini di anjur kan oleh mummy Rifqi bersempena B’day beliau yg ke-29… GiveAway ini akan berakhir before 31st December 2009…

Ok…Kepada semua mommies yg ada pic c comel anda bermuka serius jgn di simpan…jom sama2 memeriahkan contest ini….

Untuk keterangan lanjut mengenai contest ini sila lah terjah ke blog ibu rifqi zuhairi

Gambar-gambar yg di pertaruhkan adalah……

Nur Qist

Nur Qisti

NurQis

NurQisti

Nama : Nur Qistina Olivia Binti Zimmy

Tarikh Lahir : 08.01.2009

Umur : 11 Bln++



Monday, December 21, 2009

Nangis Contest By Mummy AriQ


Nangis Contest by Mummy Ariq

Nangis Contest yang di anjurkan oleh Mummy Ariq…Contest ini akan berakhir pada 04 Jan 2010 @ 12 Tghari…

Untuk keteranagn lanjut mengenai contest ini sila klil pada gambar di atas @ klik jer kat sini ;)

Gambar yg dipertaruhkan adalah…

NQistina

Nama C cengeng : Nur Qistina Olivia Zimmy

Umur : 11 Bln ++

BerCerita mengenai gambar di atas….Qis ni blh lah di katakan “Kaki Jalan”.. Dpt jln2 kat kedai or taman kat bwh umah ktorng ni jadik lah asalkan dlm sehari tue x terkurung kat rumah 24jam…disebabkan pada hari tersebut hujan…so lily pon x dapat lah bawa Qis jenjalan kat tmn tu…lily just bawa dia kuar kat kwsn luar tp x bawa turun p jenjalan kat bawah…bila jer lily bawa Qis masuk dlm umah…haaaaaa…cam ni lah jadik nyer…x nk masuk dlm umah…dia lentik2 kan badan dia tanda memprotes…dh puas pujuk…makin di pujuk makin nyer menangis…so lily biarkan aje lah dia layan nangis dia tue…lily pon guna pluang yg ada tangkap gambar dia…biar buat kenangan…bg tgk Qis bila besar nnt…nangis…air mata seciput jer kuar yg lebih hingus dia plak…hehehe…



♥ MamaCygBaby GiveAway ♥


GiveAway yg dianjurkan oleh mamacygbaby yg bertajuk PAmerKAn KAsihSyg Anda Kepada Si Manja…

GiveAway ini akan berlangsung dari 15hb Dis – 31hb Dis 2009….so kepada semua mommies jom sama2 memeriahkan giveAway ini…untuk keterangan lanjut mengenai giveAway ini silalah terjah ke link MamaCygBaby ni yer…

So…kat bawah ni adalah gambar lily bersama c buah hati kami…

DSC02549

Kasih ibu sampai ke syurga!!! Sayangku…kehadiran mu menyinari kehidupan mommy & daddy…tiada kata yg dapat diluah betapa kami sgt2 menyayangimu…doa dan harapan mommy agar Qis menjadi anak yg soleha…menghormati org yg lebih tua darimu…menjadi anak yg bijak yg menjadi harapan kepada bangsa agama mahupun negara… kasih sayang kami membatasi segalanya…WE LOVE U SOOO MUCHHH!!!



Wednesday, December 16, 2009

♥ BILA QIS…… ♥

lately ni Qis selalu sembelit…tak tau lah kenapa….asal jer nk buang air besar mesti lily masuk kan ubat pencair najis tue…kesian kat Qis… melalak abis lah bila lily p cucuk masukkan ubat tue kat dubur dia…dh lah meneran sampi merah muka menahan sakit…tp x kuar2 gak najis tue…at last bg masuk benda alah tue baru blh kuar….

kat bwh nie pic Qis melalak nk buang air besar yg susah sgt nk nuar tue..Mommy nie Qis tgh sakit meneran sempat lg snap2 gmbr Qis…hehehe

qis12

qis11

qis10