Sunday, November 22, 2009

♥ Anakku Ceria Give-Away Contest ♥



~~~~~ StIcKy MoDe EnTrY ~~~~~



Kali nie Lily nk menjoinkan lagi diri dalam contest.... Contest kali ini dianjurkan oleh Pn.Noriza yang bertajuk Anakku Ceria Give-Away Contest....

Contest ini bermula dari 22 October 2009 - 22 November Nov 2009.... Masih ada masa lagi sehingga ahad ini...So..kepada sesiapa yang hendak menyertai contest ini dan jika hendak mengetahui cara2 & juga syarat2 penyertaan serta hadiah untuk contest ini silalah klik ke link ini ya!!!

So gambar yg lily nak pertaruhkan adalah...


Baby Name : Nur Qistina Olivia Zimmy
Age : 10 Month ++

So kepada semua mommies..mama2..ibu2..jom lah join Contest ini!!!!

Tuesday, November 17, 2009

Hadiah Dari Johnson Baby

Sebelum ni Lily ada citer kan yg pasal lily menang peraduan Johnson Baby tue…Hadia dr johnson tue dh selamat lily terima rabu lepas lg…sepatutnyer barang nie sampai minggu sebelum nyer…tp di sebabkan ktorng blk kg…so pihak johnson terpaksa tangguhkan penghantaran…n brg nie di hantar pada 10.11 n sampai kt umah ktorng pd 11.11… sehari jer dh sampai…yer ler guna DHL kan…So kat bwh nie lah brg2 nyer…

BabyJhonson

semua nyer 5 kotak…Tgk Qis tak sabar2 nk buka kotak tue…

BabyJhonson1

JBaby Peach Bath,JBaby Milk Bath,JBaby Bedtime Bath,JBaby Moisturizing Bath,JBaby Shampoo Gold n JBaby Shampoo Soft & Shiny

BabyJhonson2

JBaby Oil,JBaby Powder,JBaby Lotion

BabyJhonson3

Ini lah semua Brg2 nyer…mcm x smpi seribu jer kan…tp syukur lah..brg free…My sis ckp sempat lg Adik Qis guna…hehehe..Opppsss…terlalu awal lg ;p

BabyJhonson4

Bz gak ler c Qis nie nk mengemas Brg2 nyer tue..Qis dh guna pon shampoo n mandian susu tue...errrmmm...wangiii...Lily pon jd rajin gak urutkan bdn Qis selepas mandi menggunakan minyak JBaby tue... ;p



Wednesday, November 11, 2009

♥♥ KeMbALI ♥♥

Salam...

Kembali bersiaran... :)

Balik dr srwk nie mcm2 yg berlaku...

Lily demam & selesma... My hubby kena ulser...n C qis Cerewet sgt2...

Lily pon hairan balik dr srwk nie perangai Qis menjadi-jadi...nk di dukung jer...letak jer dlm walker nangis...bg duduk kat lantai...nangis...bgn tido...nangis...nk tido...nangis...bg mkn pon nangis..kekdng pon lily ikut nangis... :(( ...dh ler lily pon x seberapa sihat...Qis lg buat perangai...sgt2 menguji kesabaran lily!!!

Mommies...Any petua nk hilang kan cengeng baby...???

***********************************************

Oh...ya...Alhamdulillah Qis terpilih dlm top 20 Online contest senyuman ceria...X sangka plak Qis leh terpilih...Jd Top 20 pon kira ok ler... :) ... Lily pon Tak tau gambar yg mana satu pilihan juri...



COMEL&COMOT BABY EATING CONTEST

~~~~ STICKY MODE ~~~~

FOR NEW N3 PLEASE SCROLL DOWN!!!




Contest...Contest... and Contest lagik....dh giler contest plak lily nie....Contest yg lily nak join kali nie adalah contest anjuran mummy Fia and Ibu Adam...Contest Yang bertajuk "COMEL&COMOT BABY EATING CONTEST".....

Closing date for this contest adalah pada 12November 2009.....So masih banyak masa lagi....Kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai contest ini silalah terjah ke link Mummy Fia nie yer....

Disebabkan dlm syarat2 penyertaan tu takder mention brp keping gmbar nk di upload so...di sini lily upload bbrp keping gmbar kecomelan & kecomotan anak ku menjamu selera...Lily sajer letak byk koz nk bg tgk betapa bersih nyer and betapa sopan nyer anak gadis ku makan...Hahahha...
So kat bawah nie adalah gambor2 "kecomelan & kecomotan" Qis....Jom kiter tgk....

*

*

*

*

*

*

*

*
TARRRAAAA!!!!!

cccc.....hingga ke dahi n leher tue...Lily terkejut dia pon menjerit gak...

Mengamuk bila lily amik mangkuk makan tue...

muka berpuas hati dapat mamam sendiri n mencomot kan muka nyer...

Tak cukup kenyang...mangkuk pon nk di makan nyer...hahahha...

Tak puas ati lagik...belek sampai belakang mangkuk tue...hehehe...

huuuuhhhh...puas ati nyer.....

Muka yg berpuas hati dpt bg mommy 'tugasan baru'.... ccc...hingga ke kaki gak...


NAMA C COMOT NIE : NUR QISTINA OLIVIA ZIMMY
NAMA MUMMY C COMOT PLAK : WAN ROSMIYAH WATI OSMAN
TARIKH LAHIR C COMOT NIE ADALAH PADA : 08.01.2009

Alkisah mengenai gambar2 di atas nie macam nie....dgr yer semua!!!!hahahha...Di Suatu petang yg hening...lily memberikan qis makan...biasanya klu lily bg makan qis dia ok jer...tp ntah ler plak napa hari tue qis kejap ok kejap nangis...lily suap kan...dia pon nak gak pegang mangkuk mkn dia tue...kunun2 nya nk makan sendiri lah...lily tak bg bertambah lg dia mengamuk....kebetulan plak tgh kami 'bertekak2' tue...tepon lily berbunyi...lily terima pangilan dr my sis from sabah....Lily sembang2 ngan my sis sampai terabai dh c comot nie dgn lelehan air matanya...ye lah lily tak layan dia...kemain lg menangis...lily bersembang pon terganggu dek tangisan Qis...so cara nk bg diam Qis...lily bg lah mangkuk makanan tu kat Qis...bg dia mkn sendiri...nasib lah makanan tu tinggal skit jer...Qis apa lg lily bg jer terus diam...lily pon dpt bersembang ngan my sis dgn aman nyer....but....abis jer lily bertepon tue...lily berpaling kat Qis..."OH MY GOSH".....ada hantu kecik yg comel dan comot di rumah ku!!!!!!!! Itulah dia QIS...Hahahha....Begitu lah citer nyer...ahaks.... ;p

So... Kepada semua Momies...mama2...ibu2..bapak2...Jom lah COMOT2 KAN ANAK KORANG menyertai contest ini...


P/S :Mudah-mudahan lah ada rezeki erkk...nk hadiah nyer... ;P ....




Monday, November 2, 2009

♥♥ CuTi – CuTi MaLaYsIa ♥♥


salam semua!!!!


Bermula hari nie lily akan cuti berblog maybe dlm seminggu lebih coz ktorng nk blk s'wak..

Qis nk jumpa nenek & atuk dia...sejak Qis lahir.... Qis tak pernah jumpa lg nenek & atuk dia kat s'wak...kesiankan... ;p Harap2 dia tak takutlah...biasanya budak2 ni klu tak pernah tgk seseorng tue sure diorng akan takut kan...Hopefully Qis tak cam tu lah...

maklumlah lily berpantang dulu pon kat sabah...nenek dia kat sabah lah yg jaga Qis masa baru lahir tue...masa umur Qis 2bln lebih baru lah ktorng balik ke JB...Qis nie berdarah Sabah + Sarawak...tp tinggal di JB...hehehe...


OK lah....Qis nk berkemas-kemas dh nie...baru jer nk berkemas bagai...Klu balik sabah sebulan nk balik dh kemas smua barang...ahaks...;p.... Tp sebelum tue...layan dulu gambo kandid dr Qis nie... :D





nurqistina

Abaikan jer roti itu yer...roti sememangnye bagus untuk kesihatan :)....

qis2


♥♥♥♥♥ LoVe YeAh !!! BYE.....BYE !!! ♥♥♥♥♥