Saturday, October 31, 2009

JaLaN – JaLaN

Tak jalan ke mana pon… just bawa Qis p jln2 kat ct square jer… Qis ni klu daddy dia cuti…sajer jer tu buat2 nangis…nk bawa kuar…maybe boring seminggu duk umah so ayah dia cuti pandai lah wat hal… hehehe…so layan jer lah pic kat bwh nie…no idea nk tulis apa… ;p

qis n daddy

mata tu tak tau tgk sape???

mommy1

tgk…mata tue…apa je lah yg dia tgk tue…mommy n daddy dh pose tantek2…qis plak cam tue…pic ni mcm kat studio plak kan…hehhe..

qis3

klu nk bg Qis duduk dlm stroller dia tu mesti kena umpan roti klu tak…nangis jer tak nk duduk…nk di dukung jer….mana lah larat nk dukung!!!

qis4

Uiiikkk…jelinagn mata tue!!time nie qis tgh tgk budak cina tue main2 ngan dia…lawak lah budak cina tue..nk main ngan Qis sampai merayap dia kat bwh meja nk tgk Qis…hehehhe..

qis1

Tgk…nangis x nk duduk dlm stroller tue… :((

qis9



Thursday, October 29, 2009

CoNtEsT UnIk & AnGgUn BeRsAmA D'Nur BoUtiQuE


Salam semua....

sekali lg lily menjoinkan diri masuk contest...tp kali nie lily plak yg mencuba nasib...bg mommy peluang yer Qis untuk mencuba nasib...hehehehe...masuk pon dh last minit nih...hope masih lum terlambat yer... :)

ok....Contest kali ini adalah anjuran "D'NUR BOUTIQUE ONLINE" yang bertajuk CoNtEsT UnIk & AnGgUn BeRsAmA D'Nur BoUtiQuE ...

Contest ini bermula dari 11 oct ~ 30 oct 2009...kepada sesiapa yg berminat dan hendak mengetahui syarat2 penyertaan silalah terjah ke link D'NUR BOUTIQUE ni yer...

ok...gambar yg lily nk pertaruhkan adalah....

*

*

*

*

*

*

Anggun n unik ker??? ;P

Kepada semua marilah memeriah kan contest ini...masih ada masa lg sehingga esok...JOIN JGN TAK JOIN !!!



Monday, October 26, 2009

SIAP SUDAH!!!

TARRAAA!!!! WELCOME TO QISTINA NEW HOME!!!

OK...FINALLY IT'S DONE!!!

♥ UNDER CONSTRUCTION ♥

Can't leave a comment at this moment.... I don't know y??....

Tu lah gatai sgt tgn tue...nk renovate bagai..... ;p

Nway..... Thx to smileykidz coz dh review n3 kiter yer!!!! Sorry blog nie under construction tu yg x leh nk tinggal komen...kesilapan teknikal...sib baik ada CBOX kan...hehehhe.... :D

Ni lah nama nyer takder pasal carik pasal...aduiiii.... :((









Thursday, October 22, 2009

ONLINE CONTEST ~ SENYUMAN CERIA SI COMEL



Yessss!!!! Contest lagik....Contest kali ni mmg cukup menarik yang di anjurkan oleh smileykidz... Contets yang bertajuk "ONLINE CONTEST ~ SENYUMAN CERIA SI COMEL"....

Contest ini bermula pada15th oct - 31 oct 2009 jam 11.59pm...So masih ada masa lagi pada kengkawan yg nak sertai contest ini...

Kepada sesiapa yg berminat dan hendak mengetahui syarat2 penyertaan contest ini silalah terjah ke link SMILEYKIDZ ni yer!!!

Di sebabkan dlm syarat2 penyertaan tu blh upload seberapa byk gambar senyuman si comel...so di sini lily upload lah beberapa keping gambar si kenit ku... Bak kata orang "SENYUMAN ITU SATU SEDEKAH" so lily pon praktis c Qis ni untuk membuat "amal" dr kecik... bg Qis sentiasa tersenyum ...memperbanyakkan senyuman agar Qis dpt bersedekah wlupon bukan dr segi wang ringgit.... hahahaha....tp senyuman itu mestilah senyuman yg ikhlas....

So kat bawah nie adalah gambor2 yg lily pilih setelah penat memilih gambar2 senyuman ceria c Qis...So kepada pihak penganjur sila lah pilih yer... Sorry lah terbanyak plak gambor nie... :)















Nama C Kenit ku ini : NUR QISTINA OLIVIA ZIMMY
D.O.B : 08.01.2009
UMUR SEKARANG : 9BLN++

So kepada semua mommies...mama2...ibu2..n bapak2...marilah sama2 memeriah kan contest ini!!!

Sunday, October 18, 2009

♥♥ AWeK BeRtUdUnG Yg SeKsI ♥♥

Uiissssshhhh.....saper lah awek yg bertudung cekci nie yer...jom kiter tgk saper tue????

*

*

*

*

*

*

*

*

*

PEACE yeah aunty smua!!! Qis dh ada 2btg gigi...Qis slalu geget mummy...hahhaha...

Bertepuk tangan dgn cara yg ayu... ;P

muka yg ayu kunun...ahaks...

ccccc...Awek bertudung yg cekci...nampak cepender lagik tue...


Awat muka masham plak tue??tgk apa tu sayang???


focus kat stokin Qis...dh size M pon masih besak lagik kat kaki Qis...

muka yg di paksa bergambo....

muka x ikhlas nk bergambo ngan mommy!!!





Thursday, October 15, 2009

♥♥ YEAH...MENANG CONTEST!!! ♥♥

YEY..YEY...kiter menang!!! Menang apa errkk???? Hari tu lily ada join contest baby johnson tue..."The Most Loving Moment"...favorite picture...Ptg td lily terima email dr johnson baby...lily buka jer...haaaa...tak sangka plak...lily menang grand prize....wah syok nyerrr...hehehhe...1st time masuk contest cam nie...tak sangka plak blh menang...2 contestant yang lily undi tu..menang category masing2

Peserta yg lily undi nie lily tak kenal tau...tapi lily dh takder keja kt umah nie..so lily mengundi je lah...x sangka leh menang koz lily mengundi rasa nyer pon tak byk...betul2 ada masa jer lily mengundi...peserta yg lily undi ni lily suka tgk...mommy with the baby sama cute...

So...kat bawah nie bukti nyer lily menang...tgk lah nama tue...hehehhe...nk tau sapa yg lily undi tgk pic kat bawah nie...



tgk Grand prize voting winner ~ Nama kiter tue... :)

Ni lah pemenang most loving moment tue...yg lily undi pic yg 1st n 2nd tue...
camane??Comelkan baby tue!!

Ni lah hadiah nyer...kiter menang yg Grand prize tu yer!!! hehehe....


Monday, October 12, 2009

♥♥ Baby In Gown Contest ♥♥



2nd time masuk contest nie...contest kali ni pula di anjurkan oleh mamaalieya ibu kepada Nuralieya adriana yg comel loteh tue...contest yang bertajuk..."BABY IN GOWN CONTEST"

Closing date for this contest adalah pada 28 october 2009 sempena b'day mamalieya....So masih ada masa lagi nie...jom ramai2 kita menjoinkan diri dlm contest nie...

So gambar yg dipertaruhkan adalah....



Baby Name : Nur Qistina Olivia Zimmy

D.O.B : 08 Jan 2009


So Kepada sesiapa yg berminat dan hendak mengetahui syarat2 penyertaan contest ini silalah terjah ke blog mamalieya ni yer!!!


♥♥ MaNgSa BuLi CoNtEsT ♥♥

1st time nie lily mengjoin kan diri masuk contest...mudah-mudahan lah ada rezeki..hehehehe... Contest ini dianjurkan oleh mommy Qastalani...yang bertajuk "Mangsa Buli Contest".... Biasalah lily nie suka meronda2 kat blog kengkawan dan terbaca lak ttg contest nie...cam menarik jer contest nie...so why not lily mencubakan...lily pon teringat gak ada satu pic yg lily amik time daddy 'membuli' c anak nyer...so pic yg lily nk pertaruhkan adalah....






Nama c kecik nie...Nur Qistina Olivia Zimmy...
Umur masa pic nie di amik baru masuk 7Bln...

Alkisah mengenai gambar nie (cewah cam apa jer) time nie lily ngan daddy Qis tgh menjamu minuman petang sambil menonton movie...Qis nie pantang nampak orang makan terus jer lah tue nk join skali...klu x di bg haaa...cam nie lah...mulalah nk membuang air mata tue...tak padan ngan umur ...apa yg kitaorng nk makan tue jugalah yg dia nk...lily bg makan bubur tak nak...nk gak apa yg kitaorng makan...so c daddy pon apa lg...dia main sumbat jer lah roti tue kat mulut c anaknyer...hhaaaa...amik ko...nk sgt kan...kejam nyer ko daddy...how dare u!!!time tu lily nk marah kat daddy Qis pon ada gak...nk tergelak pon ada gak...

So kepada sesiapa yg berminat...marilah kita ramai2 memeriahkan contest ini...hadiah nya pon lumayan tau!!! Kpd sesiapa yg berminat dan nak mengetahui apa syarat2nyer...marilah klik2 ke link "MANGSA BULI CONTEST" ...

JOIN JGN TAK JOIN!!!!

Tarikh Tutup Penyertaan 19 October 2009 jam 9am...
So masih ada masa lagi...Jom lah Mommies...Mama2...ibu2...buli anak korang masuk contest ini!!!



Sunday, October 4, 2009

♥ KeJa SaPe NiE??? ♥

Arrrrrggghhhhh...Geramnyer kat Qis nie...Dh ler mummy dok bz kat dapur masak...Qis pon dok bz gak tlg mummy mengemas umah...mmg btul2 kemas lah Qis tlg mummy susun kan majalah mummy tue...Tersusun Rapi jer yer... Tgk apa yg Qis Tlg kemaskan untuk mummy dia nie...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



Lily pon pelik gak ari tue..biasa nyer stiap kali lily masak time tu gak lah Qis merengek nk minta dukung..kali ni plak Qis diam jer kat ruang tamu duk dlm walker dia..Lily pon biar jer lah dia diam kat dlm tu...dapat lily masak ngan aman nyer..dh abis masak tu..lily masuk dalam...makaiiii...Qisssssss....yg tak tahannyer tue...lum lagi lily marah dh dia buat muka nk nangis...takutlah tue mummy nk marah...bijak2 yer...trus lily x jd nk marah...