Tuesday, September 29, 2009

♥Lihatlah Rambut dan MataKu♥

Tgk lah rambut n Mata Beso Qis nie.... Hahahahah....



Hairanlah setiap kali amik gambar mesti bg beso mata tue...


mulut comot...tgh makan tue Daddy wat Rambut Qis cam tue!!!


Ni semua keja daddy dia lah nie...maklum lah masa memula tau yg lily pregnant...kemain lg nk sgt anak lelaki...tp yg kuar perempuan plak...Dh ler rambut Qis tue seciput jer....

Nanti Qis dh beso jgn salah kan Qis Or mummy klu style Qis cam lelaki...OK DADDY ku yang BUCUK ENCEM!!!Hhehehehehe...






Monday, September 28, 2009

♥♥♥ RaYa KaMi ♥♥♥

Raya tahun nie mmg sgt2 tak meriahnyer...coz raya jauh dari family n my Qis jatuh sakit...malang sungguh...nak raya tapi Qis jatuh sakit plak...apa lg smlmn tak dapat tido..Sian kat Qis...semalaman dia nangis jer...badan punye lah panas...masukkan ubat yg masukkan kat dubur tue(nurse ckp cam tu.."ubat masuk dubur")...apa ntah nama ubat tue..baru lah panas badan Qis turun skit....Sian gak kat my husband dia lah yg tlg mengemas rumah n memasak...nasiblah my husband nie teror dalam bab masak-memasak...

Balik jer my husband dari sembahyang raya tue..ktorg trus terjah rumah nk raya...1st rumah yang ktorng terjah adalah...rumah sakit(hospital)huhuhu...raya tahun nie mmg betul2 lah tak raya...bawa Qis p hospital... ktorg trus p wad kecemasan...cek suhu badan dia dah turun skit berbanding mlm sblm nyer(40'C- 38.5'c) dh daftar nurse suh bg mandi Qis...pas bg mandi tue...nurse bg masukkan lagi ubat kat dubur Qis untuk mengurangkan panas badan Qis...Sepanjang ktorng kat hospital tue...sepanjang tu gak lah Qis menangis...sian sgt2... Doktor nk cek pun susah gak...asyik menggeliat jer badan Qis (menangis... pusing sana pusing sini)...tapi nasib baik ler...doktor cakap takder apa2...just demam & sesema...Doktor cek skali lg suhu badan Qis dh turun ke 37.5'C...dah bagi ubat semua... ktorng balik...sampai umah pon Qis masih gak cerewet...menangis...bg dia makan skit pastu bg makan ubat ...dalam beberapa jam tue...dapat gak ler Qis tido...Sian nyer tgk muka Qis time dia tido tue...letih sesgt muka dia...yer le dh smlmn tak dpt tido...




Muka yg x cukup tido..Asyik nangis jer..tp ada mood gak nk b'gambar!!!


Ni lah ubat2 Qis..yg dlm bulatan tu lah ubat bg masuk kat dubur..

Bgn tido tue...Qis dah ok skit...tak nangis tapi tu lah nak di tangan jer...kawan my husband datang umah pon lily tak terlayan dah..asyik layan Qis jer...My husband lah yang sibuk melayan kawan dia...hidangkan makanan n kuih muih yang ada...pagi tue my husband masak rendang ayam...nyum2...sedap gak my husband masak...

Dh masuk Raya kedua...Batuk2 plak melanda Qis..sesema...demam n batuk...Aduhhh...sakit nyer raya tahun nie...dah beberapa hari keadaan Qis masih gak cam tue...ktorng bawa lg p klinik.... nasiblah ubat dari klinik nie mujarab...esoknyer demam Qis dah beransur pulih but still sesema n batuk berkahak lg...tapi dua hari yang lepas Qis dah pulih sepenuh nyer...
Syukur Alhamdulillah anakku dah pulih sepenuhnyer...THANKS GOD!!!

Ni lah pengalaman pertama Lily beraya jauh dari keluarga ...dan gak pengalaman pertama Lily beraya sbg seorg ibu...Sungguh Haru!!!uwwawaawwaa...

kat bwh ni jer pic yg sempat ktorng amik time raya nie..susah nk amik gambar bertiga nie...takder yg nk tlg snap kan..















Thursday, September 17, 2009

♥♥♥ SaLaM AiDiLfItRi ♥♥♥

Di kesempatan ini..Lily ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua pengunjung blog ini...Semoga Aidilfitri ini disambut dengan penuh keinsafan dan kegembiraan...dan Kepada mereka yg akan balik Kg berhati-hati dijalan raya..

Di bawah ini adalah kad dari teman2 blogger...




kad dari mama zara n family



kad dari mama danish



kad dari alimaz




kad dari Reen n family



kad dari adda n family


Monday, September 14, 2009

Tak Dapat Balik KG!!!

Raya tahun nie ktorng x dpt blk kg....uwwwaaaaa....soooo sad!!!! kg jauh la...kat sabah bah...Apsal ktorng x dpt blk??? antara sebabnyer.. my husband x dapat nk amik cuti pjng koz cuti tinggal skit jer(maklumlah mkn gaji)...just dapat cuti 3hari jer...time lily berpantang ari tu lily kat sabah so my husband dah amik cuti slama 1week... pastu time nak bawa ktorng balik sini ( JB ) my husband dah amik cuti lg 1week...takutla nanti asyik2 amik cuti nnt trus kena buang plak...huhuuhu..nayer tu...Insyaallah Awal bulan 11 ni pon ktorng nk cuti2 malaysia kat sarawak...nk bawa Qis jumpa nenek n atuk belah my husband...mertua lily x pernah tgk lg Qis tau..just dpt tgk gambo jer..cuti my husband pon dh approve dah..so terpaksalah ktrong berkorban x balik sabah raya tahun nie...Lg 1 alasan napa ktorng x dapat balik koz tiket flight mahal ler...huhuhu..biasala musim2 perayaan ni tiket melonjak naik harganyer...

Kiranyer tahun nie 1st time lily x beraya bersama family tersayang...dulu time blaja cuti skejap pon lily mesti balik gak sambut raya nie bersama family...kesian kat Qis dah ler tahun nie merupakan tahun pertama raya dia tp x dapat nk join ngan cousin dier yg ramai tu...X dapat ler nk kumpul duit raya yer sayang...heheheh... :) ...Kat Jb nie ada gak lah cousin belah my husband tp diorng non muslim...so nampaknyer mmg x meriah ler raya tahun nie...sedihnyerr!!!








Friday, September 11, 2009

♥♥♥Qis 1st Tooth♥♥♥

Patutlah lately Qis cerewet sgt2 coz dia dh tumbuh gigi...mommy pon baru perasan smlm time bg makan qis ...Qis gigit2 jer sudu tue..gatal kut gigi dia...




sebenarnyer nie nk amik gambar gigi Qis tp susah sgt nk suh dia buka mulut!!!


Wednesday, September 9, 2009

♥♥♥ Qis 8 Bulan ♥♥♥

Smlm genaplah umur Qis 8 month...bawa Qis p checkup...berat Qis just naik 0.2kg jer dr bulan lalu (5.9 kg)...soooo sad.. :( ..8bln just 5.9kg???

kebelakangan nie Qis cerewet sgt2...asyik nk di dukung jer...tu yg lama x dpt update blog nie..
hinggakan mummy pon dah naik hangin jd nyer...


Just picca selingan!!!