Wednesday, December 16, 2009

♥ BILA QIS…… ♥

lately ni Qis selalu sembelit…tak tau lah kenapa….asal jer nk buang air besar mesti lily masuk kan ubat pencair najis tue…kesian kat Qis… melalak abis lah bila lily p cucuk masukkan ubat tue kat dubur dia…dh lah meneran sampi merah muka menahan sakit…tp x kuar2 gak najis tue…at last bg masuk benda alah tue baru blh kuar….

kat bwh nie pic Qis melalak nk buang air besar yg susah sgt nk nuar tue..Mommy nie Qis tgh sakit meneran sempat lg snap2 gmbr Qis…hehehe

qis12

qis11

qis10

14 comments :

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..kalau jadi Qis mesti tension tgk mummy ralit amik gmbar wktu die tgh meneran..=p. nway, mcm mane leh jadik sembelit teruk ni Lily. tk sesuai ngan makanan pejal ker..

The Queen Of My Heart said...

hehehe...tu lah klu Qis dh besar esok2 mesti dia tension ngan mommy nyer amik pic dier neran pastu masuk kan dlm blog dier...hikhik...

eeerrrmmmm...ntah ler napa Qis slalu sembelit...bukan lagik selalu tp stiap kali nk buang air besar mesti masuk kan ubat tue...nk ckp dr makanan tak tau lah plak koz mknan Qis dr awal smpi skrg sama jer... :)...dulu stiap pg mesti buang air besar...n najis dia pon normal...ntah ler napa plak kblkgn nie cam ni plak..maybe susu mommy nyer kut.... ;p

iedaLUVsham said...

ciannyer baby qis, nangis2 pon tetap menten cute! ahakss!! :)

pasttt...tringat sembelit time peknen dulu, hahha!! ;p

wina said...

ala ciannya..sedih aunty tengok qis meneran sampai nangis cam tu :-(

buatlah sesuatu lily, cianlah wina tengok dia huhu

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm..

sian Qis..apsal jd camni.. cuba awak bg minum air msk byk2..mn tau kan InsyaAllah ada baiknya nnt.

danish so far cam dah jd rutin..pagi2 jer dlm kul 10lbh sure baung air bsr yg pertama coz sometimes sehari ada gak 2/3kali.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siannya..
QIs nyusu badan or FM?

if FM tak sesuai ngan dia kot..

siannya..merah padam muka

*teringat sembelit masa dalam pantang..Ya Allah..hanya tuhan saje yg tahu camne rasa dia..uhuk*

Ummu Ammar said...

Lily..

Kalo selalu cucuk benda alah tu ada effect tak pd anu baby tu..? better lily tanya doktor..

Apa2pun tahniah dpt top25 baby berkacamata..qis mmg cute!

Ummu Qaisara said...

ksian Qis...Qaisara pun dulu mcm 2 jgk..smoga cepat sembuh ye Qis.

QuEeN Of 2 Heroes said...

alaa....ciannya...
takut ade mknn yg x sesuai ngan dia kot....
try bg minum bnyk air masak....

The Queen Of My Heart said...

ieda ~ yer mmg sian tgk...sedangkan klu kiter yg kena pon sakit kan...ni kan pulak budak2...huhuh...comel erkkk?? TQ aunty...Amanda pon comey gak... :)


Wina ~ ntahlah wina napa cam nie...lily dh cuba bg dia minum air masak tp ttp gak cam tue...mmg sedih gak tgk time dia nk buang air besar tue...smpi merah padam jer muka dia...tp lily ni Qis dh melalak lily sempat lg p amik pic dia... :)

The Queen Of My Heart said...

mamaDanish ~ tu lah lily dh cuba bg dia minum air masak tp sama gak cam tu..

dulu pon Qis cam Danish gak...stiap pg mesti buang air besar & normal gaklah najis dia..tp ntahla napa kblkgn ni jd cam nie...Maybe dr susu lily ..ye lah Qis nie susu badan sepenuh nyer...tp makanan lily pon sama gak cam dulu...cuma dr dulu lily mmg x mkn sayur...Adakah itu slh satu penyebabnyer?? :D

The Queen Of My Heart said...

IbuRafiq ~ Qis susu Badan sepenuhnyer...tu yg lily hairan gak kenapa Qis leh kena sembelit...koz dr apa yg lily tau biasanya klu baby sembelit mesti susu x sesuaikan...tp Qis ni x minum susu tepung...

errrmmm...mmg sakit kena sembelit nie...apakan lg budak2 yg kena...huhuhu...

The Queen Of My Heart said...

UmmuAmar ~ errmmm...ntahlah...tp maybe takder kut..koz yg suh lily letak ubat nie pon doktor gak...koz klu x buh ubat tue...susah benar najis Qis nk kuar...kesian gak...masukkan ubat tu baru leh kuar...tp tu lah kena tahan lah telinga lily nie ngan tangisan Qis...huhuhh...

BTW...THX utk ucapan buat Qis!!! :)


UmmuQaisara ~ Thx Aunty...lama x dgr berita Aunty & Qaisara... rindulah ... :)

The Queen Of My Heart said...

MamaDarwis ~ Tp makanan Qis ni dr dulu sama gak... ;) but sometime lah tukar menu..tp ok jer...ntahlah napa kblkgn nie jd cam nie...dh cuba dh bg air masak tp ttp sama gak... :((