Monday, September 28, 2009

♥♥♥ RaYa KaMi ♥♥♥

Raya tahun nie mmg sgt2 tak meriahnyer...coz raya jauh dari family n my Qis jatuh sakit...malang sungguh...nak raya tapi Qis jatuh sakit plak...apa lg smlmn tak dapat tido..Sian kat Qis...semalaman dia nangis jer...badan punye lah panas...masukkan ubat yg masukkan kat dubur tue(nurse ckp cam tu.."ubat masuk dubur")...apa ntah nama ubat tue..baru lah panas badan Qis turun skit....Sian gak kat my husband dia lah yg tlg mengemas rumah n memasak...nasiblah my husband nie teror dalam bab masak-memasak...

Balik jer my husband dari sembahyang raya tue..ktorg trus terjah rumah nk raya...1st rumah yang ktorng terjah adalah...rumah sakit(hospital)huhuhu...raya tahun nie mmg betul2 lah tak raya...bawa Qis p hospital... ktorg trus p wad kecemasan...cek suhu badan dia dah turun skit berbanding mlm sblm nyer(40'C- 38.5'c) dh daftar nurse suh bg mandi Qis...pas bg mandi tue...nurse bg masukkan lagi ubat kat dubur Qis untuk mengurangkan panas badan Qis...Sepanjang ktorng kat hospital tue...sepanjang tu gak lah Qis menangis...sian sgt2... Doktor nk cek pun susah gak...asyik menggeliat jer badan Qis (menangis... pusing sana pusing sini)...tapi nasib baik ler...doktor cakap takder apa2...just demam & sesema...Doktor cek skali lg suhu badan Qis dh turun ke 37.5'C...dah bagi ubat semua... ktorng balik...sampai umah pon Qis masih gak cerewet...menangis...bg dia makan skit pastu bg makan ubat ...dalam beberapa jam tue...dapat gak ler Qis tido...Sian nyer tgk muka Qis time dia tido tue...letih sesgt muka dia...yer le dh smlmn tak dpt tido...




Muka yg x cukup tido..Asyik nangis jer..tp ada mood gak nk b'gambar!!!


Ni lah ubat2 Qis..yg dlm bulatan tu lah ubat bg masuk kat dubur..

Bgn tido tue...Qis dah ok skit...tak nangis tapi tu lah nak di tangan jer...kawan my husband datang umah pon lily tak terlayan dah..asyik layan Qis jer...My husband lah yang sibuk melayan kawan dia...hidangkan makanan n kuih muih yang ada...pagi tue my husband masak rendang ayam...nyum2...sedap gak my husband masak...

Dh masuk Raya kedua...Batuk2 plak melanda Qis..sesema...demam n batuk...Aduhhh...sakit nyer raya tahun nie...dah beberapa hari keadaan Qis masih gak cam tue...ktorng bawa lg p klinik.... nasiblah ubat dari klinik nie mujarab...esoknyer demam Qis dah beransur pulih but still sesema n batuk berkahak lg...tapi dua hari yang lepas Qis dah pulih sepenuh nyer...
Syukur Alhamdulillah anakku dah pulih sepenuhnyer...THANKS GOD!!!

Ni lah pengalaman pertama Lily beraya jauh dari keluarga ...dan gak pengalaman pertama Lily beraya sbg seorg ibu...Sungguh Haru!!!uwwawaawwaa...

kat bwh ni jer pic yg sempat ktorng amik time raya nie..susah nk amik gambar bertiga nie...takder yg nk tlg snap kan..















10 comments :

Ummu Qaisara said...

my daughter pn demam masa raya ari 2..

iedaLUVsham said...

cian bb qis..dah la comel c kecik ni, takpe...harap sembuh ye amin.. ;))

MrRoll said...

comel nyer !! >.<

lily azliyana @ mama zara said...

alahai..Qis tetap maintain cumei dlm demam2 die tuh..syukur Qis dh fully recover..=)

nk tnye satu soalan mudah nih..cmner mummy qis buat bentuk2 'love' kat tajuk atas tu...ade cara die ek..=p

The Queen Of My Heart said...

Ummu Qaisara ~ Sian kan dh ler raya nie tahun pertama raya diorg...Diorg jatuh sakit plak...
Sian sgt2 tgk bb kite bila diorg x sihat..risau sgt2...
Qaisara dah sihat???Hopefully dh semakin ok lah yer...

Ieda (MummyAmanda) ~ Yer cian tgk bb kecik nie sakit...X dapat nk raya...Dh ler kecik...Bertambah2 ler kecik nyer...Slama jatuh sakit nie makan pon kurang...
Tgk Amanda lg beso dr Qis... :)

The Queen Of My Heart said...

MrRoll ~ TQ MrRoll... :)

MamaZara ~ Syukur Qis dh Sembuh...Risau gak demam dia tu berlarutan...Ye lah..skrng nie mcm2 penyakit jer yg ada...tp nasib lah...takder apa2...

Nk buat bentuk Love tu senang jer...just tekan Alt+3...Selamat mencuba!!! :)

adda said...

kesian qis.. cepat sembuh ye sayang. nanti leh raye dgn mama n ayah

Intan said...

Alhamdulillah Qis dah sembuh ye sayang :) Mamam dan nenen byk2 kay sayang lepas nie. Muah cikit kat budak chumel nie!

The Queen Of My Heart said...

Adda(mamaSyafie)...TQ auntie adda...Qis dh sembuh dh...Skrng nie Qis dh Hyperaktif dh...my mum pon dh penng dh...heheheh... :)

The Queen Of My Heart said...

Intan (mummyArissa) ~ Alhamdulillah Qis dh sembuh dh...Nenen mmg kuat lah...ayik nk melekat jer nenen tue...but mamam kurang sgt2...2 3 sudu pastu dh taknak mamam dh...bertambah kecik dh c cinonet nie...