Thursday, November 6, 2014

Dinner & Breakfast @Lotus Desaru Beach Resort

Assalamualaikum...


Sambung citer seterusnye untuk part Dinner & Breakfast... untuk Dinner sebenarnye takde masuk dalam package..disebabkan hubby malas nak keluar cari tempat makan malam tu..so ktorng decide makan kat Restoran hotel tu jer..bayaran untuk dewasa RM50 seorang & untuk kanak-kanak plak RM25..tapi Qis tak dikenakan sebarang bayaran sebab pekerja tu baik hati bagi Qis free jer...hehe..Alhamdulillah rezeki... Tapi memang patut free lah sebab Qis bukan banyak makan pun..haha.. :D

Ni lah tempat ktorang Dinner..Teratai Coffee House..Waktu Dinner dari 7pm - 10pm..


Ktorng turun Dinner dalam 7.30pm..masa ktorng datang orang tak ramai lagi..

 disebabkan tak ramai orang lagi time ni..so marilah kita snap2..pelayan kat situ baik hati nak
tolong amikkan gambar ktorng..hehe

 pelayan tu suruh ktorng amik gambar kat sini..katanye bagi tengok nama restoran ni..
sekali bila tengok balik gambar ni..tak nampak pun tulisan kat atas tu..haha..

 si anak dara mood tak berapa baik..sebab ngantuk dah ni..letih mandi kolam petang tu..

 dessert..makanan kat restoran ni so so jer..pilihan pun tak banyak..

 puding..ni pun biasa2 jer rasa dia...

 senyum sahaja walaupun ada sedikit tak puas hati dengan makanan kat restoran ni..
rasa macam tak berbaloilah dengan harga dia...last2 makan kuey teow goreng jer..

 budak ni lagi lah tak tau nak makan apa..takde yang ngam dengan seleranye..
last2 makan aiskrim jer..nasiblah free..hehe..

 dalam pukul 9 gitu diorng ada buat acara menari..siapa2 jer pun boleh join ni..rasa nak join jugak..tapi time ni Qis dah tidur...

 Keesokkan paginya plak Breakfast kat Restoran Sea View...

 Besar & luas tempat ni...makanan pun banyak pilihan & sedap..memang puas hati lah..

 budak ni makan meehun goreng & roti Canai jer...

 wajib posing..hehe...



lepas sarapan lepak tepi pantai..menghirup uadara yang segar sebelum si anak merengek2 ajak mandi kolam..hehe...


Sampai sini dulu..bersambung lagi untuk last part..hehe.. ✌✌



~Sekian..Wassalam..~




Wednesday, November 5, 2014

Mandi-manda @Lotus Desaru Beach Resort.

Assalamualaikum.


Sambung lagi cerita cuti-cuti Desaru..kali ni plak part mandi manda...hehe..part ni si anaklah yang paling excited..ktorng masih lagi nak duduk rehat2 tepi pantai dia asyik2 dah bawa mandi kolam...sebelum mandi kolam..main2 pasir & mandi laut dulu...jom Layanzz.. ^_^

kena paksa posing ni..hehe..

lepas gian bermain pasir...

spek tu tak lepas ok..hehe...





Dah puas mandi & bermain pasir..bawa plak dia mandi kat water theme park...


peace yaw..^_^

Cantik juga water Theme Park ni..




paling seronok kat water theme park..ada coconut tree ni, bila air penuh dalam coconut tu, air akan melimpah keluar..punya syiokk tengok budak2 ni...tu tengah menunggu air coconut tu jatuh..


si kenit tu tak berani dekat..haha...

yeahhh..air dah melimpah...

seronoknyeee tengok budak2 ni..rasa nak join jer kat situ..haha..

en.suami..ni bukan budak2 jer yang seronok...bapak budak pun kemain seronok jugak ni..haha.. :D




ni plak keesokkan paginye..just bawa dia mandi kat kolam biasa jer...lepas sarapan pagi tu terus ajak mandi kolam..sebelum tu wajiblah pose dulu untuk mummynye untuk dijadikan modal dalam blog..hehe..


seronoklah dua beranak ni..kita hanya mampu melihat jer..sebab kita tak reti berenang..haha...jadi tukang snap2 jer..  :D




keseronokan berganda bila melihat anak gembira..^_^




~Sekian..Wassalam..~