Monday, November 10, 2014

Last Part - Lotus Desaru Beach Resort.

Assalamualaikum...


Last part untuk cuti-cuti Desaru..Check Out time..
Masa untuk Check out pukul 12pm..pukul 11.30 ktorng dh keluar dari bilik..si anak buat hal tak nak balik..haha..amboii kemain lagi dia sonok stay hotel sampai tak nak balik tu.. :D

sebelum tu posing-posing dulu kat beranda bilik hotel sebagai kenangan..haha.


 budak monyok tak nak balik..

Bayaran untuk 2H1M RM280...oh ya.. percutian ktorng ni  adalah free sebab company hubby memang ada bagi peruntukan setiap tahun untuk travelling related transaction..ni termasuklah boleh claim tiket flight & hotel..masih ada baki lagi ni nak abiskan sebelum masuk tahun baru..tapi tak tau nak cuti ke mana lagi..sebab hubby pun dah takde cuti sampai hujung tahun ni...harap off day 2 hari tu jer..tengah pikir2 nak short vacation ke mana lagi..kena gunakan kemudahan yang diberi dengan sebaiknya kan..haha..

 sebelum check out..sempat posing2 kat tempat wajib ni..hehe
si anak takde mood nak bergambar ni...


so..mummy posing2 sendiri jer lah..hehe.. :D


bye-bye Lotus Desaru..ada rezeki kita jumpa lagi.. :D


walaupun percutian singkat jer..tapi sangat seronok bila dapat spent time dengan family..keseronokkan berganda bila melihat anak gembira...lagi-lagi seronok bila percutian ni di sponsor..hehe..Alhamdulillah.. ^_^




~Sekian..Wassalam..~







Thursday, November 6, 2014

Dinner & Breakfast @Lotus Desaru Beach Resort

Assalamualaikum...


Sambung citer seterusnye untuk part Dinner & Breakfast... untuk Dinner sebenarnye takde masuk dalam package..disebabkan hubby malas nak keluar cari tempat makan malam tu..so ktorng decide makan kat Restoran hotel tu jer..bayaran untuk dewasa RM50 seorang & untuk kanak-kanak plak RM25..tapi Qis tak dikenakan sebarang bayaran sebab pekerja tu baik hati bagi Qis free jer...hehe..Alhamdulillah rezeki... Tapi memang patut free lah sebab Qis bukan banyak makan pun..haha.. :D

Ni lah tempat ktorang Dinner..Teratai Coffee House..Waktu Dinner dari 7pm - 10pm..


Ktorng turun Dinner dalam 7.30pm..masa ktorng datang orang tak ramai lagi..

 disebabkan tak ramai orang lagi time ni..so marilah kita snap2..pelayan kat situ baik hati nak
tolong amikkan gambar ktorng..hehe

 pelayan tu suruh ktorng amik gambar kat sini..katanye bagi tengok nama restoran ni..
sekali bila tengok balik gambar ni..tak nampak pun tulisan kat atas tu..haha..

 si anak dara mood tak berapa baik..sebab ngantuk dah ni..letih mandi kolam petang tu..

 dessert..makanan kat restoran ni so so jer..pilihan pun tak banyak..

 puding..ni pun biasa2 jer rasa dia...

 senyum sahaja walaupun ada sedikit tak puas hati dengan makanan kat restoran ni..
rasa macam tak berbaloilah dengan harga dia...last2 makan kuey teow goreng jer..

 budak ni lagi lah tak tau nak makan apa..takde yang ngam dengan seleranye..
last2 makan aiskrim jer..nasiblah free..hehe..

 dalam pukul 9 gitu diorng ada buat acara menari..siapa2 jer pun boleh join ni..rasa nak join jugak..tapi time ni Qis dah tidur...

 Keesokkan paginya plak Breakfast kat Restoran Sea View...

 Besar & luas tempat ni...makanan pun banyak pilihan & sedap..memang puas hati lah..

 budak ni makan meehun goreng & roti Canai jer...

 wajib posing..hehe...



lepas sarapan lepak tepi pantai..menghirup uadara yang segar sebelum si anak merengek2 ajak mandi kolam..hehe...


Sampai sini dulu..bersambung lagi untuk last part..hehe.. ✌✌



~Sekian..Wassalam..~