Thursday, October 30, 2014

Dinner Treat.

Assalamualikum...


Makan-makan sempena 7th Anniversary...sebenarnye tak tahu nak makan kat mana...kalau tanya hubby dah tentu pilihan dia seoul garden..hehe...tapi dah cakap awal-awal tak nak seoul gardenlah kali ni..p tempat lain plak..last2 decide makan kat Secret Recipe jer...

 Advance anniversary treat..dua hari sebelum anniversary ktorng..
sebab masa hari  anniversary tu hubby keja..balik keja pun dah malam..

Alhamdulillah 7Tahun bersama..moga kasih sayang terus mekar till Jannah...

budak merajuk...dia ajak makan kat Pizza Hut tapi ktorng nak makan kat SR..haha..
so merajuklah dia tak ikut kemahuan dia...pujuk2 dia bawa selfie..hehe.. :D


Beef Stik & iced coffee Latte untuk hubby...SG Laksa & Oreo milkshake untuk Lily..

Budak merajuk nak juga makan Pizza.. :)

Hadiah anniversary yang tak disangka dari hubby...Dapat awal 2 minggu sebelum Anniversary ktorng..jam solvil Titus..sebelum ni ada suarakan nak jam..sebab jam lama lily tertinggal kat rumah mak kat sabah masa balik raya tempohari..tapi takdelah nak jam macam ni..tapi bila hubby dah belikan..kita terima lah..hehe..rejeki jangan ditolak..ngeh..ngeh...TQ en.suami!


Dari lily untuk hubby..beg Esprit untuk hubby pakai gi keja..masukkan segala kertas keja dia kat situ..Bekal pun sekali masuk dalam beg tu..hehe.. yup hubby setiap hari bawa bekal gi keja ye...paham2 je lah makanan kat SG mahal..kalau hari2 makan kat luar kopeklah..huhu..lagi pun bila bawa bekal ni selain jimat..kebersihan pun terjamin..sesungguhnye air tangan isteri pengikat kasih sayang kan..hehe... ^_^




Ya Allah, aku bersyukur kepada Mu yang telah memanjangkan jodoh ku bersama suami ku sehingga kesaat ini. Kekalkan lah nikmat Mu ini keatas kami dan jadikan lah kami berdua suami isteri di dunia dan di akhirat..AMIN!



~Sekian..Wassalam..~






Wednesday, October 29, 2014

Dating With BFF.. ^_^

Assalamualaikum...

Siapa lagi BFF kita kalau bukan budak ni..di mana ada mummy di situ ada dia..hehe...Teman setia..teman bergaduh..teman berborak..teman segala teman..dan yang best sekarang ni...dah boleh jadi peneman shopping...hehehe...

Minggu lepas dua hari berturut-turut spent time dengan dia..bawa jalan-jalan kat City Square..ajak dia cuci-cuci mata..shopping...bawa gi makan..hehe.. :D

masuk ke kedai Jeep ni sebenarnye nak cari baju lily..tapi takde plak yang berkenan...masa nak keluar dari kedai ni terlalu bahagian kanak-kanak & tertarik plak dengan satu baju ni..suruh Qis test..budak ni apa lagilah...tak try lagi dah kata nak..cantiklah mummy...huhu..

Dah settle beli baju dia masuk kedai Nexus nak cari baju hubby.. Budak ni asal masuk kedai..mummy amik gambar..haha..tau sangat dia maknye giler amik gambar nak dijadikan modal dalam blog...ngeeee.. :D

Masuk plak kedai Esprit..tujuannye nak cari hadiah anniversary buat en.suami...
Cari punya cari ternampaklah satu beg ni...sebelum ni en.suami memang ada suarakan nak beli beg untuk dia bawa gi keja...bila tengok harga gluuppp...boleh tahan juga harga dia...sales girl tu siap pujuk2 lagi pembelian RM350 keatas free membership katanye...mula2 tu macam taknak jer kan..bukannye selalu beli pun kat Esprit ni..sebab harga baju kat situ boleh tahan harga dia..tapi last2 termakan pujukan juga..tergrap jugaklah satu baju ni untuk diri sendiri..kononnye nak pakai untuk cuti-cuti nanti..hehe.. :)

Berehat sebentar sebelum meneruskan misi teman mummy cuci-cuci mata..hehe...

akhirnye mengadu kat mummy..laparlah mummy..nak gi kfc..nak makan nasi sup ayam..hehe...alololo..sian dia letih teman mummynye cuci cuci mata.. :D


lepas makan-makan..ajaklah dia balik..sian dia dah letih...

keesokkan harinye..ajak lagi dia keluar...tujuan utama sebenarnye nak ke esprit..nak tebuk beg hubby yang beli semalam tu..sebab panjang sangat plak tali dia...setelah selesai..lalu plak kedai Bossini..masa lalu tu..pekerja dia siap jerit2 kat luar kedai..offer 40% untuk hari ni..dengar jer ada offer laju jer kaki ni melangkah masuk..hehe...sebelum tu sempat lagi dia ajak gi makan nasi ayam kfc..lapar katanye..padahal sebelum keluar rumah tu dah makan dah pun..layankan je lah.. :D

peneman shopping..hehe...ni ntah kat kedai mana ni..lupa dah...
dia pau mummy beli wall stiker 1 2 3 ..

Dah boleh harap dah jadi tukang angkat barang..haha...

Singgah Pappa roti...kupi-kupi dulu sebelum balik..hehe..Qis tak nak makan apa-apa sebab dah kenyang katanye makan nasi ayam kfc tadi... :)



Seronok & puas hati dapat luangkan masa dengan si anak..
Esok-esok bila Qis dah besar mummy plak peneman Qis shopping ye..hehe..
Sekian cerita untuk minggu lepas..hehe.. ^__^




~Sekian..Wassalam..~